reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Gola u wielu dziewczyn teraz to spanie i osłabienie jest, musi przesilenie:-D, wykaraskasz się :-D
Cocca między naszymi bobasami widze 2 dni różnicy, moja Paćka też tragicznie ostatnio sypia, wieczorkiem jest ok, po kapieli pada i tak ze 4-5 godzin śpi, jazda się zaczyna ok. 1 w nocy, albo o 3 budzi się i tyle...pospane..nocne recytacje, piszczenie, krzyki, tak ze dwie godziny to trwa, potem sie tłucze, wierci, niby śpi ale stęka ,kwęka, praktycznie juz nie śpi do rana, ja zombiak:no:....nie mam pojęcia co się z nią porobiło, ząbki jej póki co nie wyłażą, wg wykresu nie jesteśmy w trakcie żadnego skoku rozwojowego..no nie wiem :no::no:

reklama
heloł lasencje!;-)
Pojechałam dziś po całości! Usypiałam Filipa po 15 i padłam razem z nim i obudziłam się dopiero o 18.30!! Byłam wściekła na siebie, bo o 19 kąpiel i lulu i jak on mi niby miał za pół godziny iść spać znowu skoro tyle czasu spaliśmy???!!:szok: A dodatkowo on obudził się w czasi tej drzemki ze strasznym płaczem, ale ja zamiast wstać do niego to dawałam mu smoka do tej pory aż usnął:-( Co za okropna matka ze mnie! On napewno był głodny!!!:szok: Następnym razem przy tak niskim ciśnieniu będę się ratować kawą, bo byłam jak wrak człowieka ....

Gola a próbowaliście w innej parafii? Na pewno musi sie gdzieś dać, nie wierzę, że wszyscy księża są aż tak restrykcyjni. Weźcie zaświadczenie ze swojej parafi, że ksiądz odmawia chrztu i szukajcie gdzie indziej. W razie czego zgłoś się do mnie :-) Ja mam księdza w rodzinie
Anek ja tez już od 3 miesiąca życia Filipka nie trzymam tak ścisłej diety:-). jem podobnie jak Gola, oprócz czekolady, bo ta u nas uczula:-(
sabrina Ty już w japonkach?!:szok: A ja jeszcze balerinek na dobre nie założyłam. Zazdraszczam Ci:rofl2:

Powiem Wam, ze nachodzi mnie co rusz taka mysl, ze macierzyństwo jest niesamowite.... dzieci sa cudowne... a w momencie gdy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy myslalam, ze moje zycie sie skonczylo :p

dokładnie:-) często mam takie same myśli i rozumiem Cię w 1OO%:tak::-):-):happy:

martika nie wyrzucaj sobie tej drzemki, przecież nie jesteśmy robotami , mamy prawo mieć gorsze samopoczucie i czasem poratowac się wtykaniem smoka do rozwrzeszczanego dzioba;-) Dla Filipka i tak jesteś jego jedyna najukochańszą mamusią:-)

martttika ale dobre spanie mieliscie i jestes najlepsza mamusia dla Filipka nic mu nie bedzie ze tyle se pospal :-D mysmy spali od 15:30 tak do 17 dzisiaj :tak:
Gola Polunia nadrabia spanie nocne w dzien ;-)
Niunia wspolczuje pogody,a taka pogoda jest najgorsza taka depresyjna az :baffled: Ja sie az boje jaka pogoda przyjdzie po tym sloncu,pewnie beda ulewy przez tydzien albo 2 jak to tutaj czesto jest :tak:

martttika- próbujemy! Mam nadzieję, że jeszcze zaniesiemy POę do Chrztu i nie będzie musiała sama dreptać :-D
Majuska - moja Pola jest tak jak Fa rnuś z 08.11 i już też pisałam, że chyba od 2-3 tygodni gorzej sypia i wybudza się w nocy!:angry:

Ssabrinaa ale Wam zazdroszcze takiej pogody:tak:sliczne zdjecia w takim miejscu spacerowac to mozna kilka godzin super!!

martttika bardzo dobrze ze sie przespałas ja jak tylko mam wolna chwile to tez sie kłade z małym Jestes wspaniała mama i nie gadaj głupot!!

Ja ostanio mało spie ba mały jakis sie marudny zrobił myslałam ze moze zeby ale nic nie widac:-)tragedia u nas taka pogoda ze młody co 2 godziny w dzien idzie na godzinna drzemke a ja razem z nim:-D
Czy Wasze dzieci tez czesto kichaja?

aga mój kicha bardzo często (po kilka razy dziennie), a dodatkowo teraz budzi się z zatkanym noskiem, ale mam nadzieję, że to nie alergiczne, a przez suche powietrze :/ Dziś rozwiesiłam pranie na kaloryfery, więc z rana zobaczę rezulataty
Gola próbuj, próbuj, bo to nie jest aż tak wielka przeszkoda, żeby dziecka nie ochrzcić :) Poza tym też bym nie zrezygnowała z jedynego brata na chrzestnego

Na szczęście moje dziecię poszło normalnie spać, pytanie tylko kiedy ja dziś się położę haha. Staram się w dzień też łapać drzemki, ale dziś to zaszalałam :)

Na noc zaplanowałam wcielić w życie patent nimfii tzn. przygotowałam w sypialni mleczko, ciepłą wodę i nie będę musiała biegać do kuchni, żeby zrobić jedzonko. Ciekawe jak mi pójdzie :)

A w sobotę prawdopodobnie będę miała kolejną rozmowę o pracę :) Chyba w końcu życie trochę się nade mną zlitowało :)

P.S. coś mi forum szwankuje:/

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
dorwalam sie do kompa w koncu.
U nas kolejny cudowny dzien, pogoda typowo letnia ale od jutra ma sie temperatura obnizac wiec korzystalismy ile sie dalo.
Dzis tez wybralam sie do lekarza zeby zrobic badanie krwi i zeby mnie zobaczyla lekarka po tych nocnych zawrotach glowy. Mialam strasznie niskie cisnienie 84/54, zazwyczaj mam ok 100/70 ale nigdy az tak niskie, pobrala mi krew i wyniki beda w przyszlym tygodniu.
Kindze tak sie spodobalo lezenie na boczku ze jak ja klade na mate to od razu sie obraca, z brzuszkiem roznie bywa, jeszcze ma problemy z wyjeciem raczki.
Tak wogole to Kinga ma dzis 5 miesiecy ale ten czas leci...

Niuniunia jestem tego samego zdania ze mama nie powinna sie wtracac, mimo szczerych checi zamiast pomoc moze zaszkodzic, wiem jakby to u mnie wygladalo, nawet nie chce myslec. Mam nadzieje ze uda Ci sie samej wplynac na meza.

onanana
- pilates? jestes niesamowita dziewczyno, ja dzis mialam isc na aerobik ale jakos zeszlo i znow nie poszlam, stracilam 1kg i stop ale nie ma sie co dziwic, za malo pracy w to wkladam.
W sobote jak tesc wyjedzie to powrzucam troche zdjec. Musze przyznac ze przynajmniej do tego sie przydal. On jest zawodowym fotografem i filmowcem amatorem wiec strzela nam fotki i kreci a potem zmontuje nam z tego filmik.

Gola strasznie wspolczuje problemow z chrztem, mam nadzieje ze jednak jakos uda Ci sie to pozalatwiac i brat bedzie chrzestnym jeszcze w tym roku.

Martttika kazda z nas czasami potrzebuje troche odpoczynku i nie masz sobie czego wyrzucac. Ciesz sie ze mialas taka mozliwosc bo kinga ma tylko trzy 30 min drzemki w ciagu dnia i to wszystko.
Trzymam kciuki za rozmowe o prace.

Agalodz Kinga tez kicha kilka razy dziennie, rano tez czesto budzi sie z zatkanym noskiem ale powietrze na pewno nie jest u nas za suche (min 50% wilgotnosci) jednak w ciagu dnia nie ma katarku, bylam z tym u lekarza ale nic na to nie powiedzial.

Cocca przykro mi ze Franus tak zle sypia, mam nadzieje ze wkrotce mu sie to unormuje. Kinga narazie wizualnie odgryla swoje stopy i czasami sie im przyglada ale jeszcze nie siega do nich.

A ja jutro wybieram sie do fryzjera a Kinge zostawiam z tata i dziadkiem. Dzis rano jak wrocilam od lekarza to okazalo sie ze musieli Kinge wykapac jak mnie nie bylo to woreczek przeciekl (wieczorem przeciekl drugi raz :-() i juz szykowali sie do zmiany woreczka ale ze ja wrocilam to zrobilam to sama, ale beze mnie tez by sobie poradzili.

angie widzisz ale masz pożytek z teścia!! U nas nie ma kto fot pstrykać... Powiedziałam d. ze musimy nowy aparat kupić to znów (jak to z każdą nową rzeczą bywa) będzie sie podniecał i cykał foty;-) Kurde ale zdolniacha z Kingusi z tym leżeniem na boczku. Mój grubasek średnio chce na boczku leżeć, nie mowiąc już o tym żeby sama się obracała... No i wszystkiego dobrego na te 5 m0cy dla Kingusi!! Aha jeszcze miałam pochwalić jakich masz dzielnych mężczyzn w domu!!!
Niuniunia ja mam cycki flakowate już dawno a Maja rośnie i rośnie, także nic się nie martw, pokarmu nie braknie dopóki tego chcesz. Ja z początku panikowąlam ze cyc miękki, że sobie młoda nie poje, teraz to zlewam i traktuję to jako rzecz naturalną, że sobie poje i koniec. jak zaczęłam mniej jeść to nie powiem, było tak że płakała a ja ją przekładałam z cyca do cyca, ale widzę że piersi się przestawiły i teraz czerpią z tego co dostają.
Cocca współczuje tego spania Franusia... mam nadzieję że mu się poprawi;-)
Martttika Ty jesteś zaje**istą mamusią i weź proszę Cię nie myśl, że nie możesz się kochana kimnąć!! Ja mam czasem ochotę Mają potrząsnąć ale to chyba nie znaczy ze zła ze mnie mama?? czasem dzieci dają w kość, lub nie dają pospać i bardzo dobrze Ci któraś z dziewczyn napisała że nie jesteśmy robotami...
Mirelka przypomniało mi się że Ty też miałas jakieś problemy z cerą a ja już przecież 2 tyg po wizycie u dermatologa. Ja walczę z trądzikiem, smaruję się dziennie 2 razy kremem i widzę jakąś poprawę. Pamiętam że Tobie chodziło o blizny. No więc na moje lekarka powiedziała że może smarowanie tymi maściami które mi poleciła coś pomoże, ale wątpi i poleca mikrodermabrazję lub zabiegi laserowe. Dermatolożka ta ma b. dobre opinie i ludzie z całego Śląska zjeżdżają.

no laski ja po pilatesie, chociaż jakoś to nie dla mnie. ja robiłam wieczorem a6w i potem jeszcze ten pilates, jakoś mi ten brzuch juz nie chciał współpracować. Zumba jest weselsza, choć nie powiem, pośmiałyśmy się dziś z moją Basią:-) Widzę że moje głodowanie daje jakieś efekty, bo waga coś tam spada. Ale żeby nie było zbyt pięknie to powiem Wam, ze adwokat mojego brata w swoim biurze otwierał okno, żeby mi duszno nie bylo, bo myślał że ja w ciąży. I weź się tu nie załam. Od kilku tyg ćwiczę, głodzę się prawie (no jem ale jak dla mnie mało trochę bp czuję głód). Brzuch sie do mnie przyczepił i nie chce puścić:-( dziecko moje dziś ladnie spalo jak wyrwalam z domu, także tatuś nie mial stresa jak ostatnio. jutro go może namówie na basen, a do nas zawołamy moją mamę ale to się jeszcze zobaczy;-)

reklama
onanana moj T lubi robic fotki i calkiem niezle mu to idzie, chyba ma to po ojcu. W domu mamy juz trzy aparaty, narodziny Kingi byly pretekstem zeby kupic lustrzanke, ale musze przyznac ze bylo warto.
Wierze ze uwagi ze jestes w ciazy moga dolowac ale jak sama widzisz efekty sa i wkrotce bedzie jeszcze lepiej i na pewno wszyscy to dostrzega, trzymam kciuki, badz dalej tak wytrwala jak jestes a sama zobaczysz.
A gdzie chodzisz do dermatologa? Jak bede w Polsce to tez bede musiala jakiegos odwiedzic a moja lekarka chyba zniknela.

Do góry