reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Nissanka mi na paciorkowca zleciła ginka no i w większości szpitali tego wymagają. W moim własnie tak jest. Więc nawet jeśli ginka by mi nie zleciła to ja bym sam te badania zrobiła. Bo i na SR o nich mówili no i moja sistra mówiła mi o wszystkich badaniach jakie miała robione :-)

reklama
aduska Nie powiedziałam że Twoja gin tak robi!! Napisałam przeważnie. Podałam przykład i oni płaca nawet za morfologię 50 zł która mają zlecaną na każdą wizytę- a nie jest to konieczne zwłaszcza że wyniki ma bardzo dobre.

agatakat, normalnie chce rodzic nie w wodzie, bo chyba bede brala epidural.. tzn nie musze decydowac przed porodem, jak poczuje ze nie daje rady, a nie bedzie za pozno to moge poprosic, a w wodzie nie daja niestety, zreszta.. jakos mnie ta woda nie kreci :) zaraz sobie wyobrazam, ze jak sie dzidzia urodzi to woda bedzie brudna strasznie.. wiem ze bym w takim momencie nie zwracala uwagi ale jak na zwiedzaniu zobaczylam sitko kolo wanny to tak mi sie skojarzylo :D

Moja siostra tez miala zaplanowana CC bo coreczka siedziala na pupie, tylko nie wiem jak dlugo przed terminem..

O rany az mnie ciary przeszly jak przeczytalam ze ixi rodzi :) bo to tak brzmi jakby w tej chwili.. och.. trzymam kciuki!!! :)

Ja zadnych badan nie mam przed porodem, ani wymazow, ani paciorkowcow.. ani nawet sprawdzenia podwozia.. takie jest prowadzenie ciazy w Anglii, mam nadzieje, ze pomimo tego wszystko bedzie dobrze :)

A ja się zastanawiam co dzisiaj tak się nie odzywa anbar....?
Myślę że jak coś to ma do kogoś numer...

Na wątku gratulacyjnym napisała kilka słów Lenna1982 o porodzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja chodzę do nfz i robię prywatnie morfologię i mocz jak się źle czuję, raz w ms daje mi skierowanie na te badania. USG robię prywatnie i płace 220 zł bo nie ma w gabinecie usg. toxo nie robiłam bo uważał że nie trzeba jak nie mam kota i się z nim nie stykam, a toxo można chwycić ponoć od nie umytych owoców i warzyw. Ale nie wiedziałam że można zrobić sobie wymaz na paciorkowce, nawet nie robiłam cytologi w czasie ciązy.

A co do prywatnych to chodziłam do takiego jednego przed ciążą to kasował 120 zł za wizytę i pisał mi na karce jakie mam badania robić i zawsze były to duże sumy nawet do 180 zł dochodzące. Skończyłam z tym bo potrafiłam wydać w miesiącu 500 zł, a nie po to płaci się składki żeby wydawać jeszcze takie pieniądze :crazy:, no może gdybym zarabiała bdb. A potem się okazywało, że tych badań można było nie robić.

Wiadomosc od IXI:
"Poki co cala akcja stoi...tzn. skurczy jako takich nie ma... tylko bole typowo przedmiesiaczkowe... i czekam.... chodze po schodach. zaraz prysznic..."

:no: coś mi się wydaje że albo to zostawią tak jak jest, albo podłączą kroplówkę z oksytocyną....na rozkręcenie akcji i skurczy....

nissanka no własnie o to mi chodziło, różni są lekarze. Na SR też moli o paciorkowcu, kto chce to robi.

IXI biedna, nie wiadomo ile się tak będzie męczyć...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się zastanawiam co dzisiaj tak się nie odzywa anbar....?
Myślę że jak coś to ma do kogoś numer...

Ja dzisiaj działam w tle ;-) Usuwam niepotrzebne posty i dodaję mamusie do listy mamuś listopadowych.
W każdym razie moje dziecię jeszcze nie ma w planach spotkania z mamusią i tatusiem.

Do góry