reklama

Listopad 2010

Goncia moja mama też była w ciąży 8 lat temu..więc w sumie też w miare świeże informacje ma:) I ja zawsze dzwonie do mamy jak mam jakąś ciążową wątpliwość...

Ale ogólnie zgadzam się z tym co anbar napisała... .
Na dodatek mam kilka koleżanek które rodziły parę lat temu i też nie wiele wiedzą na te tematy..

polcaespanola trzymam kciuki

ania_Ch moj M. się smieje, że możemy kupić 'synkowi' xboxa czy ps3 pod choinkę....oczywiście byłby to prezent dla niego:P

reklama
hej dziewczyny.
anabar dzięki za info o tych skurczach. ja, pomimo, że już mam jeden poród za sobą, to tak na prawdę nie wiem co to znaczy mieć skurcze i rodzić. była cesarka i wszystko ładnie gładko poszło. ;-)
szczerze mówiąc myslałam, ze teraz tez tak będzie, ale malutka już się odwróciła i szykuje się SN.

a teraz doszedł jeszcze jeden problem. moja starsza córcia choruje od tygodnia, a dzisiaj zaczęła się skarżyć na ból w okolicach ucha i szyi. tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie świnka.:szok:

mam nadzieję, ze to już nie będzię groźne dla mnie i małej siostrzyczki.

polacaespanola trzymam kciuki!!!

PS. Zapomniałam dodać-
wczoraj wieczorem pojechałam na chwile z P. do jego rodzicow oddać sprzęty malarskie typu teleskop itd. no i jego mama zapytała jak dajemy na imie (wczesniej nie poruszala tego tematu), jak powiedzialam ze Hania, to się skrzywiła i powiedziała EEE HANIA? DAJCIE INACZEJ :/ i to dosłownie z taką skrzywioną miną. Tak mnie zdenerwowala ze mialam ochote krzyknac co to w ogole ma znaczyc dajcie inaczej :| jak mozna byc tak bezczelnym. Owszem mogla powiedziec, ze jej sie nie podoba, ale taki tekst? Powiedzialam, ze dajemy tak i koniec, bo zadne inne nam sie nie podoba.

Aniu, u mnie w rodzinie też takie reakcje na Hanię
Ciocia powiedziała wprost ze jej się nie podoba, żebyśmy lepiej Kasia dali, hehe
babci i rodzicom też nie przypadło do gustu, ani reszcie 35+
te pokolenie wyżej uwaza, że Hania to starodawne imię i nie ma pozytywnych konotacji
Nam osobiście się bardzo podoba, chociaż małą częściej nazywamy henia lub po prostu Henryka ;)

Podobnie było z moja koleżanką, która ma 10letniego syna Kube
pierwszy komentarz jaki usłyszła od swojej babci, kiedy oznajmiła jak nazwie syna brzmiał "łe, Jakub? Toż to imię dla starego cżlowieka a nie dziecka!"

no i weź tu wszystkim dogódź
;)

20.10.2010 gdyby nie prawdopodobny tłok na porodówce to ja chętnie. Ale może poczekam do niedzieli to będzie 24ty, wszystkie dzieci rodzę w niedzielę to to najmłodsze ma być z innego dnia ? ;-)
polacaespanola trzymam kciuki!

Ja byłam dziś na trochę w pracy, zaraz zrobię jakieś jesc i jade do szkoły i przedszkola po dzieci. Mężuś dziś zaczął odbiory o 9 rano. Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło bez przesunięć w czasie. Niech już do nas wraca...plisssss

zabieram się za gotowanie

:-)

Co do Hani - to piękne imię, już mówiłam wcześniej, że gdyby była dziewczynka to jeden z dwóch najpoważniejszych typów :-)
Nam na szczęście już odpuszczono Leonarda - choć były osoby, które pozwalały sobie na durne komentarze... ale mam to gdzieś.

Moja babcia, kobieta z wielkim poczuciem humoru poprosiła by bylo to staropolskie imię - zaproponowałam jej Mściwoja i Gniewosława i jej przeszło ;-)

reklama
Holly bo Leonard to piękne imię jest :tak::tak:
I zazdroszczę, bo nam nawet wczoraj teściowie przypomnieli że krzywdzimy dziecko, bo się z niego śmiać w szkole będą, a ja ich zdanie mam głęboko w.... okolicach oka :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry