reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry mamusie :)
Od wczoraj cały czas myślałam o dzisiejszym wieczornym wyjściu-na próbę chóru :-) Młodszy brat mnie namówił, a że lubię śpiewać to już raz byłam. Przy nowo budowanym sanktuarium bł. Jana Pawła II taki chór się zawiązał, mam tam bliziuteńko-autem 5 minut, wliczając dojście do garażu i wyprowadzenie samochodu. Niestety dzisiaj dostałam smsa że dyrygent się rozchorował i zajęcia odwołane :-( no to pośpiewałam... a cały tydzień uczyłam się tego co ostatnio było i śpiewałam malutkiej, na nastepny raz już nawet tekstu się nauczę skoro muzyka już opanowana.

Współczuję Wam problemów z kupkami...
U nas dzisiaj dziwny dzień... Patrycja chce jeść co 2 godziny a przy jedzeniu płacze, może mleka jest mało :-( ale jak naciskam to leci... Nie wiem

Powiedzcie mi czy coś złego się dzieje jak mi dzidzia płacze przy bąkach i kupce??

Kiedyś pytalam ale wiadomo wszystko się zmienia: o której kąpiecie dzieciaczki i ile razy potem wstajecie? My wykąpaliśmy wczoraj o 21, poszła spać o 22 i 1 karmienie około 3, potem o 6 i już spac nie chciała, chociaż była do 7.30 na tyle cicho że jeszcze pospałam...

reklama
My kąpiemy Olka 18-18.30 zasypia o19. Pierwsze jedzonko tak koło 23-24 pózniej o 3 i 6. w ostatnim czasie coś się z nim dzieje bo budzi się często i płacze. Dziś wstał o 5 i spał do tej pory dwa razy po 40 min.

katerinka może po prostu boleć malutką brzuszek, pomasuj Jej , powinno pomóc, warto też podać herbatki z kopru włoskiego - ja dawałam Poli łyżeczką, na pewno nie zaszkodzi!:)

Byłyśmy na polku, ale tylko 30 minut, zimno jednak bardzo, jak bym wiedziała, że tak mnie wypiździ nie poszłabym :no: Tyłka i rąk nie czuję! A Polcia ciepluteńka i uśmiechnięta :-)

My się kąpiemy zawsze ok.20.00, ostatnie jedzonko ok 20.30- 21.00, i przeważnie do 21.30 już śpi, a na nocne jedzonko to różnie dziś np. jadła o 6.30. a tak to między 3 a 4 :tak:
moja dziś ma dzień spania :tak:

my kąpiemy między 19.30 a 20, potem karmienie, światło przygaszone, dźwięki ściszone, karmienie z obu piersi na zmianę i odbijanie przy każdej zmianie piersi, Lena zasypia przy piersi i odkładam ją do łóżeczka między 21-21.30. Później pobudka między 3 a 5 nad ranem, a potem spanie do 9-10.

Ja kąpię Zosię o 20:00 od 20:15-20:45 oba cyce potem 200ml MM, o 21:00 odbijanie i najczęściej zasypia o 21:10:tak: Mam dziecko zegarynkowe. Najczęściej budzi się dopiero rano 6:30-7:30 ale czasem się zapomina i wstaje w nocy i wtedy też zawsze o 3:00. Potem w ciągu dnia je średnio co 3godziny. Od popołudnia je co 2,5-2. Jak ma dobry dzień to ucina sobie 2 drzemki: pierwsza nawet 2h a druga tak z 40min. Od 17tej wstępuje w nią diablica i już krzyczy i ryczy jak się ją odkłada, więc tańcuję z nią przez te 3 godz. na rękach.

Tak, że chyba się dziecko unormowało w jakiś swój schemat. Chociaż wiem, że to cisza przed burzą, czyt. ząbkowaniem.

My kapiemy roznie,wzaleznosci jak sie wyrobimy itd i jak nagrzany jest pokoik synka ale zazwyczaj kapiemy kolo 20 czasem o 21 :tak: wczoraj np kapiel byla 20 po 21 dostal butle,troszke pogadal itd i zasnal kolo 22 a potem pobudka po 3 rano na jedzenie i o 7 :tak:
A u nas synek po herbatce z kopru wloskiego mial jeszcze wiecej baczkow i bardziej sie meczyl po niej wiec zaczelam mu dawac herbatke uspakajajaca z hippa i jest dobrze :tak:

My też po spacerku ale zimno kurde... ja sie max grubo ubieram więc nic mi nie zmarzło tylko twarz... Maja tez cieplutka. Niesttey obudziła sie i marudzi:-( Dziś ma straszny dzien...

My Majkę kąpiemy ok 19-19:30. Je z jednego cyca przy którym zasypia (tylko przy wieczornym karmieniu zasypia przy cycu) i śpi do 7-8.

Katerinka,na moje oko ten ból to coś w jelitkach, może zjadłaś coś wzdymającego ostatnio? Filip też tak czasem ma, najczęściej po czosnku.

U nas jutro ma być "tylko" -4 więc idziemy na spacer. Prawie dwa tygodnie siedzę cały czas w domu, nie mogę się doczekać :-D

Onanana, zazdroszczę Ci, że Majeczka tyle przesypia, ile bym za to oddała :-D Filip śpi czasem nawet 12 godzin ale z wieloma przerwami, jak w nocy prześpi 5h to jest dobrze

reklama
Katerinka,na moje oko ten ból to coś w jelitkach, może zjadłaś coś wzdymającego ostatnio? Filip też tak czasem ma, najczęściej po czosnku.

:szok: :szok: :szok: jadłam czosnek :szok: :szok: :szok: nie wiedziałam że po tym może wzdymać :-( biedna moja dzidzia ma taką niemądrą mamę... dodam tylko że to mąż mi czosnek na siłę wpychał na kanapki aż się głupia dałam namówić :wściekła/y:

dzisiaj mam ekstra lenia, nic mi się nie chce... blee

Ostatnia edycja:
Do góry