reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Witam sie :)

Cd porodu to ja tez sie nie balam nigdy, i nie boje sie bolu. Tylko tego czy moje maleństwo bedzie zdrowe, czy bede mogla do razu je przytulic i czy bedzie wszystko ok. A boje sie jednego jeszcze a mianowicie tego CC. Mysle ze moje dziecko jest juz odwrocone głowka w dół (oby) bo naturalnego porodu sie nie boje a CC to dla mnie tragedia:p

Wogole to wczoraj przyzylam super chwile z moim maluszkiem. Wczesniej czulam tylko kopanie, wiercenie sie, rozpychanie a wczoraj lezalam na lozeczku i moje dziecko wystawilo tak mocno stopke ze czulam ze to stopka:) Az sie poplakalam ze wzruszenia.

Ixi super ze jestes juz w domku. Mam nadzieje ze w pon wypuszcza Cię całkowicie do domku i wrocisz tak dopiero conajmniej w 38 tyg:)

reklama
Ixi-dixi...super, że "na chwilkę" jesteś w domu i cieszę sie ogromnie,że jest dużo lepiej, uważaj na siebie i na Olisia:))))))

kurczę dziewczyny mam wrażenie, że mi wody wyciekają;/ ciągle mam mokro ale nie tak jak po zwykłej wydzielinie i nie ma to też zapachu moczu;/ może któraś też tak ma? oczywiście przeczytałam artykuł o wyciekaniu wód i wtedy spanikowałam, bo wcześniej myślałam, że te mokro jest w porządku;/

Edytka84... do sprawdzenia, czy faktycznie są to wody płodowe,a nie jakaś inna wydzielina,polecam papierki lakmusowe, dostać je można w aptece lub sklepie medycznym

Witam już prawie weekendowo.
Jeszcze dziś do pracy i 2 dni wolnego,ale niestety nie odpoczynku.Przyszły tydzień dla nas jest przeprowadzkowy. W poniedziałek odbieramy klucze do nowego lokum,za tydz w piątek mamy zdać te chatę. Więc już w weekend się zabieram za pakowanie żeby TŻ mógł w tyg na spokojnie poprzewozić nasze rzeczy. A jest tego trochę.

Ixi super,że masz weekend w domu i że sytuacja opanowana. Uważaj na siebie i wytrzymaj w dwupaku jak najdłużej.

Pozdrowienia dla Ixi i maluszka
My wczoraj na szkole rodzenia. Nigdy bym nie uwierzyła że ubranie i rozebranie lalki tak poprawi mi humor. A porodu sie nie boje i tego sie bede trzymać!

Trzymajcie się

Ixi - cudownie, że znowu jesteście z nami :-) Miła niespodzianka z rana!

Amerie - czekamy na wieści - przede wszystkim jak na wizycie, ale mam nadzieję, że z psiakiem też będzie lepiej...

Mnie jeszcze przed rozwiązaniem czeka sterylizacja ukochanej Suni - Holly. Musimy to zrobić, grozi jej ropomacicze. Stres straszny bo kocham ją bardzo...

I jeszcze szybkie pytanko - czy któraś z Was myślała o pobraniu i przechowywaniu krwi pępowinowej? Poważnie się nad tym zastanawiamy - choć koszty straszne...

reklama
Ixi - super że już w domku! Oby jak najdłużej!!!! Dzielna byłaś, maluszek też!! Dbajcie o siebie teraz bardzo żeby poród przyszedł we właściwym czasie:)

My po wczorajszej SR mamy mieszane uczucia. Okazało się że to takie warsztaty (jest tylko 4 pary) z bajerami typu poznajmy się, powiedzcie coś o sobie i zabawy w malowanie dzidziusia na brzuszku mamusi. A wiedzy praktycznej mało.. Niby ok, ale trwa to strasznie długo przez te "zabawy". Marnowanie czasu jak dla mnie, nie mówiąc o moim mężu który nie przepada za tego typu psychologicznymi zabawami. Zobaczymy jak będzie za tydzień, może więcej konkretów, bo ma być poród. I prowadzą dwie młodziutkie położne - bez doświadczenia, bo nie pracowały jeszcze w szpitalu..

Do góry