I
inna_a
Gość
To dobrze , że wszystko w porząsiu ewa87 mi też się często chcę spać ,ale jakoś nie mogę usnąć tak w ciągu dnia. Ja już też czekam do 11tyg na usg chcę zobaczyć jak tam wywija w brzuszku.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak, to pierwsza ciąża, w sumie troszkę z zaskoczenia, bo pigułki brałam prawie 5 lat i odstawiłam ze względu na problemy z nieregularną miesiączką. Przez to byłam pewna, że na dziecko będę musiała czekać bardzo długo, a tu po 2 miesiącach niespodzianka :-)
?
Brałam tabletki przez 3-4 lata i po 2 msc od odstawienia ciąża
Wszystko rozwijało się ksiązowo, więc nie am sie co obawiać ciązy po odstawieniu antytabletek. Na pewno wszystko jest super!
wspolczuje zagranicznej slużby zdrowia a te ceny za USG sa z kosmosu wzięte
To jednak polska sluzba zdrowia nie jest taka zła jak sie czyta i porównuje 
a teraz i narodziny drugiego dziecka
Co prawda w zimie nie łatwo o spacery gdy jest śnierzyca, ale myśle ze dziecku dobrze opatulonemu w gondoli nic nie bedzie
Takie dzieci z zimy sa bardziej zahartowane niz dzieciaki z lata
Tylko wiesz co mnie przeraża.... Bycie w III trymestrze w upały pod koniec lata
Ja ostatni trymest przechodzilam zimą i czuła sie rewelacujnie, a wlecie było mi duszno mi nie mialam chęci na nic, a z dużym brzuchem to już w ogołe sie nie rusze 
dziecko sąsiadki urodzilo sie w grudniu i juz w pierwszym miesiacu zlapalo zapalenie płuc i 2 tyg w szpitalu. Teraz ma zakaz opuszczania mieszkania a ma już 3 miesiace i siedzi w czterech scianach.
ja na wspomnienie porodu tez z obawa patrze na listopad
Dlatego teraz staje na glowie aby znalesc kontakt do jak najlepszej położnej, bo nie chce mieć powtórki z rozrywki z pierwszego porodu
Też miałam wywoływany poród - przez oksytocyne jak podejrzewam mialaś?
cieszę, się, że wszystko jest ok...