reklama

Listopad 2009

reklama
Hej!
A u nas coś tam prószy, ale zaraz topnieje. Martynka zachwycona i na sanki chce iść :szok: jak rozpalę w piecu to musze jechać do kuzynki, bo kasę mi wisi. normalnie nienawidzę takich sytuacji, że ktoś pożycza na tydzień a oddaje po m-cu i jeszcze muszę sama po to jechać! no, ale ona samotna matka bez auta więc wsadzę Martynę w nasze i pojedziemy. chłop dziś poszedł do pracy i już mi ciśnienie podniósł, bo miał iść na 3 godziny a dzwonił przed chwilą, że chyba nie będzie go do wieczora :wściekła/y:
ZMykam w tym piecu palić, bo mnie coś zaraz przez niego trafi! dobrze, że to jeszcze tylko góra 2 tygodnie!

byłam z Martyną u tej kuzynki a oni mieszkają na osiedlu i kurde tam normalnie dzieci z sankami posuwały :szok: pada od rana nieprzerwanie :szok: na ulicach jest taka mazia :-( coś czego najbardziej nie cierpię - chlapa jak jasny gwint :szok: ale Martyna na te sanki chciała do dzieci lecieć :szok: jakby to się utrzymało do jutra to może i byśmy poszły pozjeżdżać :szok:
a no i założyłam młodej zimową kurtkę i wcale przepocona nie była :szok: wcześnie w tym roku te zimowe ciuchy wyciągnęłam:no:

Moje też w zimowym kurtkach, butach, szalikach, rękawiczach i czapach. I tez spocone nie były. Ja w kamizelce puchowej, ciepłej ale zmarzłam bardzo. Normalnie para z ust leci i nosy marzną tak zimno brrr....

u mnie też pada śnieg :szok:
zatem nie dziwne, ze pada i u mnie :-D jest cudnie!!!
Chłopcy ledwo oczy otworzyli (uwaga, przed 10!) zaczęli wołać o gorącą czekoladę, bo śnieg pada :-) i koniecznie isc lepc kulki sniegowe.
Niestety zisiaj siedzą w domu, bo w nocy Zuza spac nie mogła przez katar, Michal płakał, ze go ucho boli a Kuba miał gorączkę i ma z przerwami nadal. Nie wem co się znów przyplątalo ale mam nadzieję,z e szybko się tego pozbędziemy.
Dzisiaj nareszcie nic nie trzeba było robić, można było spędzic czas z dziecmi, zwłaszcza z chłopcami. W ramach tej integracji zrobilismy lampion z dyni na halloween. Pierwszy raz robilamm ale wyszedł bardzo fajnie, tylko świeczka ma w środku za malo powietrza i gaśnie. jakby w razie mieli chorować i w tygodniu to chyba pokusimy się jeszcze o jedna, jakąs większa.
Muszę dzisiaj zaproszenia na urodziny zrobic i wleźc na strych po zimowe kurtki. a no i mam jeszcze jendo zadanie... to za chwile..
kilka dni temu Kuba siedzi na kanapie i mówi "ale my mamy za mało pinezek" :confused: ale o co chodzi???? "no za malo, 1,2, 3, 4... a nas jest 5 i na czym powiesimy skarpetę dla Zuzi???" dopiero do mnie dotarlo, ze nie mam skarpety na prezent dla Zuzanki. Wiecie mam takie haftowane do dekoracji w sumie ale faktycznie Zuza nie ma. Dzisiaj mi się udało kupic materiał i muszę się zabrać, bo czasu juz niewiele.

Melduje, że na Kaszubach też jest trochę biało może nie tak jak u Gosiulka, ale... bitwę na kulki śniegowe zbierane z samochodu zrobiliśmy pod supermarketem. Ludzie się z nas śmiali, bo chłopaki mnie nie oszczędzały.

Mąż wyciągnął nas na zakupy w poszukiwaniu opon i butów dla synka. Udało się sprostać wymaganiom Pawła i ma czarne śniegowce i w dodatku mają "szybkość":tak:.

szybkosc powidasz? hmmm powazna sprawa :tak:

u nas w adidasach jzu sie nie da wyjsc, bo snieg wpadnie do buta. ciekawie siie zapowiada.

Przezyłam załamkę malutka, bo zdjęlam kurtki ze strychu i okaząło się, ze sie nie mieszczę :-(ale już kupiłam drugą, mam nadzieję, że szybko dojdzie i mnie nie zawiedzie.

reklama
hej
u mnie przez noc znowu napruszyło ale niewiele tego jest bo w ciągu dnia na przemian sypał śnieg i padał deszcz , tylko ślisko trochę ,o właśnie zaczeło znowu sypać
w pierwszy dzień jak nasypało to Kuba wyciągnął z szafy czapkę mikołaja :tak:
kilolek u mnie też będzie pierwszy raz robiony lampion z dyni , dzisiaj zakupiona więc może jutro coś powycinamy :tak:, na razie zrobiłam sernik na zimno z galaretką na herbatnikach i czekam jaki wyszedł :-)
etna to znaczy że dzień udany :-) - super
dziunka to faktycznie zimno u was , u nas nie ma takiej tragedii ale Kuba pojechał na zakupy już w nowej kurtce i wyjełam śniegowce z zeszłego roku bo były za duże ,a teraz chyba są dobre bo nic nie mówił że go nogi bolą

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry