reklama

Listopad 2011

hej kochane!
martttika jestem pewna e podejmiesz najlepszą dla Was decyzję!! Bardzo dzielna z Ciebie Mamuśka!! Filipek ma dużo szczęścia!!!
Gola i co dobrego robisz z tymi grzybami?? ja dziś na obiad planuję makaron z filetem i sosem grzybowym. Wiem jaka to masakra bez wody!! my w lipcu nie mieliśmy 10 dni (ciepłej). Masakra... Maja w nocy spala masakrycznie. Chyba ze 3 razy się budziła.. Wstala ok 6:30. Spaaaaaaaaaaaaaaćććććććććććććććć!!!! kataru już jakby nie ma ale nie mam pewności, muszę ją poobserwować i jakby co kombinować z kim ją zostawić...

reklama
Hejka onanana :*
Współczuję kiepskiej nocki, ja też średnio wyspana:/ Najważniejsze, że małą Wam zdrowieje :)!
Nic nie robię, bo już ususzone ;) Mój ojciec - maniak grzybów i ryb. Mamy dwie suszarki. Zapas suchych grzybów też mamy pokaźny - zaopatrzamy rodzinkę ;))
A tak to przeważnie, robię zupę grzybową z makaronem, dodaję do żuru, do spaghetti , czasem do sosu myśliwskiego, a takie świeże do przeważnie do jajecznicy - ja nie przepadam za świeżymi, chyba, że kurki, a tak to suszone :) Aa i czasem robię sos śmietanowy ze świeżych -jest dobry polecam :) Zasmażąm grzybki z ceulką i czosnkiem na masełku, potem troszkę wody, przypraw - tzn ja daję sól, pieprz, czasem wegety troszkę i śmietana 30ka:)

Hej lasencje :-)
U nas dzisiaj nocka byla troszke lepsza niz poprzednie,maly sie wybudzal kilka razy ale dalo sie pospac nie tak jak ostatnio,pobudke zrobil juz o 6 :eek::confused2:My sami jestesmy ojciec pojechal zawiezsc szefa na lotnisko do Londynu ciekawe o ktorej wroci a wyjechal o 5 rano :sorry: Bylismy wczoraj w tym wesolym miasteczku oj ale bylo ruchu a glosno Sami byl grzeczny nawet zaliczyl przejazdzke na hustawkach :-D mamuska wygrala mu 2 misie w rzutach lotkami a i pojezdzilismy se z ojcem samochodzikami :tak: i tyle frajdy mielismy,fajnie bylo sie choc troszke rozerwac od chaty :-)
winki wyczekuje tych dni kiedy sie bede mogla wyspac jak jakies nagrody w totka :-D fajne to pudeleczko jest i te kubeczki sa fajowe :-)
mary-bethi Gratki dla Mii za wstawanie oraz za nowe zabki ;-)
Justynaz Sami jak chodzi z tym pchaczem to stawia ladnie cale stopy na podlodze i tak samo jest jak chodzi kolo mebli :tak:
Angun fajny jest ten pchacz ktory macie :tak:
martttika trzymam za was kciuki co by facet Ci sie nie odmienil i zebys mogla mu znowu w pelni kiedys zaufac,a decyzje na pewno podejmiesz najlepsza jaka bys mogla podjac dla waszego dobra.
onanana ciesze sie ze Maja juz sie czuje lepiej ;-) a pytanko malutkie gdzie Ty kochana mieszkasz ze chlop do B-B jechal??bo Ja to w PL jak mieszkalam to do B-B to mialam jak rzut beretem jakies 30 minut autobusem :tak:

Milej niedzieli mamusie ;-)

Hejka SSabrinaa - ale mieliście wczoraj fajny dzionek! :)
Dobra jesteś mamuska, dwa misie w rzutkach wygrać ,fiu fiu :tak:
U nas też pobudka dziś o 6 :/

Teraz młoda śpi od godziny, oby pospała jeszcze drugie tyle

Hej maminki!
U nas nocka lepsza, jedzono butlowe ok.północy i 4, mała popitka herbatki w tzw.międzyczasie i efekt taki, że mamusia nawet wyspana, choć wstaliśmy ok.7.30.

Goluś- ja pytałam o roladki, chętnie zrobię coś takiego, dzięki za przepis! Herbatkę niestety kupowałam w Deutschlandach, u nas jej nie widziałam, tak samo dzieciowe herbatki w saszetkach (jak nasze dorosłe) a nie te granulaty. Hipcio zjada klocki, były już w zestawie z takimi fajnymi miniaturami jedzonka w środku, brokuły, marchew, ciasto. U moich rodziców też suszenie grzybków, ale dobrze by było kupić suszarę, bo w piekarniku długo to idzie. Uwielbiam grzybówę na Wigilię i nie wyobrażam sobie jej bez te zupy.
Marttika zgadzam się z dziewczynami, czasem serce nie sługa, ma się sentyment do byłego partnera, ale teraz najważniejszy jest Fifi i jeśłi twój były chce zasłużyć na dalsze wspólne życie razem, to musi się sprawdzić w jeszcze wielu trudnych sytuacjach..
Onanana współczuje nocki, może to zęby? Ja dałam Artiemu Ibuprfen na noc, najadł się porządnie i płaczu nie było. Wychodzi na to, że większośc pobudek w nocy na cyca było po to, by się do mamy przytulić a nie najeść.
Ssabrina super, że wypad do wesołego się udał i ustrzeliłaś dla Samika miśki!

Miłego dzionka lasencje!

Ssabrinkoo - u nas z rana było zachmurzone, teraz się przejaśnia i nawet słoneczko nieśmiało wygląda zza chmurki, Polcia spała 1,10 minut:/
Angun - u mnie też na Wigilię zawsze jest grzybowa :tak: A u nas w PL są tylko herbatki dla bobików w granulkach?? PS ogórek kiszony do roladki daję

Ale mam dziś humor, nerwy jakieś na wszystkich po kolei, nawet Poli się "chwyciło":zawstydzona/y:
PS obiad już prawie gotowy - Dziś mama gotowała

Angun super ze sie wyspalas kochana no i ze nocka byla ok :-)
Gola Samik pospal 2,5h do 12 !!! a my razem z nim 1h zesmy sie zdrzemneli bo jak ojciec wrocil to na oczy ledwo widzial :tak:

U nas pogoda takowa,wczoraj se posprzatalam a dzisiaj mi sie kompletnie nic nie chce,najchetniej bym sie wylegiwala w lozku :-p

Witam.
Poczytałam co tam u Was ale niestety nie dam rady Wam poodpisywać.Naprodukowałyście jak szalone:tak:....
My (ja i Tymmek) jutro lecimy do Polski a małżon w sobote dojeżdża autem...Zostaniemy prawie do połowy października...Mam nadzieje że pogoda bedzie ładna.
Bedę Was podczytywała "po łebkach" w miare dostępu do internetu.

reklama
Hello hello kochane!!

Dopiero znalazłam chwilkę, żeby was nadrobić i coś skrobnąć. Jak wy to robicie, że znajdujecie czas na BB w ciągu dnia??

Dziś pogoda u nas piękna była, cały dzień spędziliśmy w ogrodzie u rodziców, z grillowaniem, fajnie było. Amelka się malin najadła, ach ja ona je lubi!!

Przesypia już całe nocki, rzadko kiedy się budzi na jedzenie, czasem jej się zdarza jak mało zje w ciągu dnia, to około północy dostanie butlę. Ale to raz na ileś tam dni. Generalnie śpi pięknie. Teraz pracujemy nad zasypianiem - samodzielnym. Bo spanie a zasypianie to dwie osobne historie. Spanie idzie już dobrze, z zasypianiem gorzej. Trenujemy.

gola - tak jak pisałam - 8 lat po ślubie, 15 lat razem, a znamy się... jakieś dodatkowe 2-3 :-) Masakra, to brzmi jak wieczność :-) Tak dla ciekawostki dodam, że mój mąż to ex-najlepszy przyjaciel mojego brata :-)

onanana - wrzuciłabym parę londyńskich fotek na zamknięty, ale nie wiem jak??

marttika - trzymam kciuki za dobrą decyzję

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry