• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Daissy-jak bylam na zakupach z ciekawosci czytalam wszystkie opakowania, tym bardziej ze duzo dziewczyn zachwalalo oilatum i pisalo ze bedzie stosowac. Mi jakos od poczatku nie podchodzilo i tez jestem zwolenniczka delikatniejszych rzeczy typu mydelka itp, sama kupilam nivea sensitive, a jak bedzie potrzebne cos mocniejszego to kupię emolium, bo przy mojej siostrze sie sprawdzilo rok temu przy atopowym zapaleniu skory i wszystko ladnie jej sie pogoilo i od tamtej pory spokoj :)

Elzu wczoraj ogladalam w tv jak mowili, ze od teraz nie bedzie znieczulenia przy porodzie, bo pobieranie za nie oplat jest nielegalne, a znowu za darmo sie szpitalowi nie oplaca. Bedzie ono podawane tylko wtedy kiedy bedzie konieczne np. gdy kobieta bedzie miala 'niski próg bólu'. Tylko zastanawiam sie jak bedzie ten niski próg bólu rozpoznawany czy jak pojde i zaczne sie drzec jak wariatka specjalnie to tez mi dadza? :/ bez sensu.

Ciekawe jak tam Ixi :) ale fajnie ze byc moze jeszcze dzis bedzie tuliła Olinka :)

reklama
grudnioweczka dziekuje za podpowiedz z syropem :) tylko ze ja mieszkam w uk i jakos glupio mi prosic 'tesciowa' zeby mi cos na zaparcia z pl przyslala :D

ixi powodzenia!

no dziewczyny nie ma przebacz, kazda nas teraz po kolei to czeka :P ja jak sie pytalam mojego T. czy chce byc przy mnie za kazdym razem mowilam ze ja to nie mam wyjscia i bede musiala byc przy porodzie :D jak by to fajnie bylo gdybym nie musiala byc ;;)

Amerie z tym badaniem to zależy od lekarza więc nie czekaj aż sama Ci zapisze, lepiej skorzystaj z wiarygodnego źródła i dopytaj jak jest u Ciebie :) U mnie np. nie pobiera, dopiero jak sama zapytałam to kazała mi zrobić tam:
Pracownia Diagnostyki Mikrobiologicznej

ko81ko22 ja też się tak nastawiam, wiem że nie będzie łatwo ale nie mogę się doczekać i pomijam teksty które mają na celu niepotrzebnie nastraszyć. Każdy poród inny więc po co się na zapas bać.

Ixi :) dasz radę, trzymamy wszystkie kciuki.

Cd. teściowych, ja mam ok, ale też powiedziała że "na pewno nie będziemy kąpać dziecka, bo nie mamy o tym pojęcia!"
Przez pierwsze dwa tygodnie mamy się od niej uczyć a nie swoje wymyślać... :):):)
taaaa Ja już powiedziałam mojemu że nie interesuje mnie jak, ale ma z nią porozmawiać bo ja się denerwować nie będę.

Najlepiej to chyba urodzić i po 2 tygodniach dopiero wszystkim powiedzieć ;)

Ogarniam się z praniem, mnoży mi się to w oczach, ale mój R. w poniedziałek wyprasował trzy partie prania a ja byłam "na drinku" z koleżanką :)
Polecam- warto wyjść na miasto a tatusia zaangażować w przyziemne sprawy, a jaki z siebie dumny...

ania
niestety darcie nie pomoże :) psycholog musi wystawić zaświadczenie - tak jest w tym reportażu...

Ostatnia edycja:
wstyd się przyznać.... ja nie pamiętam jak zmienić suwaczek... próbowałam ale cóż..... znaczy wiem gdzie ale nie pamiętam jak potem ustawić by było automatycznie... więc tak zostało.....
komuś chce się przypomniec jak to się robi?....:sorry:

rtyska a wiesz ile się czeka na wyniki w tej pracowni diagnostyki mikrobiologicznej ?!? Bo jakoś wydaje mi się że oni to specjaliści są od takich spraw i może tam się udam.
I czy się trzeba wcześniej umawiać.

Holly dla pocieszenia.
Spotkałam w niedzielę koleżankę z liceum, do jednej klasy chodziłyśmy, teraz jej mały ma rok.
I na spotkaniu klasowym rok temu była w 8 msc i pytałam ją o poród, to ona do mnie że ona tego dziecka nie urodzi, że ma ustawione cc, bo ma niski próg bólu i nigdy w życiu żadnego naturalnego porodu.
A tu w niedziele jak ją spotkałam, to mi powiedziała że rodziła naturalnie, bo wody jej wcześniej odeszły, umówiona lekarka na urlopie, i urodziła SN w 15 godzin synka bez znieczulenia i jeszcze powiedziała że wcale tak źle nie było, mimo że miała podłączoną kroplówkę z oksy, a jak wiadomo po niej skurcze są bardziej bolesne.
I dodatkowo ona bardzo wąska w biodrach jest, chudzinka straszna, więc się zdziwiłam jak powiedziała że ona może dzieci rodzić bo woli to od dentysty :D

To mnie Kochana pocieszyłaś naprawdę bo ten dentysta to dla mnie właśnie taki wyznacznik - bez znieczulenia tam ani rusz :-) Mam nadzieję, że będzie dobrze - nic mi innego nie pozostaje jak urodzić ;-)

reklama
No to się dzieje :-) IXI trzymamy kciuki :-)

Czy tez macie MEGA lenia? Ja sie z łóżka jakoś zwlec nie mogę. Najchetniej przespałabym cały dzień. Usprawiedliwiam się tym że przed porodem trzeba porządnie odpocząć:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry