reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Dziękuje bardzo za tak miłe przywitanie;)
W przyszłym tyg wchodze w 32 tyg;) Pierwszy termin był na 6 grudnia obecnie lekarze mowia ze na 29 listopada, w srode ide do gin i na usg takze mam nadzieje, ze bardziej precyzjynie sie okresla;) Od trzeciego miesiaca ciazy mówia mi lekarze, ze to bedzie chłopak, bo kiedy bym nie byla na USG to pokazuje siusiaka;) Więc nastawiłam sie na chłopaka planowo ma nazywac sie Kuba;) Po mału zaczynam bac sie porodu, bo to moja pierwsza ciaza wiec nie wiem co to za wielkie przezycie;) W domu juz wszystko czeka na maluszka tylko jeszcze został nam do kupienia jego własny "mercedesik";D Ogromny mam z tym problem bo nie wiem jaki bedzie najlepszy, ladny i zarazem funkcjonalny;)

reklama
Witam nowe mamusie :)

Co do lekarzy to niestety trudno trafić na porządnego. Ja jeszcze przed ciążą zapisałam się na NFZ do takiego jednego. Poszłam na wizytę kontrolną, pobrał próbki i kazał przyjść za 6 tygodni. Poszłam za te 6 tygodni i akurat tego dnia miałam dostać okres, ale jeszcze go nie było. Lekarz tylko przejrzał wyniki i mnie nie zbadał. Następnego dnia zrobiłam test ciążowy i się okazało że jestem w ciąży. Chciałam się zapisać do lekarza ale terminy były najbliższe za 1,5 miesiąca. Poszłam więc prywatnie w tym samym tygodniu, w którym byłam u kolesia. Zrobił usg i zgarnął 150zł. Kazał przyjść na 2 tygodnie prywatnie, bo na nfz nie ma miejsc tak szybko. Poszłam, skasował 200 zł, bo dodatkowo pobrał próbki do badania, wyników którego do dzisiaj nie dostałam. Potem wciągnął mnie do kolejki na nfz. Wizyty co 3 tygodnie, na zmianę raz usg, raz badanie wewnętrzne. Dodam że trwały max 5 minut. Jak już było Niuńka widać ładnie to mi ani razu zdjęcia nie wydrukował. Na wszelkie pytania odpowiadał że jest ok. Do czasu aż mnie zdenerwował tym swoim "idealnie" i nic więcej. Nie znałam żadnych szczegółów dot. szyjki, wagi malenstwa i nie otrzymywałam odpowiedzi na pytania. Zmieniłam lekarza, poszłam prywatnie. Zapłaciłam 150zł ale przynajmniej dowiedziałam się wielu szczegółów. I co najważniejsze zbadał mi szyjkę i się okazało że sie skróciła mocno i dostałam leki na podtrzymanie.

Dziewczyny zadzwoniłam do mojej ginki i powiedziała, żebym zajechała do szpitala, boi się zebyśmy czegoś nie przeoczyły...żeby dzidziuś za szybko na świat przyszedł...takze czekam na mojego M, ktory wróci po 17 i się zbieram... . Mam nadzieję, że jeszcze dziś wrócę...
O dziwo dzisiaj niewiele skurczy się pojawiło...i gdyby nie to 'uczucie parcia' to byłoby super...

Planuje poród w Madurowiczu, hm mieszkam w Łodzi od czerwca i z tego co wyczytałam to jest najlepszy szpital;) A Ty co o tym sądzisz?;) Ty masz już wybrany szpital?:)
Ja też będę rodzić w Madurowiczu :D ale mój wybór dlatego,że moja gin tam pracuje :) znajome które tam rodziły też mi polecały :)

aduska,trzymam kciuki byś dziś wróciła i by wszystko było ok...ale faktycznie lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić :)

Ostatnia edycja:
czesc Dziewczyny,
fakt,lekarze to ździercy,ale żeby tu chociaż trafic na dobrego fachowca,co by była swiadomosc, ze warto było wydac tyle pieniędzy ,a i to niestety nie zawsze...:(
ja chodze na nfz do szpitala w którym będe rodzic,do lekarza który mi bedzie odbierał poród.nie ma problemów z terminami mimo, że to najbardziej oblegany szpital połozniczy w krakowie.teraz mam wizyty co 2 tygodnie,ide niebawem na ktg.

moi chłopcy obydwaj waża po 2100 kg każdy,wiec jest dobrze:)

miłego dnia!!

Ostatnia edycja:
aduśka zbieraj się i koniecznie odezwij po powrocie!
witam nowe mamusie!!! rozgościcie się
Aniu_Cho świetnie, ze wróciłaś i mam nadzieję, ze będziesz nas częściej odwiedzała.
My w pracy, jutro już ostatnidzień. Z tymi skurczami to jest tak, że wczoraj miałam te bóle takie okresowe. Zaniepokoiły mnie dlatego, żr wcześniej niczego takiego nie odczuwałam. Ale jest tak jak piszecie, czyli były teraz ich nie ma.
badanie glukozą jest tylko raz w ciąży??

jola1205- ja miałam badanie obciążenia glukozą 2razy- pierwszy raz musiałam wypić 50g- ale wynik miałam za wysoki i trzeba było badać jeszcze raz, więc potem musiałam wypić 75g i siedzieć 2 godziny w labolatorium :/ Po 2h norma jest do 140- ja miałam 141 i niestety diabetolog :/ Teraz muszę mierzyć cukier 4 razy dziennie, ale na szczęście wyniki mam bardzo dobre i nie muszę stosować jakiejś bardzo restrykcyjnej diety, czasem nawet słodkie podjadam i jest ok.

Mój synek wczoraj był ważony i w 33t6d waży 2,314 ginka powiedziała, że waga dobra ale mi się jakoś mało wydaje... sama nie wiem. Teraz mąż cały czas do niego mówi, że fiknął koziołka i położył się główką w dół:) a mnie już wszystko jedno- co ma być to będzie, ważne żeby był zdrowy i tyle.

reklama
2.3 w 34 tygodniu to raczej ok :-) zakładając normalny wzrost to będzie jakieś 3.5-3.7 kg w 40tym.... chciałabyś więcej? ;-)

Do góry