reklama

Listopad 2011

reklama
anus ciesze sie ze moj post na cos sie przydal, osuszacz fajnie dziala, tylko niestety odbije sie to troche na rachunku za prad. Ja tez bylam w szoku ile wody sie zbieralo w ciagu dnia.
Fajnie ze u was opieka zdrowotna dla dzieci za darmo, tutaj za wszystko sie placi, tylko do 6 tygodnia zycia dzieci maja za darmo a potem juz tylko szczepienia, reszta platna i to dosyc slono (€50 za wizyte u GP, €100 za izbe przyjec) leki tez 100% platne.
Dla mnie ksiegowosc w Polsce to tez czarna magia ;-) a dopiero tutaj zaczelam studiowac ksiegowosc i pracowac w tym zawodzie.

maggipka fajne blizniaki :-D
Moje dwie kuzynki maja blizniaki... u nich to takie sceny na porzadku dziennym ;-) Nie wiem czy KungFu, ale gadanie "dadada" non stop bylo w wieku okolo roczkowym.
Musze przyzanac ze moje chlopaki podobnie sie wygłupiaja. Maciek wiecej rozumie bo starszy, tez czesto jakies smieszne pozy wymysla. Nieraz tak jakby chcial się bic z młodszym. a kuba już nauczyl się oddawać, poprzec ciagniecie za wlosy, czy szczypanie :-p
Wiec czasem mam tu takie walki na zywo.... Na razie "delikatne" ale już to widze co bedzie za rok :szok: Rozniosa mi mieszkanie :sorry:

aneczka
moj Maciek potrafil otwierac wszystkie zabezpieczenia szafek :sorry: Ciągnoł za drzwiczki az klej od zapiecia puścił ;-) Z tego wzgledu tym razem bawilam sie tylko w zabezpieczenia takim rzepem samoprzylepnym. Kuba nawet tyc szafek nie otwiera. choc jak juz dorwie jakieś drzwiczki to nie chce od nich odejsc - ptwiera i zamyka i tak tysiąc razy. Z szafek jeszcze nic nie wyjmuje, ale z półek owszem. Głównie kosmeyki i środki czystości. Albo jablka - tez ma je w zasiegu reki :-D bo tak fajnie sie je turla, jak pileczke ;-)
Kuba zaczyna robic demolke w domu jak sie nudzi. na moje szczescie nie nudzi sie czesto bo starszy brat mu funduje atrakcje :tak: Dzieki mu za to....
Aaa i u nas ostatnio gazety rulez :sorry: Wszystkie potargane....A takze zrwywanie Mackowych naklejek ze ścian w celu - polknięcia :eek:

Hej kochane, wybaczcie, że tyle czasu mnie nie było, ale miałam niezłe urwanie głowy i sporo problemó, które całkowicie zajmowały moje myśli, nawet nie miałam chęci na forum :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale powoli wychodzę na prostą, chociaż wciąż bałagan w głowie jest niesamowity :szok:
U nas oczywiście już po roczku, był rozłożony na 2 dni, a i tak jeszcze nie było niektórych najliższych, więc można powiedzieć ze Oluś ędzie miał tydzień urodzinowy :-D
Tak jak widać na zdjęciach w galerii Oluś z wróżby wybrał termometr, chwilę późnij pieniążka, a później poleciał kielich i bajki więc goście wysnuli taką teorię....
Oluś będzie Dużo zarabiającym lekarzem, który w czasie wolnym będzie chlać i opowiadać bajki :P
Iprezka całkiem sympatyczna, był obiadek, był szampan, ciacho i torcik ;)

Wybaczcie ale fizycznie chyba nie dam rady Was nadrobić :eek: Obiecuję, że będę już regularnie czytać :*!
Miłego dzionka mamuśki ;)

Aaaaaa..... No i

WSZYSTKIEGO NAJ DLA NASZYCH KOCHANYCH ROCZNIAKÓW :*:*:*!!!!!!!!

Helenka- moja znajoma brała na rozmowe o prace dziecko ze sobą bo naprawde nie miała coz nia zrobić i jakos nigdy nie chcieli jej przyjąć a w związku z tym nie straciła zasiłku i nie została wykreślona z PUP-u:tak:
nimfii- mój zawsze chciał mieć bliźniaki, nawet jak byłam w ciąży z Zuzią i na USG pokazało się jedno dziecko to zapytał lekarki czy nie mogłaby zrobić "kopiuj- wklej" żeby były dwa:-DA szczerze to mieliśmy spore szanse na bliźniaki bo mój dziadek jest z bliźniaków i męża babcia też. Ale ja dziękuje Bogu, że mam dwa pojedyńcze:-)
angie- no to nieźle was tam kasują za opieke medyczną.W sumie my też do każdego lekarza chodzimy prywatnie, raz, że tutaj gdzie mieszkamy nie jesteśmy zameldowani a jest to inne województwo więc inny oddział NFZ więc na kase chorych nas nie przyjmą, a dwa w naszego rodzinnego nie wierze- załatwiłby mi dziecko na amen prawie a innego wyboru nie mam, poza tym żeby gdzieś się dostać na NFZ to trzeba tyle czekać ...

U nas nocka taka sobie mała wstała grubo przed 6 więc ma pierwszą drzemkę-trochę wcześnie ale sama się kładła. Wczoraj byliśmy w przedszkolu u Filipa-były takie zajecia pokazowe, dzieci śpiewały piosenki, kolorowaliśmy liście a na koniec robilismy kanapki. Było bardzo fajnie a Zuzia była taka zadowolona, bawiła sie zabawkamia wszystkie dzieci chciały sie z nią bawić a jej to bardzo pasowało

Dzien doberek!

Standardowo kawka dla kawoszek! :happy:

Zobacz załącznik 510165

U nas nocka... :eek: Wstawalam do Mii ze 3 razy! M. tez u niej byl. Godzina 3.00, a ona calkiem rozbudzona! :szok::sorry::confused2::zawstydzona/y: No, ale jakos dospala do 8.00, M. dal jej butle, po czym jeszcze dodrzemala do 8.30.

Julianna - fajnie, ze jestes!

Filipkowa mama - super, ze Zuzia taka towarzyska! :happy:

Milego poranka!
U nas przepiekna pogoda, slonko grzeje, musze wyciagnac sasiadke na spacerek, bo zaraz nas sniegiem zawali na pol roku! :laugh2:
Za tydzien mam 2 h jazdy z instruktorem i mam lekkiego stresika! :zawstydzona/y::shocked2: Ale w koncu trzeba to prawko zdac!

Hej mamusie :-)
Nocka ok ale zasypianie wczorajsze bylo okropne mlody plakal i nie umial zasnac a poszedl spac po 23 :confused2: dzisiaj marudzenia ciag dalszy lazi za mna krok w krok I marudzi,steka :eek: Sorki ze tylko o sobie ale mam mnostwo roboty przed przyjazdem znajomych no i nadal pisze z telefonu. Postaram sie pozniej wpasc I cos odpisac kochane moje ;-)
Milego dnia ;-)

filipkowa mama czyli ze Twój pisalby się na wstawanie na karmienia nocne co noc :-p i opieke nad bliźniakami w kazdej wolnej chwili? Bo z dwójką to w nocy jest "impreza" - oboje placza, robia kupe w tym samym czasie, chca jesc w tym samym czasie :-D bez pomocy meza ani rusz :tak: wiem jak kuzynka i szwagierka sobie musialy radzic - przez pierwsze miesiace prawie nie spaly w nocy
:eek:
a ja juz od pierwszej ciąży mialam w glowie mysl: "żeby tylko nie bliźniaki" :-p a zwlaszcza w ciązy drugiej ;-) wiem jak cięzko przy takch maluchach i tez bardzo sie ciesze że mam dwojkę w róznym wieku . A pozatym mialam okazje przenosic dwie osobne ciąze - dla mnie piekny okres :tak: A ostatnio mnie kolezanka dobila... mowi że jak sie ma już kilka dzieci (czytaj "dwoje") to rośnie prawdopodobienstwo ze kolejna ciąza moze być mnoga :eek: Nie wiem ile w tym prawdy, ale w sumie moze i tak jest? Moja tesciowa miala dwie cory i zaszla w trzecia ciąze bliźniacza wlasnie....

Dobry Dzien!!
u nas dzis nocka super, były ppbudki,ale bardzo krótkie i tylko na przytulanki. Mysle ze już wirus mniej dokucza, bo kupka ladniejsza rano. Zobaczymy co dzien przyniesie. Olaf wstal w swietnym nastroju,ja spalam a on sie bawil w sypialni. Dopiero Mariczka mnie zgoniła z łóżka.
angie zszokowalas mnie tymi cenami, w uk szpitaly tez sa mocno zadluzone, wiec nie zdziwie sie jak w przyszlosci tez to tak rozwiążą. ale Wy w zwiazku z tym, ze dosyc czesto musicie chodzic po lekarzach, to Was chyba inaczej traktuja? tak tak sie smieje, ze moj maz przestanie byc zadowolony do pierwszego rachunku za prąd, a ostatnio znów poszło w góre.
filipkowa mama to Filipek musial byc dumny, ze jego Siostra byla w centrum zainteresowania. Fajne takie zajecia - dla calej Rodzinki.
nimfii u nas tez coraz czesciej sa jakies wspolne zabawy, ale jest problem taki, ze Olaf lubi rzadzic, a Marika nie rozumie jeszcze jego wszystkich polecen.
maggipka ​tez Mamy w rodzinie bliźniaki, niesamowicie szybko sie rozwijaja. no i ta więź.
mary beth powodzenia na jezdzie. Prawko zawsze sie przyda.
Sabrina wspolczuje, ale widocznie cos mu dokuczalo.
Julianna fajnie, ze napisalas. Trzymaj sie, to Olus niezle sobie baluje :-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry:)

Zacznę że nocka u nas ok. spokojnie:) Ja już po małych zakupach wykorzystałam m że dziś później do pracy jechał nie chciało by mi się małej "targac" po sklepach, wpadłam zapytać do cukierni czy robią tort o którym Nimfii pisała Luwr ( smak mi zrobiłaś i chciałabym taki na roczek) mają się dowiedzieć a jak nie to zrobią ale na specjalne zamówienie cena za kg 65zł :szok:

Angie no fajnie że będziecie pracować dla Żabki będziesz mogła się wykazać, powadzenia:) Z Kingusi dzielna dziewczynka:)
Cocca o kurde to ci mąż kawał zrobił oj ja to na bank też bym się wkurzyła :)
Nimffi gratulacje dla kuzynki, fajnie że się cieszycie nowe życie w rodzinie zawsze cieszy a jeszcze takie wyczekane:)
Maggipka moja mała jadła już mandaryni z wielkim smakiem dziś też jej kupiłam więc na deserek dziś znowu jej dam, ja też obieram z tych skórek :) czekamy na coming out:)
AnnaJ Angun też mamy ten kubeczek od nie dawna Doidy Cup, uczymy się ale ciężko Liwia sam chce pić ale po chwili kubeczek z piciem ląduje na podłodze i wilka kałuża do sprzątania :)
AnnaJ twój Tymek to jak moja Liwia wszystkożerna też strasznie lubi owoce banany, kiwi, mandarynki maliny itd. oby tak zostało:)
Julianna fajnie że jesteś, oby szybciutko wszystko wróciło do normy. Fajnie że urodzinki udane.
Aneczka o i twoja za piesakmi jest mojej małej to też na widok pisków pyszczek się śmieje:tak:
Filipkowa mama fajne że dzień w przedszkolu udany no i jaka towarzyska twoja córcia:)
Mary, kawka się pije:). Oj nie spokojnie Mia spała może coś jej się śniło. Korzystajcie z pogody puki ciepło u nas nie najgorzej 11stop, w planach też spacerek po drzemce Liwi.
Anus jak dzieciaczki się mają dziś?;-)
Gola u Ciebie jak samopoczucie, ?uśmiech proszę:-)
Onanana Majeczka jak się ma, zdrówka:tak:
Ankusch jak nowa stancja byliście oglądać? spodobała się?;-)
Ssabrinka biedny Sami:) oby marudzenie przeszło:) miłego przygotowywania:)

Miłego dnia

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry