reklama

Listopad 2011

reklama
Dziewczyny, za Wami na prawdę trudno nadążyć :-D:sorry2:

My już zjedliśmy śniadanie przy okazji czytając posty. Muszę zjeść śniadanie szybko, bo inaczej jest mi nie dobrze. I niestety dalej męczą mnie wieczorne wymioty i wczoraj zdecydowanie był gorszy dzień.

U nas zapowiada się bardzo ładny dzień, więc korzystając z ochoty jadę na zakupy :-)
Trzymam kciuki za Wasz udany dzień dzisiaj :tak:

hej kobietki wleciałam na chwilkę bo szykuje się do pracy współczuję Wam tych dolegliwości ja też czasem mam lepsze i gorsze dni w niedziele było mi tak niedobrze wymiotowałam i też sie męczyłam a w tym tyg. mnie muli albo brzuch boli wiec weim co czujecie. Ale co ciekawe w hiszpania jadłam byle co całymi dniami chodziłam i zwiedzałam i czułam się super - ledwo wróciłam do polski i lipa, najlepsze jest to że od pon. próbuje powiedziec szefowej o ciąży i jak na złość się mijamy :( i moja pensja też mnie mija :((( mam nadzieje że dziś się uda- trzymajcie kciuki . ja się odczówa pierwsze kopnięcia i czy to możliwe teraz ? ja mam coś takiego jak malutkie skurcze na środku macicy takie ukłucia ale chyba to nie ruchy co ? miłego dnia

odczuwać -sory za ''byki'' jestem zakręcona

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć :-) U mnie miało niby padać ,ale jak narazie nie zanosi się ,zobaczymy później. Oglądałyście Dzień dobry tvn? Było o gazie rozweselającym przy porodzie. Podobno bezpieczny w 100%, ale niestety mało szpitali to używa. Podali jedej kobiecie na próbe hihi ,ale się uśmiała, ja zresztą też. :-D.

Ja też myślałam o tym gazie bo obejrzałam taki serial dokumentalny o porodach i tam każda rodząca dostawała ten gaz.
Jak ktoś chce zobaczyć ten serial to podaję link: Cud narodzin - odcinki online - VoD w Onet.pl. Warto obejrzeć bo pokazuję jak się odbywa poród i przybliża zagrożenia jakie mogą czekać rodzącą.
Tylko w pierwszym odcinku rodzi się chore dziecko. Ja trochę spanikowałam jak je zobaczyłam i stwierdziłam, że nie będe tego oglądać ale później jakoś się przełamałam i zobaczyłam wszystkie odcinki.

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po sniadanku,jak wstane to pierwsze co robie to zagladam do lodowki nie ma co ale bez sniadanka nie funkcjonuje normalnie :-D. Ja uwielbiam chodzic po gorach,z polski to pochodze ze slaska wiec takie gorskie wyprawy to byly dla mnie normalka a teraz w UK strasznie mi moich gor brakuje:-( No ale jakos dajemy rade,przynajmniej jest powod zeby wracac do Polski :-D Opalac tez sie nie lubie tak jak ponko lubie przechadzac sie po plazy,po plywac w morzu ale opalanie odpada :tak:
AniaSam z tymi trolami to jest czasem tragedia,ja jak bylam na czerwiec 2011 bo myslelismy ze sie nam udalo zaskoczyc wtedy,no to pisalam tam z dziewczynami przez jakies 2tygodnie to juz na samym poczatku trafil sie im tam troll,ale dziewczyna poprostu juz na samym poczatku sie we wszystkim pogubila,termin@ a data porodu no i rozne jeszcze tam i wszystko sie jej nie zgadzalo a potem nie umiala sie wytlumaczyc i znikla tak z dnia nadzien :tak: wiec trola predzej czy pozniej sie wylapie na forum bo zacznie sie gubic we wlasnych historyjkach:tak:
winki taki detektor to jest superowa sprawa,no to zajaczek sprawil Ci niezly prezencik :-D Ja takze sie na tym zastanawiam ale zobaczymy czy cos znajdziemy tanszego :-)
Gola wspolczuje samopoczucie,Ja wczoraj tez kiepsko sie czulam popoludniu nie wiem z czego ale biegunka mnie zlapala ale na szczescie na wieczor juz lepiej sie czulam ale bylam taka wypompowana ze nie mialam na nic sil :oo2:

Ssabrinaa doskonale Cie rozumie co do tesknoty do gor, my uwielbiany nasze Tatry, strasznie mi ich brakuje, tutaj zdobylismy juz wszystkie najwyzsze szczyty, niestety wiele ich nie ma i nawet nie mozna ich porownac do naszych Tatr.:-(
Morze i plaze tez lubie ale tutaj wiecznie zimno, mokro i do tego zawsze wiatr wiec zadnej przyjemnosci z pobytu na plazy, mimo iz mam niecale 100 km do oceanu to jakos wogole mnie tam nie ciagnie. Troche nie tak to sobie wyobrazalam ale co zrobic.:no:
Winki super sprawa ten detektor, musze nad tym pomyslec ;-)

Tutaj podobno podaja ten gaz bez problemu, epidural to tez standard, zobaczymy jak bedzie, wyjdzie w praktyce :-)

mi też trochę zajeło zanim do tego doszłam :) hehe
jak macie opcję "cytuj" to obok jest "plusik +" wystarczy kliknąć przy każdym poście na który chcecie odp na ten właśnie plusik a ostatni post "cytuj" i wtedy wychodzą wszystkie - mam nadzieje że zrozumiałyście bo czytałam kilka razy co napisałam i wygląda że jest oki ;)
jakby co postaram się to lepiej zobrazować :)

Dzięki, bardzo czytelne wyjaśnienie:) Dziękuję, dziękuję. Kochana jesteś :)

Halo kochane.
Z checia bym sie spytala lekarza prowadzacego o latanie samolotem ,ale niestety takowego nie posiadam:-D:-D:-D
Nie ten kraj.. Polozna z checia mnie ujrzy ale pod koniec sierpnia:-D:-D
Aha ,dostslam dzis list ze szpitala ,ze zapraszaja mnie na pierwsze usg panstwowe -27 czerwca. Bede w tedy w 20t i 2 d.

Nie mam slowa..
Dobranoc

Moja przyjaciółka latała całą ciążę, odpuściła sobie dopiero w 8 miesiącu, bo różnica ciśnień nie korzystnie wypływała na jej ciśnienie i lekarz jej zabronił. Natomiast sąsiadka jest stewardessa i ciężko przechodziła ciążę i wcale latać nie mogła, więc chyba zależy to od przebiegu ciąży. W każdym razie poradziła mi (rano widziałyśmy się na balkonie), że możesz zadzwonić do polskiego szpitala i się skonsultować wstępnie.

Też się wczoraj fatalnie czułam - wymiotowałam 3 czy 4 razy, no i niestety od kilku dni znowu powróciły nudności i wymioty:-( Kiedy to się skończy?! Buuu Choć mogę tak i do końca ciąży, jeśli z dzieckiem jest tylko wszystko dobrze...

Gola - wytrzymaj, to nie może trwać wiecznie (mam nadzieję), z początkiem II trymestru powinno być lepiej. Myślimy o Tobie ciepło.

Dzień dobry paniom

Pisałam wcześniej , ze od zająca dostałam detektor serca Fasolki. Nie uzywalam go bo na pudelku napisali od 14 tc. Jako ze prawie jestem w 14 to leżąc w łóżku przed chwila sprobowalam pierwszy raz. I słyszałam serduszko Fasolki. Coś niesamowitego. Aż sie poplakalam. Leżą sama w domu w wyrku i ryczy ze szczęścia.
Cudownie mi sie ten dzien zaczol. A o 10 fryzjer i narescie nowy balejage. :-)

Ale masz fajnie z detektorem, chyba też się koło tego zakręcę :)
Życzę miłego dnia, oby taki był aż do wieczora :)

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po sniadanku,jak wstane to pierwsze co robie to zagladam do lodowki nie ma co ale bez sniadanka nie funkcjonuje normalnie :-D. Ja uwielbiam chodzic po gorach,z polski to pochodze ze slaska wiec takie gorskie wyprawy to byly dla mnie normalka a teraz w UK strasznie mi moich gor brakuje:-( No ale jakos dajemy rade,przynajmniej jest powod zeby wracac do Polski :-D Opalac tez sie nie lubie tak jak ponko lubie przechadzac sie po plazy,po plywac w morzu ale opalanie odpada :tak:
/QUOTE]

My też kochamy góry, choć ja pałam tak samo gorącym uczuciem do morza, mąż mniej :), ale teraz kiedy byliśmy w Istebnej w czasie majówki, to chodzenie po górach było dla mnie problemem, a nie były wysokie. Męczę się jak stara babcia. W tym roku więc wędrówki odpadają.

My jeszcze dziś siedzimy w domku. Za to wychodzę ze sterty prasowania :) Nie ma tego złego :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry