reklama

Listopad 2009

Martolinka, suwak będzie jak już sama ze sobą upewnię się, ze wszystko jest ok :). Teraz mam jakąś blokadę i ciągłe obawy. Może po usg next week.

Alicja gania w kółko po pokoju i śpiewa:

"Witaj Ala, witaj mama, witaj tata, witaj śkoła, witaj pjaca - jak sie maś, bądź śjud naś" :))))))))))))))

reklama
Witajcie :-)

Ja dzis zadowolona, w lepszym humorze! Oli ma się super, zaczyna się powolutku bawic, chociaz uhuhhh (pociągi) na laptopie ciągle są oglądane, oraz Franklin itd. Powoli muszę sie za to zabrac bo co za duzo to nie zdrowo. Jestem pełna optymizmu! Chociaz Oli wczoraj godzinę po zasnieciu tak kasłał ze sie zwymiotował, przewietrzylam sypialnię i zasnęlismy ponownie. Ok 2 czy po znowu zaczął kasłac wiec ja znowu wpuscilam zimniejszego powietrza, otworzylam okno dachowe bardzo mocno, mysląc ze je zaraz zamknę bo Oli kaszle i nie zasnę. Obudzilam sie za godzinę! albo ponad. No co za dekiel ze mnie! W sypialni zimno, Oli odkryty! Po ostatnim incydencie powiedzialam ze juz ostatni raz no i mam! Znowu przestawilam lozko, zeby w razie wpadki nie wiało na nas. W nocy 5 stopni, wiało jak cholera! No gratuluję pomysłu sobie :wściekła/y: Tak wiec znowu srutkam po gaciorach! Mi tam ciepło było bo po szyję pod kołdrą ale Oli.....wrrrrrrrr

Oli dzis zaczna cos wiecej jesc. A na obiadek przygowowałam mu słodką pizzę Słodka pizza z owocami Oli niby z pizzy boki tylko je ale moze posmakuje mu to dziwadło.

ohooooo..ledwo sie polozył i znowu zaczyna kasłać :-(

Hej,

Ja niestety nie mam zupełnie czasu czytać ani pisać :(. Mam mase pracy w pracy a w domu wieczorem jestem padnieta.
Nie wiem co z lekarzem, pisalam ze ten z poradni młody taki, że jakoś mu nie ufam.
Next week ide na jeszcze jedno usg, potem mam umówione dwie prywatne wizyty i cos postanowie.

Jestem zmeczona, jest mi niedobrze, brzuch mnie pobolewa, poszłabym na chociaż tydzień zwolnienia, ale nie mam jeszcze lekarza który mi je wystawi.
Kurde.

Agrafka mam świetnego lekarza do prowadzenia ciąży. Jest bardzo dokładny i profesjonalny. Pracuje w MSWiA. Przyjumuje prywatnie na Gocławiu. Jak chcesz mogę Ci podesłać kontakt.

Dziubasku, napisz ile kosztują wizyty i usg. Ja też mam fajną lekarkę tylko dużo kosztuje, a chciałąm tym razem trochę oszczędzić..
wizyta 120 i usg chyba w takiej cenie. Usg często nie robi jak nie ma potrzeby, ok 3-4 razy w czasie całej ciąży. Zawsze bada i jak nie ma usg to sprawdza jak dzidzi bije serduszko. zlecał mi badania, które robiłam na NFZ w swojej przychodni.

Ufff
dziś zaliczyliśmy sprzątanie grobów, młody nie miał czasu zasnąć więc już teraz dogorywa w wannie;-)
Cieszę się na Wszystkich Święta bo jest w nie tak jakoś rodzinnie: spotkania , obiadki , refleksja .

Witajcie,

Kilolku a nie mialas "umowy" z dyr., ze pracujesz do lutego?kurcze zeby potem nie robiła Ci problemów

agrafka zycze Ci zebys znalazła lekarza godnego zaufania , bo to wazne. Gdzie Twoj suwak?:-p

a my bez wody od wczoraj 23 w nocy do 16 dzis... grrr. dobrze , ze przed ta 23 sasiad wpadł nas uprzedzic to nalalismy sobie do garów
miałam, ale mówiłam też, ze będę pracowała jeśli wszystkko będzie ok a nie jest, bo nie jestem w stanie ustać na nogach. Nie wrócę do pracy przed końcem mojej umowy raczej a na moje miejsce jest tyle chętnych, że nikt tam na mnie z etatem czekał nie będzie i tak.

Pamiętacie jak Wam kiedyś piisałam o jednej mamie z mojej klasy, z rakiem piersi? No niestety wczoraj zmarła. Poza tym, żę nieciekawie będę miała teraz w klasie to jeszcze czeka mnie w piatek pogrzeb

Witajcie :-)

Wiedziałam, że nie wytrzymam z nowiną do wyjazdu do Polski:-D
i dzisiaj oznajmiłam rodzicom, że będą dziadkami znowu:-)
ucieszyli się:tak:

kilolek wspolczuje takiego samopoczucia:-(

agrafka ale Alusia slodziutko mówi:tak:

Ula jak Oli ? Alicja też pokasłuje i ma katar lekki, teoretycznie w piątek mamy bilans i ostatnie pneumokoki, no nic, pójdę i niech lekarka oceni.
Ja kaszlę na maksa, odkąd Ala miała to zapalenie gardła na początku listopada ja też jakaś jestem chora, najpierw lekko gardło, a teraz ten kaszel już 3 tydzień, masakra. Jak byłam z Alą w ciąży było to samo, zapalenie gardła i taki kaszel że aż się dusiłam.

Dziubasku, ja w pierwszej ciąży też miałam tylko 3 razy usg, a za każdym razem (odkąd było to możliwe) słuchanie serduszka. Naprawde lubiłam tę lekarkę.. muszę pomyśleć jak to rozegrać.

Martolinka u mnie Wszystkich Świętych też były miłe i rodzinne dopóki żyli dziadkowie. Wtedy zawsze spotykaliśmy się wszyscy u babci na obiedzie po odwiedzeniu grobów. W tym roku zmarła moja ostatnia babcia, więc już całkiem lipa, rodzina w rozsypce bpo babcia scalała jakoś wszystkich.

kilolku strasznie przykro z tą mamą z twojej klasy. a jeśli chodzi o twoją pracę jak to wygląda od strony prawne ? jeśli teraz nie wrócisz to umowa ci się rozwiąże i nie bedzisz miała żadnych świadczeń ?
oj idę zaraz spać...

polaa, Alicja gada jak nakręcona, gada i śpiewa, żartuje, bawi się słowami, no dla mnie to jest szok i masa zabawy. Od pary dni totalnym hitem są wszelkie opowieści, musze opowiadać o dziadkach , babciach albo kimś kogo spotkaliśmy na ulicy. Od wczoraj np. na zaśnięcie jest bajeczka o dziadku Janku (moim tacie). I nie ma tam żadnych smoków ani przygód - po prostu musze opowiadac krok po kroku co się dzieje jak do dziadka przyjeżdżamy, że dziadek bierze Alę z samochodu i niesie do domu, że robi jej kakao, potem robi rano śniadanko i co na to śniadanki itd, cały dzień musze opowiedzieć, drapiąc Alę pod paszką i zasypia :). Druga opowieść to o cioci ktora poszła się spotkać z koelżankami, trzecia o panach którzy remontują chodnik, moja wyobraźnia pracuje na wysokich obrotach :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie i ja :-)

My po basenie, moje dziecko było dzisiaj w wodzie 70 minut i wcale nie chciał wychodzić i ciagle pływał. Normalnie będę miała jutro zakwasy od trzymania go.

Kilolku a co z Tobą??? aż tak źle się czujesz

Agrafka więcej wiary, zobaczysz wszystko będzie dobrze. twoje dzieciatko potrzebuje twojej wiary w to, że będzie dobrze musisz sama w to uwrzyć, trzymam za Was kciuki.

Chyba mój mąż dzisiaj wraca szoook :-D:-D:-D

Dziunka i co robiliście? a na co twoj maz zlapal sie obrazil

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry