reklama

Listopad 2010

reklama
witam się i ja przedpołudniowo.

aduśka widzę, że jedziemy na tym samym wozie. ja jutro spadam do szpitala i też koło środy, czwartku będzie wywoływanko.

a w związku z tym, że znikam z domku pewnie na ok. 5-7 dni to dziś jeszcze sprzątam, piorę, i dogadzam sobie jedzeniowo. właśnie wchłonęłam drugie śniadanko (śledziki, kanapki z żółtym serem i majonezem i ćwikłą ) mniam.

Trusia już dziś do szpitala? trzymaj się, będzie ok.

Ostatnia edycja:
Witam się poniedziałkowo! :-)

Nissanka i Amerie - niesamowity zbieg okoliczności!!!
Amerie - super, że dobrze czujesz się w swoim ciele! To musi dawać dodatkowego kopa energetycznego...a dla nas jest pocieszeniem, że tak krótko po urodzeniu dziecka można już czuć się atrakcyjnie :-) i kobieco!
Holly - super pomysł z wątkiem dotyczącym rozwoju dzieciaków...mam tylko nadzieję, że Twoja intencja się spełni i że nie będziemy sobie wzajemnie nakręcać paranoi, że czyjeś dziecię rozwija się w innym tempie...
A ja jak zwykle polecam książkę - w temacie rozwoju oczywiście :-) Zawitkowskiego. Jeśli już o niej pisałam, to wybaczcie powtórzenie: MAMO TATO co ty na to?
Joaś - trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze usg!

jest 13ta a ja dalej zalegam w szlafroku....nocka nieprzespana bo kaszel mnie męczył przeokropnie...syropek tak średnio pomaga, już nie wiem co mam robić...ech...zaraz zabieram psy na tradycyjny, codzienny spacer do lasu - najlepsza naturalna inhalacja :-)

Trzymajcie się cieplutko! i miłego dzionka!

witam,
nie bylo mnie przez weekend i nie wiem czy bede miala czas nadrobic. Maly wlasnie skonczyl ssac i sobie zasypia.
a moj weekend byl bardzo ciekawy. Odwiedzila nas moja najblizsza rodzinka z zaskoczenia, nawet tata z irlandii przylecial. Byla to akcja o ktorej nie mialam pojecia. Moja starsza siostra skoordynowala wszystkich :-)
Pozdrawiam poniedzialkowo ;-)

reklama
Amerie karmiłaś o 19 i potem dopiero o 24..?? mi nagadali że mam budzić najpóźniej co 3 godziny, Wy tak nie robicie??
Pewnie gdzieś już było takie pytanie ale nie znalazłam, karmicie jedną piersią i na drugim karmieniu drugą? Ile Wasze maluchy ssają jedną pierś?? Cd. mleczka to próbowałaś herbatek na laktacje? Mi bardzo pomogła HIPPa - bo brakowało mleczka a teraz musiałam ją odstawić bo mam aż za dużo. Położne też ją polecały

Cd. formy to ja ważę mniej niż przed ciążą i jestem w szoku, dieta matki karmiącej nie pozwala żadnemu kilogramowi zostać na dłużej...

Elzu a konsultowałaś z kimś czy możesz nosić ten pas? Ja miałam go kupować po tym jak o nim pisałyście, wstrzymałam się bo stwierdziłam że może się nie przydać, a kilka dni temu usłyszałam że nie wolno ściskać brzucha bo mogą się zrobić skrzepy i że to gin powinien ocenić czy wszystko jest ok

zalgol fajnie że już w domu, odpoczywajcie teraz :)

holly
dla mnie pobieranie krwi u małego to koszmar, był już tyle razy kuty przez tą żółtaczkę że głowa boli.
Pobierali mu z rąk, nóg i główki, okropnie się darł, teraz w piątek miał z palca u stópki, ale trwało to kilka minut bo do bilirubiny muszą mieć całą fiolkę więc wyciskała mu to... ehh koszmar dla mnie

Tofiś majty są dobre bo rana w tych siatkowych się wietrzy a im więcej powietrza tym lepiej się goi. Ja tak pierwszy tydzień używałam tylko takich i te wielkie BELLE, po tygodniu już bawełniane i podpaski Bella średnie, na noc większe

ania ja już wypróbowałam chyba wszystkie chusteczki, jak nie uczula to używam dalej, Kindii jak dla mnie są ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry