reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

ale dziewczyny wczoraj na produkowałyście, miałam po odpisywać ale dzieć mój nie mógł jakoś zasnąć to wzięłam ją do nas i chyba ja szybciej zasnęłam niż ona(nie dziwota skoro od północy robiła pobudki co półgodziny i nawet nie na jedzenie, odprawiała swoje tańce czyli twista nogami,a o 4.40 pobudka na dobre, poszła przed 7 na drzemkę a o 8 już na nogach, musiałam nas wyszykować i oddelegować małą do dziadka bo mama szła na 11 na zumbe:-D)zresztą ostatnio nam dni szybko lecą, mama chodzi na zumbe, wraca już po mału do pracy, to na spacery, zakupy, trochę u dziadków, i trzeba iść spać.a wczoraj jeszcze byliśmy wieczorem na kontroli bioderek-wszystko ok.dziś jakoś pobudka o 6.

angie ale Kingusia juz duża, 5 mc ale leci czas, fajnie że teściu na coś się przysłużył będziecie mieli piękną pamiątkę w postaci zdjęć i filmików
Gola kurcze no szkoda, że brat nie może być chrzestnym, może jeszcze się coś uda zrobić w tym kierunku, trzymam kciuki
onanana nie przejmuj się tymi tekstami, kg na pewno Ci lecą, a na brzuch przyjdzie czas
niuniunia ale masz zaparcie z tym sprzątaniem, ja raz na tydzień tak porządnie sprzątam, no i chyba że jestem wkurzona to też-to taka moja przypadłośc na wyładowanie się, a tak to tylko ogarniam mieszkanko na bieżacą

edit: dostałam wczoraj z hippa łyżeczkę i słoiczek marchewki a już myślałam że nie dostanę tyle czekałam,jeszcze by bobovita mogłaby mnie obdarować jakimiś gratisami

Ostatnia edycja:
reklama
cocca cierpię razem z tobą bo u nas tak wieje, że raz mało co mi wózka nie wywróciło :szok: ale ja wyłażę na podwórko otulam cieplutko małą i choć na 30 minut idziemy
sabrina zazdroszczę japonek :sorry:ja wczoraj wyszłam w bluzie dresowej na miśku i jak mnie deszcz z gradem złapał to byłam cała mokra :wściekła/y:
marttika daj spokój ja często tak robię rano jak mi się chce jeszcze pospać po porannym karmieniu i często bywa tak, że ja pierwsza zasypiam :-D a mała pomarudzi i też w końcu zaśnie, powodzenia na rozmowie w sobotę :-)
angie wszystkiego najlepszego dla Kingi, Lenka też ma dziś 5 mini urodzinki :-D
onanana nie jesteś sama mnie się ostatnio pani jedna w parku spytała "a piesek tak ciąga a pani przy nadziei" :-D a że byłam w obcisłej koszulce to bamberek sterczał :-p
niuniunia ja ostatnio mam takiego powera, że sama się zebrałam do porządków, wczoraj 2 okna i nawet małej rzeczy poprasowałam :szok: chyba pierwszy raz! ale dziś od rana nic mi się nie chce, ale to chyba przez tą cholerną pogodę
nimfii gratuluje przespanej nocki :-) oby takich więcej
mirelka ja nie dostałam żadnego pisma a też już jestem na tym urlopie :no: więc pewnie przyznali, jak czas szybko leci już 4 czerwca wracam do pracy

Ja dziś od 7 na nogach, bez mojej ulubionej drzemki:sorry: ale rano byłam na pobieraniu krwi brrrrr :baffled: jutro na 8.00 mam umówioną wizytę u hematologa, zobaczymy co mi powie?
Muszę się koniecznie pochwalić bo Lence idą pierwsze ząbki :-) dwie jedynki na dole naraz wyłażą, wróciłam wczoraj po basenie do domu i mąż mnie pyta czy zauważyłam zęby u naszego dziecka? Myślałam że on żartuje no i rano pierwsze co to palec do buzi małej i faktycznie czuć takie ostre coś w dziąsełku, fajnie :-)

witajcie, ja tyklko na chwilkę, może poźniej będę miała czas żeby ponadrabiać i poodpowiadać, melduję tylko, ze dziś dostałam 3 paczkę z hippa, z pierwszą marchewką, łyżeczką, poradnikiem, herbatką z kopru i próbką kremu na odparzenia.

Dzien dobry :)
margo - gratki dla Lenki , czekamy na foto zęboli ;)
angie - zdolniacha z Waszej Kingusi, Pola po ntensywnych przewrotach na boczki od kilku dni leży jak łazarz, nawet guga coś mniej:confused2: wszystkiego dobrego na te 5 m-cy i 1 dzień ;-)
PS kilka lat temu kupiłam Nikona i muszę Ci powiedzieć, że jak raz się spróbuje lustrzanką cykać foty, to potem od razu widzi się gorszą jakość fot robionych zwykłym aparatem ;)
onanana super, że waga leci w dół, trud się opłaca! Pewno i zaraz brzuszek będzie znikać!
nimfii - ale mieliście nockę! Ja też chcę! :):tak:
Cocca tak samo urodziłyśmy - powiedz mi do kiedy masz macierzyński + ten dodatkowy 4 tygodnie??

Laski pogoda tragiczna!!!!! Leje od połowy nocy, zimno (+2 st) i wieje jak w kieleckim!
na 14:25 jadę do Mysłowic na USG kontrolne bioderek, Pola podobnie jak wczoraj dziś duużo śpi
buziaki:*

HEJKA
margo super jak Lence ząbki niespodziewanie wychodzą ;-)
gola powodzenia na wizycie na usg Poli ;-)
Aneczka to masz całe dnie intensywne ;-)Fajnie że bioderka Zosi są oki :-)
mirelka ale córa dała ci pospać ;-);-) Udanych zakupów :-)
nimffi super Kubuś dał ci pospać :-):-)

U nas tez nocka oki Martynka spała od 22 do 5 cyc i dalej pospała do 6 potem przytuliłam cyca dopiła troszkę i u mnie w łóżku wylądowała do 7.15
Katarku już nie ma ale ma zatkany nosek i ciągle glutki odciągam bo aż bulgoczą już się awanturuje bo od niedzieli ją tak morduję po kilka razy dziennie ma dość :baffled:
Dziewczyny a mi się niedługo kończy ten urlop dodatkowy 11 kwietnia czy też muszę składać wniosek o urlop zaległy ??Jestem ciemna w tych sprawach a czy za ten rok też mogę sobie wziąśc za cały rok ???
Kurcze boję się że po tym urlopie mnie zwolnią jak chodzą słuchy :baffled:
Miłego dnia

aknkusch najlepiej napisać wniosek o zaległy urlop ja tak zrobię wolę wszystko mieć na piśmie no i kadry też tego wymagają, możesz sobie wykorzystać cały urlop za ten rok pamiętaj jeszcze o 2 dniach opieki na dziecko :tak:
dobrze że katarek opuścił Martynkę moja też się drze w wniebogłosy jak jej nosek czyszczę :tak:
Gola powodzenia na USG bioderek:tak:

ja dzis z dobrymi wieściami, bo nie mam juz sączków, wracam do karmienia :-) :-) Muszę to jeszcze z położna skonsultować, ale moim zdaniem jest ok i będę próbować. ciekawe czy uda mi się przywrócić laktację?:eek:

margo gratuluję zombalów:-) mialam Ciebie zapytać jak ubierasz Lenkę na spacer? Polarowy kombinezon czy zimowy? Bo ogłupieć można przez tą pogodę... Ja wczoraj tez wychodziłam, a od wiatru użyłam folii przeciwdeszczowej i jakoś było (choc też zastanawiałam się czy nie polecę razem z wózkiem).
Wszystkiego najlepszego dla Lenki na jej 5 miesięcy :-)

mirelka ale te 2 dni to liczyć razy 12 miesiące czy jak?? czy odkąd jest Martynka ??i ująć to jakoś na tym wniosku czy jak??:baffled:
marttika super aby cycochy były już 100% sprawne tego ci życzę :-)

reklama
mirelka fajnie, że u ciebie ze zdrówkiem lepiej, ja zakładam polarkowy kombinezon i mam taką polarową wkładkę do wózka :-)
ankusch 2 dni w ciągu roku, możesz wziąść ty albo twój mąż :-)

PS moje dziecko to maniak TV, żeby TV oglądać wyciąga szyję jak żyrafa :-D

Do góry