reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

reklama
W poprzedniej ciąży miałam problem z ósemką,dosłownie chciała wyrwać mi pół twarzy,bolało mnie aż pod skroń.
Konsultowałam to z moim dentystą (on ma ogromne doświadczenie i jest prawdziwym pasjonatem stomatologii) i po prostu musiałam ją usunąć (ze znieczuleniem).
Teraz też jestem w trakcie leczenia zęba i powiedział mi,że zdjęcia absolutnie mi nie zrobi (mimo iż ma te fartuchy ochronne,itd.) ale zęba można bez problemu leczyć ze znieczuleniem.
I żebym się nie obawiała bo jest to znieczulenie które jest całkowicie bezpieczne zarówno dla mnie jak i dla dziecka.
P.s.Dodam tylko,że z moim dentystą znamy się prywatnie od wielu lat,wiem jaką jest osobą i ufam mu w 100%.

Egrunia, dobrze wiedziec ze w razie klopotow mozna zaradzic cos na te straszne 8semki.. ja zwkle jak mam samo plombowanie to na zywca ale rwania sie nie da niestety. Nawet jak mnie przestanie bolec, to i tak pojde na kontrole do mojej dentyski tak na wszelki wypadek.

Egrunia, dobrze wiedziec ze w razie klopotow mozna zaradzic cos na te straszne 8semki.. ja zwkle jak mam samo plombowanie to na zywca ale rwania sie nie da niestety. Nawet jak mnie przestanie bolec, to i tak pojde na kontrole do mojej dentyski tak na wszelki wypadek.
Można,można Elzu więc spokojnie,a z tą szałwią to nie wiem sama...miałam na gardło przepisaną przez lekarza bo działa przeciwzapalnie i łagodząco ale już znalazłam na opakowaniu informacje,że w ciąży nie wolno!!!

Jak to jest z tym leczeniem zębow w ciazy (znieczulenia) i zdjeciami rtg?
pamietam ze mnie nie chcieli przeswietlac zebów nawet jak karmiłam!!! ale tez mialam z zebami mądrości w ciązy porebly,włąściwie to samo....i dentystka mi powiedziala ze tak w ciaży moze byc bo dziasła są wtedy bardziej ukrwione czy jakos tak...no ale to teraz początek ciązy macie wiec nie wiem...ja tez płukałam ziólami i po jakims czasie przeszło,nie szarpałam sie na jakies wyrywania i znieczulenia
ja dzis o 17 do lekarza,blagam trzymajcie kciuki,bo mam stresa i boje sie strasznie
trzymam mocno zaciśniete:):):)
Lila Lece do Mediolan Bergamo, a bede w okolicach jeziora Garda,ale za cholere miejscowości nie pamietam....ostatnio nawet sie uczylam wloskiego ale teraz na nic nie mam czasu i ciagle chce mi sie spac:)

Na szczęście ja nie mam problemów z 8emkami, bo mam jej już od 15 roku życia.

Mam pytanie, czy także macie takie problemy ze snem w nocy. Jestem strasznie zmęczona, a spać nie mogę. Kręcę się i wiercę, a tu nic. Nawet spacer nie pomaga.

Na szczęście ja nie mam problemów z 8emkami, bo mam jej już od 15 roku życia.

Mam pytanie, czy także macie takie problemy ze snem w nocy. Jestem strasznie zmęczona, a spać nie mogę. Kręcę się i wiercę, a tu nic. Nawet spacer nie pomaga.

Ja też mam problemy ze snem - budzę się ok 4 i po spaniu :wściekła/y:

Witajcie dziewczyny, widzę temat zębów się przewija. I snu :).
Więc jeśli chodzi o zęby, to zawsze mam leczone w ciąży ze znieczuleniem, a dziąsła rzeczywiście są wrażliwsze w tym czasie, więc bardzo często krwawią. Do płukania może być woda z sodą.
Co do snu... nie mam najmniejszych problemów z zaśnięciem. Praktycznie mogę zasnąć wszędzie i o każdej porze. A dobudzić mnie nie można. Ale się nie dziwcie, co się nałażę, nabiegam za moimi dziećmi, to moje. Ostatnio marzy mi si tylko relaks i tzw święty spokój.
Kokota, czekam na wieści o wizycie, mam nadzieję, że bardzo pozytywne :)
Rudka, dzieci to mamy w bardzo podobnym wieku. Tynia jest z 6 lipca 2008.
Zmykam, bo mi maluchy dom rozsadzą :)

reklama
Dzesc dziewczynki!
Ja tez mam male problemy ze snem, poprostu budzie sie w nocy bo albo chce mi sie siku albo mnie mdli i potem juz nie moge zasnac bo zbiera mi sie na wymioty przez godzine. I wogole cay dzien mnie mndli, nie wymiotuje ale jest mi tak nie dobrze, ze chyba byloby lepiej jak bym juz zwymiotowala. Masakra!

Do góry