reklama

Listopad 2010

Kochane ja niestety opuszczam watek listopadowy i przenoszę się na grudniowy ;) Wg ostatniego USG termin mam na 4 grudnia. Oczywiście będę do Was bardzo często zaglądać :)

reklama
Kochane był ostatnio poruszany temat czy konieczne jest zaświadczenie o ciąży od lekarza. Wiem że pojawiła się odpowiedź że nie skoro jest na L4 literka B.
Otóż ona nie zawsze oznacza ciążę. Oznacza jedynie pełnopłatne zwolnienie 100% ale taka sytuacja też jest np po wypadku.
Większość zakładów pracy wymaga jednak zaświadczenie aby podpiąć sobie w papiery, ale najlepiej zapytać o to w dziale kadr.

Wiolcia szkoda że nam uciekasz.

Witam kochane mamusie :*
Troszke naskrobałyscie przez weekend :) U mnie juz wszystko dobrze bol podbrzusza minąl. Magda dziekuje bardzo jeszcze raz za eska :) Ja weekend to spedzilam na odwiedzinach znajomych i wczoraj by;am juz padnieta, ale dotlenilam swoja fasolke bardzo :)
Ogolnie to mdlosci juz prawie przeszly, brzuszek rosnie coraz bardziej, cycuszki juz nie bola :)

Wiolcia, pisz u nas jak najczesciej co u Ciebie jak fasolinka Twoja :) Buziak :*

Kochane ja zmykam. Czekam na W. bo już z firmy wyjechał i jedziemy do ginka. Muszę odebrać zwolnienie bo już na mnie czeka tam od czwartku ;-)
Mam cichą nadzieje że jak będzie dr w gabinecie i nie będzie miał pacjentek to może mi się uda na monitorku dzidziusia zobaczyć :-)
A później chyba wpadniemy na zakupy do Złotych Tarasów.
Violett jak się jeździ po Wawie ? Duże korki ? Uspokoiło się już po uroczystościach żałobnych ?

DO wieczorka.

Ostatnia edycja:
Nie miałam czasu zaglądać tu przez weekend, ale przeczytałam wasze odpowiedzi na temat badań prenatalnych i terminu USG genetycznego i powiem tak.
Jak byłam ostatnio u lekarza prowadzącego, dał mi skierowanie na USG na 26 lub 27.04, ale z braku miejsc w mojej przychodni musiałam się zapisać na 29.04. Po waszych postach, poszłam dzisiaj rano do przychodni i poprosiłam o przeniesienie jednak na dni wyznaczone przez lekarza. Przenieśli mi, tyle że nie w mojej, a w innej przychodni. Tak więc idę na kolejne USG (pierwsze ciążowe) za tydzień.
A teraz jeśli chodzi o badania pod kątem ryzyka wad genetycznych, to zastanawiałam się własnie w weekend nad ich sensem i doszłam do wniosku, że w zasadzie to wszystko jedno jakie jest to ryzyko, bo tak czy siak jestem zdecydowana urodzić.

Co do bólu piersi, u mnie się zaczął osłabiać gdzieś w okolicach 10 tygodnia. Tzn. bolą mnie nadal, ale teraz już głównie w sutkach i po bokach przy dotknięciu, do tego mocno widać wszystkie żyły, ale zdecydowanie nie jest już tak jak na początku. Jeśli chodzi o żyły, to powyłaziły mi prawie wszędzie. Na szczęście na twarzy nie ;-). Ale widać je już na brzuchu, na nogach, na ramionach nawet. Na razie nie są to jednak zmiany żylakowe, raczej to wygląda jak na wierzchniej stronie dłoni.
I z nowości ciążowych, zauważyłam, że dopadają mnie zawroty głowy i gwałtowne osłabienia przy szybkich zmianach pozycji oraz po krótkich biegach. Podbieganie do autobusu niestety już nie dla mnie :-(

Kochane ja zmykam. Czekam na W. bo już z firmy wyjechał i jedziemy do ginka. Muszę odebrać zwolnienie bo już na mnie czeka tam od czwartku ;-)
Mam cichą nadzieje że jak będzie dr w gabinecie i nie będzie miał pacjentek to może mi się uda na monitorku dzidziusia zobaczyć :-)
A później chyba wpadniemy na zakupy do Złotych Tarasów.
Violett jak się jeździ po Wawie ? Duże korki ? Uspokoiło się już po uroczystościach żałobnych ?

DO wieczorka.
Mysza, gdzie chodzisz do doktorka w Warszawie?

[FONT=&quot]Dziewczyny ja trochę z innej beczki - jeżeli któraś z Was nie rozliczyła jeszcze pitu, a jest jej to obojętne na co przeznaczy swój 1% to bardzo proszę przeczytajcie informacje poniżej. Mateuszek jest moją troszkę dalszą rodziną, jednak bardzo potrzebuje pomocy !![/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Mateusz wkrótce kończy dwa latka, jest po ciężkiej operacji – embolizacji tętniaka w głowie. Wymaga całodobowej opieki oraz stymulacji rozwoju psychoruchowego pod opieką odpowiednich specjalistów. Musi być intensywnie rehabilitowany w domu i specjalistycznych ośrodkach. Zwracamy się z prośbą o pomoc finansową – przekazanie 1% na rzecz Mateuszka. Wspólnie możemy zrobić dużo więcej.[/FONT]
[FONT=&quot]Ważne!!![/FONT]
[FONT=&quot]W zeznaniu rocznym w rubryce „inne informacje” proszę wpisać :Na rehabilitację Mateusza Wieczorka[/FONT]
[FONT=&quot]Jeśli chcesz i możesz pomóc Mateuszowi niezależnie od 1% podatku możesz przekazać środki pieniężne na konto:[/FONT]
[FONT=&quot]89 8944 0003 0000 2088 2000 0010[/FONT]
[FONT=&quot]FUNDACJA POMOCY OSOBOM NIEPEŁNOSPRAWNYM „SŁONECZKO”[/FONT]
[FONT=&quot]KRS: 0000186434 z dopiskiem na MATEUSZA WIECZORKA[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry