a co zamierzacie zrobić z maluszkami po macierzyńskim? babcia? niania?
Nie myslelismy jeszcze o tym. Jesli urodze w terminie, to macierzynski skonczy mi sie w polowie czy nawet pod koniec kwietnia 2011. Potem chce od razu wziac dwa miesiace urlopu, bo mam w tym roku do wykorzystania jeszcze 65 dni, a juz raczej na urlop dluzszy niz tydzien nie bede szla. Wstepnie myslalam wrocic do pracy 1.06.
Na nianie na pewno sie nie zdecyduje, bo nie znioslabym, ze obca osoba kreci mi sie po domu podczas mojej nieobecnosci.
Zostanie nam prawdopodobnie babcia, ktora chetnie zajmie sie wnukiem, ale mysle, ze jeszcze przedyskutujemy temat opieki nad dzieckiem i nie wykluczone, ze moj partner zostanie z nim w domu. To jednak zalezy od tego czy i jaka prace uda mu sie znalezc. To, co dotychczas mu proponowano jest mniej wiecej cztery razy gorzej platne niz ja zarabiam, wiec raczej by mi sie nie oplacalo isc na wychowawczy.
Mam wielką prośbę do moderatorki która tutaj robi tyle bałaganu... (...)
Uważam połączenie działu zakupy dla mamy i maleństwa z tematem wyprawka to totalny bezsens. Tak samo jak wcześniejsze połączenie foto usg fasolek z tematem foto brzuszków.
Wszędzie może być taki temat osobno tylko u nas wszystko musi być połączone. Za niedługo dojdzie do tego że będzie jeden temat listopad 2010...
Podpisuje sie pod slowami Myszy. Nie wiem kto jest tutaj moderatorka, ale tez mam wrazenie, ze idealem by bylo aby byl tylko jeden temat. Ja juz raz rowniez ze zdziwieniem zauwazylam, ze temat zwolnienia zostal wciagniety do spraw formalnych, ktore dotyczyly czegos innego.
Moim zdaniem obecnie mamy taka sytuacje, ze w jednym temacie dyskutujemy dziesiec razy o tym samym. Bo sie pojawi nowa mama, albo ktoras z juz obecnych zaglada po dluzszym czasie i wiadomo jest, ze nikt normalny nie bedzie brnal przez kilkadziesiat stron starych postow i chcac zapytac, pyta o to samo.
Dla przykladu - temat zwolnienia w ciazy w tym temacie byl poruszany juz minimum trzy razy!