reklama

Listopad 2010

dziewczyny, a jak radzicie sobie ze sprzątaniem, bardziej chodzi mi o środki czyszczące
czy możecie polecić coś w zamian za domestosa, chodzi o ten masakryczny zapach i tą samą jakkość czyszczącą,
u mnie jest to wielka masakra, jak tylko poczuję, to...normalnie ledwo na nogach stoję....zaczyna mnie mdlic, boleć głowa....i raz nawet fiknęłam, dobrze,że M. stał obok....

reklama
Hej Dziewczynki...
Ja też się melduję :) U Nas wszystko ok... Czekam z niecierpliwością na kolejne usg. Będzie to koncówka 15 tyg wiec tez licze na podejrzenie płci malej istotki w moim brzuszku, chociaż pojaiwły sie ostatnio mega przeczucia na chłopca ;)...Marzy mi sie córcia, ale cóż, co ma być to będzie ;)
Juz od dawna mnie nic nie boli, zero plamień...Czasami czuję się tak rewelacyjnie ze zapominam o lekach.
Co do sprzątania, ja nie narzekam, czuje się super więc sprzatam, jak używam domestosa otwieram okna :). Tylko z odkurzaniem już jest problem bo mamy Rainbowa a on jest cholernie cięzki i dywany czyści męzuś ;)...
MOim jedynym problemem ciążowym jest ciągla ochota na owoce, kebaby i inne niezdrowe jedzonka ;). Tak poza tym czuję się fantastycznie...:)
BUziaki w brzuszki...
Ps; jestem tak mało bo przebywamy głownie na dworzu, a że dziś jest paskudnie i pada to mam czas aby do Was zajrzeć... Poza tym przez parę dni moj komp był w reanimacji, więc teraz na pewno będę częsciej zaglądać

dziewczyny, a jak radzicie sobie ze sprzątaniem, bardziej chodzi mi o środki czyszczące
czy możecie polecić coś w zamian za domestosa, chodzi o ten masakryczny zapach i tą samą jakkość czyszczącą,

Ja już od jakiegoś czasu używam WC Kaczki. To się chyba nazywa WC Picker. Nie wali tak strasznie chlorem, a przez to zapach jest znośniejszy. A w ogóle, moim zdaniem, lepiej czyści.

Witam czwartkowo!!!!!

Co do opieki nad dzieciatkiem to babcia o tym niewie ale raczej chcielibysmy ja zaangazowac do pomocy jak my bedziemy w pracy.U mnie dochodzi jeszcze taki problem ze siorka rodzi na dniach i pewnie tez po maciezynskim chcialaby przywozic malego.Wiec nie wiem czy babcia podola 2 takim malym dzieciaczkom.

Pogoda dzis u mnie tez nie zaspecjalna.Ponuro i pada i nic sie po prostu nie chce.

A poza tym dostalam dzis list ze szpitala (w Irlandii szpital opiekuje sie ciezarna) wiec pierwsze usg i wogole jakiekolwiek badania krwi czy moczu mam dopiero w polowie lipca.:baffled:Niezly kosmos co nie?????????????????:szok:

Ja używam Bref. Tam chyba w ogóle nie ma chloru tylko inne substancje czynne - ja od chloru dostaję strasznej wysypki i od razu puchnie mi gardło (nawet na basen z chlorowaną wodą nie moge chodzić) a teraz to nawet nie próbuję się z nim zmierzyć :-)

Modlisia - bardzo się cieszę, że u Ciebie tak dobrze, zazdroszczę Ci samopoczucia :-)

lori81 - to jakaś masakra z tym Twoim szpitalem ... przecież to już będzie 5 miesiąc .... większość z nas będzie po 2-3 USG, 3 badaniach krwi i moczu i 4 wizytach u ginki :-)

Ostatnia edycja:
lori - kosmos to za mało powiedziane :/ Co to za opieka ma być...? To jak za granicą podchodza do ciężarnych jest nie do pomyślenia... I jak taka mama musi się czuć kiedy nie ma pewności czy z dzidzią wszystko dobrze... A nie można tam u Was isc jakoś prywatnie czy coś...?

No mi tez nie dawalo spokoju takie podejscie dlatego postanowilam ze dopoki nie rusza tyłków w tym szpitalu bede chodzic prywatnie do polskiego gina.Za to oczywiscie muszę placic i to irlandzkie stawki ale dla spokoju i zdrowia wlasnego i dziecka nie ma co oszczedzac.Wiec na jednym usg juz bylam a drugie mam za tydzien.
No ale z badaniami krwi itd musze poczekac.W czerwcu jade do Polski wiec zrobię sobie wszystkie te podstawowe zanim beda mnie kuc w lipcu.

Ale ogolnie i tak masakrycznie to wyglada.Tutaj np. zeby uzupelnic kwas foliowy bo podobno niechetnie go zarzywaja dodaja go do chleba.A co tu duzo mowic wg inteligencji podobno sa na przedostatnim miejscu w Europie.

reklama
lori holipka... kurde przecież to już będzie 6 miesiąc... ale dobrze że chodzisz prywatnie, choć pewnie kosztuje niemało.

Modlisia super że się odezwałaś...cieszę sie ze wszystko u Ciebie i Maleństwa dobrze. Skąd takie przeczucia na chłopaka ?

Ja Wam powiem że jak dzisiaj oglądałam filmik z wczorajszego usg to też powiedziałam do W. że czuję że to Szymonek, a on na to że jemu też się tak wydaje. Na razie musimy do 1 czerwca poczekać ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry