reklama

Listopad 2011

Witam Was Listopadowe Mamusie!!! Jestem mamą grudniową 2011 i mam do Was takie pytanie: w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć dzidziusia??? Czy któraś z Was poznała ją na badaniach genetycznych miedzy 12 a14 tg ciązy???

reklama
Sabrina, sto lat kochana, dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi, pomyślnego porodu w terminie :-)
1896d1255116322-happy-birthday-sulu-happybirthdaydancetwist.gif

Andrzelika, ja stawiam na pampersy, absolutnie nie będę używać pieluch tetrowych, ile z tym jest zachodu, gotowanie, prasowanie, suszenie, ja może i jestem leniwa, ale chcę sobie życie ułatwić, a nie utrudnić, skoro mogę :-) Muszę jeszcze zgłębić temat pieluch wielorazowego użycia, dokładnie nie wiem o co chodzi, ale już kilka osób zachwalało.

Mimozami, większość z nas nie poznało płci na usg genetycznym, ale kilka dziewczyn miało to szczęście, zazwyczaj pokazywali się chłopcy :-)

mimozami79- ja na zwykłym usg w 15 tyg wiedziałam, że będzie chłopak nie dało siętego ukryć, a w 16 tyg byłam na 3d to dopiero były widoczne jajka jak nie wiem pomiędzy nogami kikutek był :)

Bryszka moja koleżanka używała tych chusteczek DaDa i była zadowolona. A generalnie to nigdy nie wiadomo na co dane dziecko się uczuli, na Pampersy często są uczulenia. Po prostu trzeba eksperymentować.

Byłam wczoraj u kuzynki ma 8 miesięcznego synka i kupiła ostatnio pieluszki w Rossmanie i nie mogła ich się nachwalić na belle narzekała nie polecała , a chusteczki Dada z biedronki mówiła, że są super bo bardzo nawilżone.Wcześniej używała Pamersów.

onanana tez mialam osad w moczu w ostatnim badaniu a w nim leukocytu z tym ze wiecej bo 5-10 oraz nieliczne bakterie. Gin uznal ze nie ma tragedi ale lepiej brac Femisept Uro. w pierwszej ciazy bralam Uromaxin i Urosept ale mialam duzoooo wiecej bakteri w moczu :-(
Dziękuję, uspokoilaś mnie:-)

Ssabrinaaa
Wszystkiego najlepszego kochana!! Koniecznie nam musisz opowiedzieć jaka to niespodzianka na Ciebie czekala:)

Ja wczoraj siedziałam nad nieszczęsną pracą do 2:30 w nocy i rano jak wstałam to też. Zostalo mi jeszcze troszkę i jutro jadę do promotorki, a przed chwilą wrociłam z uczelni bo mialam wpisy z zaliczenia i dostalam 5:-)
Muszę Wam się pochwalić, że od wczoraj wyraźnie czuję bąbelki w brzucholu:-) Wszystkie znaki wskazują na to że to moje maleństwo:tak:
Mój biedny D, tez by chcial czuć te ruchy i caly czas przystawia ucho do brzucha i nasłu****e a przed chwilą to przyszedł z kuchni ze szklanką i podsluchiwał hehe:-D

onanana gratuluję czucia ruchów!

Ja też czasami czuję takie bulgotki, a mój mąż mówi, ze słyszy jak przykłada ucho. No ale nie mam pewnosci czy to dzidzia:baffled:

Gola dziękuję:-) ja jestem na 95%, ze to TO;-) Czuję takie jakby łaskotanie, kilanie, bąbelki w brzuchu. Co jakiś czas się odzywa to moje maleństwo w ten sposób:-D Co gadałam z moimi znajomymi czy bratową to na początku czuły tak samo. Myślę że nie pomylisz tego z niczym. ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek czuła takie szmeranie:-D

reklama
onanana, super, gratuluję!
Mi się wydaje, że też już czuję, od kilku dni takie smyranie od środka, jakby mnie ktoś piórkiem miział, baaardzo delikatnie i zazwyczaj jak leżę, nie jestem 100% pewna, czy to to, no ale co innego hehe, nigdy nic podobnego nie czułam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry