reklama

Listopad 2011

Gola, dlatego ja na to patrzę z przymrużeniem oka trochę a z drugiej strony chciałabym chłopca i wiem, że nie ma co się nastawiać bo tam jest dziewczynka :D Czuję to i już :P dowiem się za około godzinę, niedługo wychodzę na wizytę :)

reklama
Mi też wychodzi córcia a imię już dawno miałam dla chłopca jakby co tez już wybraliśmy :-) chociaż po ostatnich przejściach to już mi obojętne..miałam od środy bóle podbrzusza potem ból przeszedł na brzuch i czasem twardniał ale się wystraszyłam szok...kontaktowałam się z gin kazała brać no-spe forte i leżeć...i dziś czuję się lepiej nie boli mnie ale jestem taka jeszcze wystraszona i nie mogę uleżeć ponieważ jestem zawsze roztrzepana...ale dla maluszka wszystko muszę go donosić:-)

agutek79 apropos folika to najlepiej go brać do 13 tygodnia, a potem jak łykasz witaminy (ja łykam femibion) to tam też jest w składzie kwas foliowy bo lepiej jak on jest w organiźmie.

A jakie witaminy łykacie dziewczyny????

Mój femibion jest strasznie drogi (52 zł do 65zł)
a może polecicie mi jakieś inne dobre a tańsze!!!

Ponko trzymamy kciuki, odezwij się jak już będziesz po:)

agutek79- od około 3 tygodni biorę Pharmaton Matruelle i tam w składzie jest kwas foliowy, gin mi kazał odstawić folik jak już zaczęłam brać te witaminy.

alma mój Pharmaton kosztuje ok 38 zł, jest w nim 30 kapsułek - 1 dziennie - więc starcza na miesiąc. Pomimo, że kapsułki są duże, to dobrze się je łyka (takie żelowe i pachną czekoladą), mnie polecił je gin ze względu na dużą zawartość jodu, czuję się po nich ok.

ankusch dobrze, że brzuszek się uspokoił, musisz poleżakować i powypoczywać :-) Będzie dobrze.

U mnie dziś pięknie, słonecznie:-)

PS wczoraj chyba gdzieś źle stanęłam, bo gdy wróciłam do domu bolał mnie palec, dziś mam spuchnięty i boli mnie nadal, smaruję Altacetem:-/

Ja witaminki biorę feminatal N choć chyba nazwę maja zmienić ...60 tabletek za chyba 32zł jakoś tak..
gin dała mi 4 tabl Pharmaton Matruelle co agutek79 wspominała ale jak dla mnie to za duże..mam problem z połykaniem:-)
Gola84 uspokoił się ale już myślałam że coś nie tak z dzidzią..idę za 2 tyg do gin to zobaczymy co tam bobas działa..
miłego dnia

My dla chłopaka mamy imię NATAN a dla dziewczynki prawdopodobnie ALICJA.

Co do wózka to ja chciałabym ten pierwszy kupić używany. Będzie niewiele używany ze względu na porę roku w jakiej dzidzia się urodzi. A na wiosnę kupię za to lepszej jakości spacerówkę, bo będzie służyła na dłużej. Szkoda wydać 1500zł na wózek i sprzedać potem za 700zł (zwłaszcza kiedy trzeba się z kaską liczyć). A głębokie wózeczki często można dostać w IDEALNYM stanie.

Mi też wychodzi córcia a imię już dawno miałam dla chłopca jakby co tez już wybraliśmy :-) chociaż po ostatnich przejściach to już mi obojętne..miałam od środy bóle podbrzusza potem ból przeszedł na brzuch i czasem twardniał ale się wystraszyłam szok...kontaktowałam się z gin kazała brać no-spe forte i leżeć...i dziś czuję się lepiej nie boli mnie ale jestem taka jeszcze wystraszona i nie mogę uleżeć ponieważ jestem zawsze roztrzepana...ale dla maluszka wszystko muszę go donosić:-)

Niczym się nie przejmuj i odpoczywaj. Będzie dobrze.

Alma, Gola - dziękuję dziewczynki za radę, przy Szymonku tak właśnie odstawiałam kwas foliowy, ale teraz gin kazał do 16 tyg, więc brałam do 16 tc.

Na Zimę nie warto kupować wypasionego wózka (raz ten błąd popełniłam dziś żałuję) teraz mam ten wózek, wiec nie musze kupować, ale jak ktoś może to kupić używany,albo lepszą spacerówkę i śpiworek grubszy, a na wiosnę poręczną, a lepszą spacerówkę warto kupić.Taką co bez problemu zmieści się też do mniejszego auta. Moja duża mi się nie mieści do mojego dodga.

My właśnie też planujemy zdrabniać Alek, bo ładniej. A teściowa wymyśliła sobie Wojtusia. Ogólnie nie mam nic do tego imienia, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby mój syn miał mieć tak na imię.

Co do kwasu foliowego to brałam do 13 tyg, a teraz biorę Falvit Mama ( 60 tabletek za ok. 40zł). Jedyny minus to to, że tabletki są dość duże, ale dla mnie to w sumie nie problem.

reklama
hey dziewczyny mnie dawno nie było pisałam wam ostatnio jak miałam plamienia w dwa tygodnie temu i pojechałam do szpita zostałam do wtorku zeszłego, a w środe znów byłam, bo miałam plamy, dowiedziałam się, że będę mogła je mieć ponieważ mam maleńkiego krwiaczka i w nim jest troszkę krwi, a poza tym mam nisko łożysko, przez co musze leżeć cały czas w łóżku i tylko chodzić do wc, a mnie szlak trafia jak jest bałagan sama bym go posprzątała,ale leże, bo chcę żeby moje baby było żywe, widziałam jak machało nózkami i rączkami na usg mój mąż też był i bardzo się podekscytował teraz ciągle przykłada ucho do brzuszka mówi, że tam jest jego syn, chociaż tego nie wie :) strasznie teraz się nudzę kompa mam przy biurku, a siedzieć też nie mogę idę w środe na usg zobaczymy co tam słychać, na razie to ciągle mam wilczy apetyt. Już tylko liczę tygodnie i chcę żeby moje małe mnie kopło. Pozdrowionka nudno mi bez was

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry