• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Witajcie,
przed chwila Etna pojechała z Pawełkiem;-)dostałam pierwsze body dla dzidzi;-)Antek najwieksze skarpety jakie byly w sklepie i sa idealne;-)

Młodego połozyłam jeszcze jak goscie byli , ale zaczynał stroic fochy wiec nie było na co czekac. Ciotka nie doczekał sie obiadku a szkoda...

reklama
Myslalam, ze moje dziecko spi w najlepsze wiec wchodze po ciuchutko do pokoju, zeby sprawdzic w jakiej pozycji spi a On: "Mama eś" (mama jesc):-D
No to wzielam Go na dół, zupka akurat była gotowa i całą miseczke zjadł:tak:
co za matka ze mnie, polozylam glodne dziecko spac:-D
a przeciez zjadla mega wielkie sniadanie, drugie sniadanie i owoce.

No ale juz zasypia, mam nadzieje:-)

Marta pierwsze body, ale fajnie;-) a jak sie czujesz??

Polaa fizycznie ok natomaist czuje, ze ciąża odbiera mi mózg (zdolność koncentracji , logicznego myslenia , zapamietywania itp);-)ostatnio tez tak było ;-)
jestem spokojna bo plamienie ustało i powoli zcazynaja mnie opuszczac złe mysli.;-)
Polaa i zasnał Ci po tej zupce?

To dobrze, ze jestes spokojna ;) wszystko bedzie dobrze :)

Chyba zasnal:-) bo cisza ale na razie nie ryzykuje i nie wchodze do jego pokoju, zeby sprawdzic ;)

Jestem ciekawa co Lotce pokaze jutro test, mam nadzieje, ze im sie udało:tak:

witam i ja!
Napiszę tak ogólnie;-)
Fajnie, że Ania i Maxwell mają już pomysły na pokoiki, miejsca dla maleństw.;-) Z rozrzewnieniem wspominam ten czas, ale nie chciałabym go jeszcze raz przerabiać;-):-D za leniwa ze mnie osoba...
Martolinka - fajnie, że już masz pierwsze ciuszki;-) ja byłam taka, że robiłam nawet zdjęcia:-D:-D co mamy, od kogo dostała Hanka pierwszą paczkę.;-)
Co do żywności różnych firm i afer no cóż tak to jest jak się tnie koszty:sorry:
A my znów po przedszkolnej adaptacji, dziś dzieci zostały same w sali, o dziwo Hanka była grzeczna, nie płakała i pani ją pochwaliła, ja w tym czasie z Gonią w wózku przeleciałam się szybkim tempem do swej pracy - mam 45 min. piechotą szybkim marszem:baffled: muszę trochę zweryfikować plany dotyczące odbioru dziewczyn ze żłobka i przedszkola, bo w pół godziny nie obrócę z oboma...:szok:

A jaki kolorek:tak: podoba mi się:tak:
Jak urzadzicie kącik dla małej ?? A Ty Maxwell? Ale Wam laski zazdroszczę tych zakupów!

Mojemu A się dziś śniło, że przyjechał do Pl prosto do mnie do szpitala i mu pokazuję dziecko mówiąc "To jest Twój syn ....." I tu padło imię ale niestety, nie pamięta jakie , tylko mi napisał że "jedno z tych dziwnych co Tobie się podobają":-D

Julka sie cieszy bardzo, gorzej, że w klasie będą jeszcze trzy inne Julki:rofl2:

Asia po zupie serowej nie zdążyła na nocnik tak z niej kupa leciała, dosłownie bez wysiłku, wiec trochę na dywan, reszta w nocnik. Za to siusiu trzymała do rana i wszystko trafiło do nocniczka:tak:

p.s. laski, ja nieraz nie korzystam z funkcji "dziękuję" ale to nie znaczy ze nie dziękuję;-) po prostu szybko czytam i zawsze przegapię, sorki;-)
dziunka spacerówkę mam czerwoną a gondolkę kupiłam czarną bo mam czerwony śpiwór więc nie chce żeby mi się to w jeden kolor zlało ;-)
co do pokoiku to Kuba ma już swój więc niunia będzie z nami w sypialni ,a jak już podrośnie to będzie z młodym w jednym pokoju (chyba że w międzyczasie kupimy jakiś domek) ,
sen twój A miał fajny :tak: ,ciekawe jakie imię mu chodziło po głowie (może sobie przypomni jak będziecie rozmawiać )
Dziewczynki właśnie zaprowadziła Alę do żłobka.
na drzwiach wielka kartka, że dzieci nie dostają w żłobku żadnych produktów Nestle. Sprawdziłam i oczywiscie znowu nakręca się jakaś afera:
Przecier Nestle ze szkłem we Francji, ale panika w Polsce - Finanse - WP.PL
Nestlé Polska SA - Aktualności

Może was zainteresuje, my już daaaawano nie używamy żadnych kaszek i słoików.
Polacy kochają takie afery niestety , ja korzystam z Nestle ale tutaj w NO bo nie mam zbyt wielkiego wyboru ,chociaż i tak nawiozłam sobie kaszy manny i najczęściej ją młody je na modyfikowanym (bo mleka pić nie chce) ;-)
Jestem ciekawa co Lotce pokaze jutro test, mam nadzieje, ze im sie udało:tak:
też jestem ciekawa co Lotce teścik pokaże , oby dwie grube krechy :tak::tak::tak::tak:
a TY "niedobra" mamo jak możesz dziecko głodne kłaść :-D:-D:-D, nie mogę się doczekać czasu aż młody przyjdzie i sam powie żeby mu dać jeść :tak:
idę robić obiadek ,my z Kubą jemy dziś kluseczki z serka homo a dla D mam krokiety to mu tylko barszcz z torebki zrobię :tak::-)

Ania jakbym wiedziala, ze dopiero jak zje wiecej niz jego tata to bedzie najedzony, to bym Go nie kladla spac przed obiadem:-D haha.

Ale teraz spi w najepsze, oby jak najdluzej ;)

Kurcze, a ja myślałam,że Marysia śpi - a ona ani minutki:wściekła/y::-(..pojedzona, zrelaksowana i w ogóle - ale w nosie ma dzisiaj spanie..już widzę,jak będzie mi marudzić za jakieś godzinę do dwóch godzin..no nic, trudno,juz za późno na kładzenie nyny..
Polaa, tak, jesteśmy już na 100% pewni,że będzie Martusia;-)..chyba, że jeszcze los spłata nam figla i się okaże,że..to chłopiec...ale wątpię:-D..
Nie pamiętam,czy Wam wspominałam,że jak byłam z chorobowym w pracy,to podskoczyłam do pobliskiego żłobka (jakieś 100m od miejsca mojej pracy). Zapisałam maleństwo..Jest 80-ta na liście:-):-):-) na jakieś 15 miejsc..a ta 80-ta to już na przyszły rok od września zapisy:-p:szok: Szook!!! Mam dzwonić co trzy miesiące, bo dyrektorka uaktualnia listę;-). MASAKRA!!!!
W piątek mój mężul bierze wolne i pojeździmy po innych żłobkach, zorientować się, co i jak..

Babcia zrobiła dzis krupnik dla Olinka (taka polewajka) Olis zjadł całą miseczkę a mi sie gęba smieje ;D Nie wiem czy trafiłam w moment z jedzeniem, czy zaczyna się chłodniej robic czy moze takie polewajki mu bardziej smakują niż moje warzywno-aromatyczne :)

Jedziemy do stolicy ;p

reklama
My wróciłyśmy niedawno do domku a Asia już jest po jogurcie i zupie pomidorowej z makaronem...i teraz je jeszcze Julki zupę! a kupę to w locie robiła:-D Jutro idzie już do nowej grupy:tak: dochodzi jej rytmika:tak: Pani mówiła ze będą za Asią bardzo tęsknić, bo ona rozśmiesza i stawia na nogi całą grupę i nie jest z nią nudno:rofl2: a dziś rano powiedziała jak przyszłyśmy "O przyszła ta co wszystko rozumie, wie i wszystkim pomoże";-)
Jutro będzie dyrekcja i zapytam o te menu:tak:

Jestem tylko zła bo musimy nowe kapcie kupić:wściekła/y: w 3 tygodnie wyrosła ze swoich nowych!!! Nie wiem jak to możliwe bo na pewno były jej dobre.

A jutro rozpoczęcie roku:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry