reklama

Listopad 2009

reklama
Nie nie jest duża 30 m kw. Na szczescie widna bo na cała scianę są okna, więc efekt optyczny jest że niby duży pokój:-)
My z mężem kiedyś wynajmowaliśmy kawalerkę o pow. 19,5m2! Półtora roku tak się gnieździliśmy, ale i tak było super - to było nasze pierwsze wspólne gniazdko :-)

no najwygodniej byłoby w 3 pokojach :) w jednym salon, w drugim dzidzia, w 3 wy :)
u nas inaczej to licz\ą... bo salon jest zawsze w domu....
więc jak się mówi o 3 pokojach to śa to pokoje oprócz salonu....
ale jak mam np płacić 700e za 3 pokoje z salonem a 600-650za 1pokój z saloneem to wolę ten większy a zawsze jak ktoś przyleci w odwiedziny to będzie go gdzie ulokować i w salonie spać nie musi ;-)

kiedys mieszkaliśmy w kawalerce 20 m2 więc jak dla mnie jest duża :) Na pewno fajnie urządzicie, macie już pomysły?
Pomysły są odkąd 2 krechy na teście się pojawiły:-) najpierw chcemy odswieżyc sciany (pomalować) i czekamy na łożeczko- prezent od siostry.Więc pewie gdzieś w padzierniku zaczniemy przemeblowania:-) już doczekać sie nie mogę.
I tak w tym roku się nam plany zmieniły troszkę bo dzidzi nas zaskoczyło (upragnione od dawna):-), mielismy do brata męża do Hiszpanii poleciec na wakacje ale teraz pieniążki potrzebne własnie na kupno tego wszystkiego co niunią związane:-) Niunia podrośnie to jeszcze polecimy...:-)i tak jestem happy:-):-):-)

my też mieliśmy plan żeby popłynąć na hawaje.... akurat nam się tania podróż na tydzień dla 2 trafiła za chyba 1000zł...
i chcieliśmy bilety kupować....:tak: no ale nie kupiliśmy:-p
i teżź uznaliśmy że jak dzidzia podrośnie to zdążymy sobie popłynąć.... i będzie weselej....:-D

a wogóle to macie fajnie że macie swoje mieszkania bo jak już coś robicie dla dzidzi to na stałe...
a ja muszę na wsstko uważać i myśleć o kupnie małych lub ew lekkich rzeczy żeby można było to zabrać jak do pl wrócimy i żeby nie podziurawić ścian....

Kam a kiedy masz zamiar wrócić do Polski? To odległe plany czy bliskie?
No my się cieszymy, że własne mieszkanko mamy, choć w sumie nie nasze :)))) kredyt na 24 lata wzięty, do spłaty pozostało 22 lata :))))

cleo 1981 ostatnio cyztalam ze malowanie pokoju dziecka trzeba zaplanowac na przynajmniej 2 m-ce przed urodzeniem,gdyz farba jest nie zdrowa i moze wywolywac alergie,dlatego ja zaczne tez od malowania a wy na kiedy to planujecie?

zamierzamy wrócić gdzieś za 3-4 lata.... zanim dziecko pójdzie do szkoły, tak myślę....
ale jeszcze do końca na pewniaka nie ustalliliśmy tego.... wiem że napewno w ciągu 2-3lat nie wracamy

cleo 1981 ostatnio cyztalam ze malowanie pokoju dziecka trzeba zaplanowac na przynajmniej 2 m-ce przed urodzeniem,gdyz farba jest nie zdrowa i moze wywolywac alergie,dlatego ja zaczne tez od malowania a wy na kiedy to planujecie?
No mysle ze gdzies sierpień-wrzesień póki ciepło i okna pootwierane.Podobają mi się takie naklejki na ścianę ale do jednego pokoju to raczej nie pasuje chyba.Jak ktos ma oddzielny pokoik dla dzidzi to ładnie może ściany udekorować:-)

reklama
zamierzamy wrócić gdzieś za 3-4 lata.... zanim dziecko pójdzie do szkoły, tak myślę....
ale jeszcze do końca na pewniaka nie ustalliliśmy tego.... wiem że napewno w ciągu 2-3lat nie wracamy
zawsze jak będziecie chcieli wracać to możecie sprzedać część rzeczy :)))) ale z drugiej strony chyba większość rzeczy tańsze są niż w Polsce. Czy się mylę?
Spadam znów do sklepu po ten krem na karpatkę bo mi ochoty narobiłyście :))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry