reklama

Listopad 2010

Jeeeeeeezuuuuu nie ma mnie pół dnia a tu tyle do czytania :D:D Ja szczęsliwie wszystko pozałatwiałam i jest gitarka :)

Mysza - tak, tak w silesi :) Uwielbiamy tam robić zakupy ;) Nobel dla tego, kto wymyślił żeby ze starej nieużywanej kopalnii zrobić centrum handlowe :D

Mam pytanko dziewczęta... Skończył mi się wczoraj kwas foliowy i zastanawiam się czy kupować nowy...? Biorę falvit mama i tam w 1 tabl kwafu foliowego jest 200,0 i jakiś taki dziwny znaczek (coś ala mg). To jest wystarczająca dawka? Ja czuję się dobrze i z dzidzią też w porządeczku więc nie wiem czy jest taka potrzeba...?

Co do teściowej... Powiem tylko tyle że ma gdzieś mnie, mojego męża i naszą dzidzię... I niech tak zostanie :) Mam w rodzinie 2 siostry które już mają dzieci... I w domu wogóle nie poruszam tematu ciaża - jedynie z mamą. One tylko potrafią gadać typu: zobaczysz jak Ci będzie cieżko z brzuchem ani butów nie założysz, a jak będziesz karmic jakie męki bedziesz przeżywac z jedzeniem itd itp srata tata :/ Przykre ale niestety prawdziwe... O maleństwie rozmawiam tylko z mężem i przyjaciółkami :)))

reklama
Paulinka to wspolczuje ja mam jednak poparcie w rodzinie z kazdym moge pogadac tylko ta nieszczesna narzeczona mojego brata, ehh;/

A co do kwasu foliowego to ja uwazam ze jak jest on w tych witaminkach to nie musisz brac, alemoze zadzwon do swojej gin i niech ona ci powie :)

witam
ja mam dzisiaj dzien leniuchowania leze w lozeczku zajadam ogorki kiszone popijam 7up i jem slodkie rogale niezla mieszanka
moj R w pracy wiec mi sie straaaasznie nudzi, a poza tym bylismy dzisiaj w urzedzie umowic date slubu - slub za 3tygodnie ale dla nas to nic takiego bo my juz po swojim slubie jestesmy no ale urzedowo zeby malenstwo mialo prawnie oboje rodzicow

A ja juz za 15 minut kończę pracę (oczywiście nic nie zrobiłam :-) ) i jade na jakies dalsze zakupy ciążowe (mam nadzieję, że deszcz nie spadnie bo troche brzydko nad nami a nie mam parasolki ...) a w galerii kupie sobie twisterka w KFC - chodzi za mną już od dawna :-)

Ja dzis nie mam ochoty na nic. Ogarnal mnie ogolny dol. mamy problemy z przeprowadzka, az szkoda gadac i jeszcze wszystkie sie zbiega z naszymi wakacjami i nie ma czasu zeby wszystko ogarnac. poprostu jakas masakra, jestem na maxa zrezygnowana :(((( I nic mi juz nie smakuje :(((

paulinka109
Mam pytanko dziewczęta... Skończył mi się wczoraj kwas foliowy i zastanawiam się czy kupować nowy...? Biorę falvit mama i tam w 1 tabl kwafu foliowego jest 200,0 i jakiś taki dziwny znaczek (coś ala mg). To jest wystarczająca dawka? Ja czuję się dobrze i z dzidzią też w porządeczku więc nie wiem czy jest taka potrzeba...?
Ten dziwny znaczek może oznaczać mikrogramy.... wtedy byłoby 0,2 mg - czyli połowa zwykłego Foliku.

Yasemeen
witam
ja mam dzisiaj dzien leniuchowania leze w lozeczku zajadam ogorki kiszone popijam 7up i jem slodkie rogale niezla mieszanka
moj R w pracy wiec mi sie straaaasznie nudzi, a poza tym bylismy dzisiaj w urzedzie umowic date slubu - slub za 3tygodnie ale dla nas to nic takiego bo my juz po swojim slubie jestesmy no ale urzedowo zeby malenstwo mialo prawnie oboje rodzicow

Ja miałam nadzieję na ślub 26 czerwca, ale mojemu ojcu powiedzieli dziś w usc, że nie ma wolnych terminów. Jak będziemy na miejscu za 1,5 tyg to może nam się uda ubłagać, żeby nas wcisnęli. Jak nie to przełożymy.

mój gin powiedział, że kwas foliowy + oddzielne witaminki (ja biorę Centrum materna) mam brać tylko do końca 1 trymestru, potem starczy to, co w witaminkach. a tymczasem moje drożdżóweczki już wyszły z pieca i zaraz jedną chapnę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry