• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

agatakat a jaki dumny, nie? teraz mi żelazko wyrywa hi

Cd. materiału to mi się te małe nóżki podobały.. takie słodkie że nic tylko zacałować :)

Mysza dzwoniłam tam, nie umawiają, trzeba przyjść i czekać i może być 20 osób a może nie być nikogo, na wyniki czeka się cztery dni robocze.

Amerie ja też słyszałam od mojej gin że dentysta jest gorszy :) i że dam radę. Ważne jest pocieszenie teraz i pozytywne myślenie a nie straszenie bo to niestety nakręca niepotrzebnie.

reklama
rtyska- dobry pomysł z tym powiedzeniem wszystkim o porodzie 2tygodnie po :D przynajmniej spokój by był :)

Ja dzisiaj o 17 mam wizytę i już oczywiście szaleję czy wszystko ok itd... zresztą same wiecie jak to jest. No i ciekawe czy mój mały raczył się odwrócił główką do dołu, bo jak nie to pewnie dostanę skierowanie na CC a bardzo bym chciała SN. Mój mąż bardzo chce być przy porodzie i od razu bym chciała mieć maluszka przy sobie, no ale zobaczymy jak to będzie.

Amerie- dla mnie wizyta u dentysty to też jest masakra jakaś, jak siadam na fotel to mi od razu łzy lecą tak się boję. I nie wiem czy to mnie aż tak boli czy to bardziej mój strach, w każdym razie dla mnie to najgorsze co może być więc się Twojej koleżance wcale nie dziwię:)

ania_ch0, na tym filmiku na onecie, mowia, ze psycholog moze dac zaswiadczenie o niskim progu bolu. Pewnie sie zacznie "dawanie w lape" za takie zaswiadczenia znajac polska rzeczywistosc.. ehh.

holly101, tak jak w tym artykule to w Anglii jest juz chyba wszedzie - oprocz wyboru poloznej, bede miala ta, ktora mi przydziela (ale tą sama na caly porod).

Ojej.. ale sie maly rozciaga.. az boli skora.. :)

A ja zwykle nie biore znieczulenia na plombowanie :) chyba, ze cos powazniejszego.. bo chyba sie bardziej zastrzyku obawiam niz borowania, ktore zwykle i tak trwa tylko kilka sekund.. :)

Violett, anbar - proszę o dopisanie również mnie do listy. Termin mam na 19 listopada, synek Maciuś :)

Dzisiaj mam wizytę u gina :) Ciekawe czy uda się podejrzeć synusia, mam nadzieję, że on nie szykuje się jeszcze do wyprowadzki :)

co do dentysty to kiedy balam sie tragicznie ale teraz to mi wszystko jedno, po tym jak mialam infekcje pod zebem to wiem co to tepy bol zeba i wizyta to pikus :-D
ja sie szykuje do dentysty juz po, bo mam jednego do kanalowego leczenia ale dentystka bala mi sie go ruszac w ciazy bo wiadomo ze przeswietlenia nie zrobi, zalozyla mi tylko jakas tam plombe mocna i mowila ze liczy ze moze ta plomba odsunie troche od kanalu i jednak normalne leczenie bedzie:tak:

elzu
wlasnie co do porodu w Anglii to jednak jest lepiej :tak: a Ty bedziesz rodzic normalnie czy moze w wodzie :-) ? ja to normalnie bym chciala.. chociaz nie mam pojecia jak wyglada 'norma' podczas porodu :-D pewnie i tak wszystko sie moze zdarzyc ;-)

Ixi my te z trzymamy kciuki:-)

Jak obejrzałam ten materiał o rewolucji na porodówce to się wzruszyłam. W ogóle jak widzę niemowlaki to mi łzy płyną do oczu, już chciałabym móc tak poptrzytulać swojego Skarba.

Mi lekarz mówił że po następnej wizycie (w najbliższy wtorek) będziemy musieli pojechać na badania na tego paciorkowca do szpitala w którym on pracuje. I nie wiem czy on pobierze próbki na badaniu i trzeba będzie zawieźć czy w szpitalu będą pobierać, bo nie mówił nic żeby się umawiać tam, tylko że trzeba będzie podjechać.

Witam o moim poranku hehe 12 :-p Ale numer, koleja z nas się rozpakowywuje. W którym tc jest Ixi?
Ixi-trzymam kciucki, aby poszło szybko i sprawnie :-)

A badanie w kierunku paciorkowca robi wasz lekarz ginekolog?
Bo mi ostatnio lekarka dała badania, które muszę mieć do porodu, i akurat o paciorkowcu nic nie mówiła, wizytę mam w piątek i nie wiem czy mam sama gdzieś w laboratorium robić to badanie, czy ona mi zrobi na kolejnej wizycie?
Właśnie kurcze czytam tuw pisy o paciorkowcu, a moja tez mi nic nie mówiła..może za wcześnie..?

Hej dziewczyny. Ja w sprawie dentysty bo akurat dzisiaj ide na przeglad garnituru :) Jak mi pani D coś znajdzie to sie nie obcinac i borować czy jak? Oczywiście nie mowie o wyrywaniu i poważnych sprawach. Jak myślicie?

MałaAnka- ja byłam na początku ciąży u dentysty i miałam leczenie kanałowe więc raczej niech "robi" jak coś znajdzie. Miałam znieczulenie ale bez jakiejś tam substancji ze względu na ciążę.
Goncia- co tam z Twoimi ketonami? dzwoniłaś do gina?

Co do wzruszania to oglądam na TVN24 jak wydobywają górników i za każdym razem płaczę jak któryś wychodzi:) W ogóle teraz łatwo się wzruszam. Ostatnio oglądałam z małżem komedię w której była scena porodu i nawet on się popłakał:)

reklama
Anka sama dentystka oceni czy jest taka konieczność, ja chodzę regularnie, mam do wymiany jedną plombę i moja powiedziała że to tylko wymiana i delikatne wyczyszczenie- ale nie będzie mi tego robiła w ciąży bo nie ma takiej potrzeby i że teraz jestem wrażliwsza więc może mnie zaboleć coś czego normalnie bym nie poczuła. Dziąsła są nawet bardziej ukrwione i odradzała wszelkie zabiegi, nawet czyszczenie kamienia nie polecała w ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry