• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

ankusch my już raz z małą byliśmy na dyżurze bo tak płakała 3 godz - i się wtedy okazało, że zagazowana nieźle była, od tametj pory w ciągu dnia często robimy jej masaże, pilnujemy, żeby odbijało jej się po jedzeniu. Bączki puszcza b. często, brzuszek miękki, a teraz od 18 płacze po kąpieli, właśnie się z mamą zmieniłam bo mojego nie ma:(
Dziewczyny, jak wyglądają kolki u waszych dzieci, bo jak byłam pewna że to nie to , to w tej chwili już nabieram obaw:(:(
Kati ja pampersów jedeynek mialam tylk ojedno opakowanie do szpitala, i tak caly czas jadę na 2kach, a Pola teraz waży 4 kg, 2ki jej zakładałam jak jeszcze nie ważyła 3 kg w szpitalu też;)

Ostatnia edycja:
reklama
z innej beczki używacie jeszcze pampersy rozm 1? moja córka ma już 3700 i zastanawiam się czy na 2 nie przejść bo opakowania są duże i boje się że nie zdąży zużyć tych mniejszych bo wyrośnie

Ja już używam pampersów rozm 3, ale moja "mała" waży już 5700 ;-) spróbuj "2" jak będzie w nich tonąc to zawsze możesz jeszcze dokupić mniejsze, a większe na pewno się nie zmarnują :tak:

Gola przy kolce dziecko się pręży, napina, ugina nóżki i prostuje, ma twardy brzuszek i drze się wniebogłosy. Dla ulgi może chcieć cycka, ale po chwili znowu się wygina, przerywa ssanie na krzyczenie.. chyba mniej więcej tak to wygląda.. :-p

Ostatnia edycja:
agalodz jasne, ze lepiej się upewnić. Ja byłam pewna, ze to zapalenie piersi, bo ja nigdy przy chorobie nie mam gorączki, nawet przy anginie ropnej. Chyba z 15 lat gorączki nie miałam, a tu naglle 39 stopni i dreszcze:szok:

A masz tą pierś twardszą w jednym miejscu, zaczerwienioną? Ja też miałam wrazenie jakby pobolewania gardła. To takie ogólne objawy stanu zapalnego.
Lekarz Ci da taki antybiotyk przy którym można normalnie karmić, taki jak w ciąży dają, więc się nie martw!

Gola84 kładź na brzuszku w ciągu dnia małą jak śpi bo twoja tak Pola je jak moja Martynka i też to samo było od 3 dni jest lepiej przepajaj i dawaj coś na kolki no i masuj dalej jak piszesz kurcze wiem co to znaczy bo od początku mamy z tym problem już nawet kupiłam takie rureczki windi na odgazowanie używałam z 3 razy jak nie mogłam patrzeć na małą nawet kupiłam lek delicol bo myślałam że nie toleruje laktozy,suszarka noszenie nic nie pomagało a nerwy się nasilały teraz jest lepiej śpi na brzuszku już 2,30h zaraz powinna wstać odgazuje się pewnie i znowu przy karmieniu nerwica znowu się nałyka powietrza ...Trzymaj się kochana dużo cierpliwości ;-)bo wiem co to znaczy już czasem boję się sam na sam być z nią jak bardzo płacze aby coś z nerwów jej nie zrobić

Niuniunia - u nas NAN dostępny, a BEBIKO nie ma... :no::no::eek: Spróbuję NAN H.R. dla alergików, jeju, mam nadzieję, ze pomoze. A butelki Dr Brown mamy, ale cudu po nich nie widzę... :no:

U nas nadal Pampers 1. Mia ważyła tydz. temu 3170 g, teraz pewnie ciut więcej. :happy:

z innej beczki używacie jeszcze pampersy rozm 1? moja córka ma już 3700 i zastanawiam się czy na 2 nie przejść bo opakowania są duże i boje się że nie zdąży zużyć tych mniejszych bo wyrośnie

po urodzeniu (3350g) używałyśmy huggies newborn małą i wielką paczkę (w sumie niecałe 100 szt około 12 dni) . Potem DADA 2, Pampers 2, teraz znowu DADA 2 przy jakimś 4100g

w piwnicy czeka mega paka Huggies 3-były na promocji :) zresztą rozmiar 3 i większe są częściej na promocjach w marketach niż 2, a jedynki to nie widziałam wogóle

Czy ktoś z ciekawości liczył ile pieluch się zużywa? Mi na dzień dzisiejszy wyszła średnia około 8-9 sztuk na dobę
Z obserwacji stwierdzam że Pampersy są bardziej miękkie i rozciągliwe i albo się przez to wydają albo faktycznie są nieco większe. DADA wychodzą po 37 gr za sztukę więc cenowo ekstra. W zasadzie nic im nie brakuje i chyba ich będę cały czas używać ale Pampers jakiś fajniejszy :tak:

reklama
Ja używam Pampers 1 ale dziś chciałam zobaczyć rozm2 żeby wiedzieć co dokupić, i powiem wam że 2 od 1 dużo większa nie jest...
Ja przez ponad 2 tygodnie zużyłam 2 duże paczki Pampers + mała paczuszka niefirmowych.

U mnie Tymcio czasami ma kolki... no ale jak ma nie mieć jak się czasami złośliwiec tak strasznie drze przy ubieraniu albo przy innych czynnościach że się pwietrza nałyka i taki efekt...:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry