reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Witam wszystkich...
Ja od czwartku jestem przeziebiona:( juz nie mam sily...wczoraj mialam taki kaszel, myslalam, że dzidzia wyleci, zrobil mi sie twardy i obolaly brzuch z napinania miesni, no i caly czas kicham...balam sie bardzo bo wyczytalam, że kaszej jest niebezpieczny w ciazy...dzisiaj na szczescie rano mialam wizyte u gin...moja rodzi wiec musialam pojsc do innej, okazalo sie, że ta ma chyba ze 100 lat :) ale bardzo fajna babeczka, z malenstwem tez wszystko dobrze, szyjka sie nie skraca i wszystko jest tak jak powinno...herbatka z sokiem aroniowym, mleczko z miodem, syropek i mam nadzieje, że bedzie dobrze...

reklama
Hej. Wpadam sie przywitać. My wczoraj na USG i wszystko wporzo. Tylko dowiedzialam sie ze znieczulenie przy nacieciu krocza jest z nowokainy, a ja jestem uczulona:baffled:.
Ixi - kobiety w mojej rodzinie czyli mama i babcia tez sa takie. Sa przekonane że jestem gnebiona a mój M to despota, ale mi sie wydaje że tak naprawde to są ich uczucia w stosunku do ich partnerów i sobie w ten sposób odreagowują. Poza tym uszy do góry.

Rtyska - mam nadzieje ze z wpisem poszło po twojej mysli. Ja magisterke całkiem niedawno robilam i jeszcze pamietam jakie to upierdliwe bylo. A teraz jeszcze na podyplomówce poprawka w październiku a mi już sie tak nie chce tej nauki:crazy:. Powodzenia

Czesc!
A ja mam stresa przed porodem... w związku z ułożeniem miednicowym, niby Marysia ma czas na obrocenie sie jeszcze, ale jakos mnie to niepokoi... najpierw lekarz mnie uspokoil, ze to nie jest wskazanie do cc, i zdecyduja na miejscu ale z czasem coraz bardziej sie nad tym zastanawiam... moj maz powiedzial wprost ze jesli juz to woli zeby mnie cieli... ch... to chyba dlatego ze leze i mam za duzo czasu na myslenie...

hello..

dziewczyny, jak to jest z tą cholestazą? W sensie, jak to się diagnozuje itd.. Od jakichś 3-4 dni strasznie mnie skóra swędzi, najgorzej to wieczorem, aż mam problemy z zasypianiem... i nie wiem czy to jakies uczulenie, czy może coś niefajnego się przyplątało :/ .

mam dokladnie to samo od kilku dni, klade sie do lozka i drapie jak opetana...jutro ide do ginekologa i bede wiedziala wiecej. Wiem przez co przechodzisz....juz na sama mysl o dzisiejszym wieczorze wszystko mnie swedzi.
Tez mnie swedzi wszystko oprocz dloni i stop...

Ixi super że Cie nie zostawili w szpitalu, ze z synkiem wszytsko ok, i ze zero skurczybyków:)

A mama sie nie przejmuj, ja jak mieszkałam na początku ciąży z P u moich rodziców to było podobnie, teraz całe szczescie mieszkamy sami :) Powiedz mamie ze to wasza sprawa na co wydajecie pieniadze, i ze Ty nie interesujesz sie na co wydaje ona. A co dokladania sie to poprostu zacznijcie sie dokladac i bedzie po problemie:)

Czesc

w weekend nie mialam jakos czasu pisac....

wiec teraz napisze

jestem AGA mam 23lata mam Meza-kochanego;* i bede mamusia 13 listopada Blziniakow:) Gabrysia i Elizki:)!!!

Ixi - super, że zostajesz w domciu, a mamą się nie przejmuj, może przechodzi jakiś kryzys w związku z maluszkiem? :-)

Amerie- bardzo mi przykro, że dołączyłaś do naszego grona, ale to super, że Cię zdiagnozowali na czas bo niekontrolowana cukrzyca może mieć nieciekawe konsekwencje, a tak przy diecie na pewno będzie wszystko dobrze. Jakbyś miała jakieś pytania to zapraszam na nasz "słodki" wątek listopadowy albo na wątek "cukrzyca ciążowa" na forum ogólnym. To już tylko 2 miesiące a potem powinno przejść jak ręką odjął :-)

wpadlam się tylko przywitać, a zaraz lece do SR.

Amerie, cóż czeka Cię dietka :/ Pocieszające jest to , że już do końca nie przytyjesz :) Mi też nie przy bywa.

Kasiu dziękuje za słowa otuchy, na pewno na początku będę miała jakieś pytania.
Mój mąż się cieszy z tej cukrzycy, bo dieta oznacza rozwód z moją najlepszą przyjaciółką - PEPSI :oo:
Z dwojga złego lepiej że to cukrzyca niż coś innego, najważniejsze jest dla mnie zdrowie maleństwa i zrobię wszystko żeby był zdrowy, nawet jeśli oznacza to rezygnację z pepsi i czipsów :tak:

Karmelka...witaj ! Kraków rządzi :) ale masz fajnie, moim marzeniem było mieć bliźniaki, ale teraz cieszę się że mam mojego maleńkiego, kochanego Leosia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Amerie a to Ci się przytrafiło pod koniec ciąży, ale tak jak mówi Kasia lepiej że wcześniej bo nie leczona to różnie może być. A stosowanie dietki to nie aż takie trudne i na pewno będzie dobrze.
Teraz kuruj się żeby przeziębienie szybko minęło.

I tu tez witam Karmelka.... i gratuluję parki.

Do góry