reklama

Listopad 2010

aduska no wlasnie wychodzi ze tak moze byc ze wody odejda a rozwarcia nie ma/ a moze jest tylko takie malutkie :tak:.
A może to chodzi o to, że rozwarcie jest ale nie kwalifikujące się do określenia' że poród się zaczął'... .

A ja mam dylemat...chciałabym iść na dodatkowe USG...tak przed porodem, bo strasznie nurtują mnie takie sprawy jak: przybliżone wymiary maluszka, pepowina, wody! ( to najbardziej, bo ostatnio jakieś schizy mam na tym punkcie). I kurcze nie wiem....to wydatek rzędu 160zl... .

reklama
Efinka - ja miałam ostatnie kilka dni, wczoraj się w końcu rozkleiłam i o niebo lepiej

Ja dziś sobie też popłakałam/chyba ze 2h mnie trzymało/ ... Na szczęście jest już lepiej :)

Wzięłam się za prasowanie pościeli dla maluszka i jakoś mi puściło wkońcu-widocznie tego właśnie potrzebowałam...

Pościel złożona-pod przykryciem leży już w łóżeczku-w razie czego mężu tylko rozłoży :D
Jutro planuję poukładać w szafce dla małego i spakować torbę do szpitala dla siebie...Na ostatniej wizycie moja gin mi powiedziała,że dla maluszka mam tylko wziąć rożek albo kocyk,czapeczkę po kąpieli,rękawiczki /niedrapki i smoczek-poza tym nic :) więc w domku tylko naszykuję torbę dla małego by mąż ją zabrał jak będzie nas odbierał po porodzie ze szpitala :)

efinka - ja też mam torbę dla małej naszykowaną na wyjście, dam zresztą to do nosidełka już w środę w jednym miejscu, zeby nie miał problemu z szukaniem. Dziś spakuję jeszcze dokumenty potrzebne do szpitala i kupię sobie wodę niegazowaną. A i tak sie zastanawiam nad ubrankami dla dziecka do szpitala bo tam mogą ubrać w twoje jak chcesz i tak szczerze chyba wolę jak ubiorą w szpitalne bo przynajmniej po wyjściu ze szpitala nie bede musiała już od razu ich prać.

Ja zapakowalam sobie butelke wody i sie wlasnie zastanawiam.. czu ktos mi da kubeczek? :) Czy powinnam wziac swoj.. ale w tym szpitalu pelno jest maszyn z woda.. to moze sobie wezmiemy plastikowy kubeczek :)

A może to chodzi o to, że rozwarcie jest ale nie kwalifikujące się do określenia' że poród się zaczął'... .

A ja mam dylemat...chciałabym iść na dodatkowe USG...tak przed porodem, bo strasznie nurtują mnie takie sprawy jak: przybliżone wymiary maluszka, pepowina, wody! ( to najbardziej, bo ostatnio jakieś schizy mam na tym punkcie). I kurcze nie wiem....to wydatek rzędu 160zl... .
Aduska a nie mozesz wyblagac lekarza zeby dal Ci jeszcze skierowanie. Ja wlasnie dzis rozmawialam na ten temat z polozna i powiedziala ze to zalezy tylko od lekarza czy Ci da czy nie. Nie ma nigdzie napisane ze w prawidlowej ciazy naleza sie tylko 3 USG. Tak sie przyjelo i juz. Dlatego tez ja 3 dostane jeszcze jedno skierowanie na USG z zaznaczniem "PILNE" zeby mnie szybko zapisali :) Zreszta takie zwykle USG 2D nie jest takie drogie. Podzwon po przychodniach i popytaj.

Ja juz torby spakowane, na wyjscie ubranko lezy tez w oddzielnym miejscu zeby P je zabral jak bedziemy wychodzili :) Mam jeszcze troche ubranek do prania i prasowania ale to takie ktorych jak sie nie wypirze to nic sie nie stanie bo i tak mam strasznie duzo.

elzu tutaj w uk masz wody pod dostatkiem :) mnie jak polozyli o 5 nad ranem i wypisali w poludnie to 3 razy przynosili dzbanek z swieza zimna woda :) (+ kubek)
jak tej wody nie wypijesz to i tak Ci na swieza wymienia

ale ja i tak mialam jeszcze swoja w butelkach malych

efinka - ja też mam torbę dla małej naszykowaną na wyjście, dam zresztą to do nosidełka już w środę w jednym miejscu, zeby nie miał problemu z szukaniem. Dziś spakuję jeszcze dokumenty potrzebne do szpitala i kupię sobie wodę niegazowaną. A i tak sie zastanawiam nad ubrankami dla dziecka do szpitala bo tam mogą ubrać w twoje jak chcesz i tak szczerze chyba wolę jak ubiorą w szpitalne bo przynajmniej po wyjściu ze szpitala nie bede musiała już od razu ich prać.

Moja gin powiedziała ,żebym nie brała ciuszków do szpitala dla małego,bo to różnie bywa,mogą zginąć albo coś...a położne nie będą może pamiętały do kogo jaki ciuszek należał...a w szpitalu ubranka są przecież czyste,może troszkę zniszczone,ale przecież w domku będziemy ubierać maluchy w to co nam już będzie pasowało:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry