• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
Info o Ixi na Gorącej, ale pisze też tutaj:

"IXI RODZI!!Ma 5 cm rozwarcia, bóle krzyzowe i biegunkę."

Łooojjjjjjj. Mam nadzieję, że daje jakoś radę i wszystko przebiegnie bez komplikacji:angry:. Pozostaje nam wspierac ją myślami i trzymać kciuki :-).

Jak tak czytam o rozpakujących się listopadówkach to też już bym chciałam naszego Karola tulić.... Ach...

IXI :):):):) trzymaj się.

A ja właśnie wróciłam z Pracownia Diagnostyki Mikrobiologicznej
tak o tym pisałyśmy że się zebrałam i jestem już po. Nie czekałam długo, nikogo nie było w kolejce, badanie pobierane z dwóch "strategicznych" miejsc, wszystko trwa może 5 minut, zapłaciłam 38 zł wyniki w poniedziałek po 13.
Chodzi oczywiście o badanie na obecność paciorkowca :)

Ja też chce mieć już dzidzie w domku :)

Cd. porodu pośladkowego- to już o tym pisałam, kuzynka nie zdążyła na cc bo mały się wypchał za wcześnie, poród miała szybki i mówi że nie było wcale żadnej tragedii. Drugi poród miała główkowy i był ciężki, więc nie ma reguły.

Ostatnia edycja:
Jestem w szoku, ze juz zaczyna się akcja porodowa u niektórych dziewczyn. Juz dwie sie rozpakowały mamy bliżniaków i ixi dołączy pewnie dzisiaj. Jak sobie pomyślę to troszkę już się boję, nie chciałabym żeby poród zaczął się wcześniej niż termin cc. Wizytę mam dopiero we wtorek więc mam nadzieję, ze jeszcze będę w dwupaku.

zalgol a to dziwnie... ja takie samo badanie i 38.
nissanka jest bardzo dużo możliwych badań które kobieta w ciąży może czy powinna zrobić, lekarze nie mówią o wszystkich. Zależy też czy chodzisz na NFZ czy prywatnie, prywatnie przeważnie zlecają więcej badań bo też biorą za to pieniądze. Kolega mojego męża z pracy jeździ z żoną prawie raz w tygodniu i ciągle za coś płacą, ja chodzę na NFZ i jestem raz w miesiącu- raz na trzy tygodnie i robię tylko te badania które trzeba. Ja nie robiłam na toksoplazmozę, ona miała to badanie 2 razy itp...

Na paciorkowca chciałam zrobić sama bo dużo czytałam o tym co warto nadprogramowo zrobić, a że miałam kiedyś powikłania po anginie i miałam paciorkowca to wolałam dla własnego spokoju zrobić to badanie.

reklama
Rtyska nie zgodzę się że prywatnie zlecają więcej badań bo na tym zarabiają!!! Moja ginka zleca mi badania ale nie zarabia na tym ani grosza..poprostu zleca mi to co jest w standardzie( toxo do tego należy) a ja robie je w szpitalu. Na NFZ często czegoś nie zlecają bo musieli by Ci dać skierowanie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry