reklama

Listopad 2011

reklama
Dziewczyny ja wiem jakie to niebezpieczne i w zyciu bym tak nie zrobiła. Ale na słowa, ze kiedyś tylko tak sie jeździło i nikt z tego afery nie robił to chyba mam tylko jeden argument - mandat. Cóż, są jeszcze ludzie, którzy tak myślą, ech...

Winki czym ty się martwisz ja jestem teraz w 19 TC a ruchy tak dobrze to czuję od tygodnia ;) wcześniej to nie wiedziałam czy to bąbelek czy gazy czy jeszcze cos innego teraz smyra jak szlone ;) rano spać nie daje ;) głodna sie budzę om5 i muszę choć zagryźć coś bo inaczej wierci sie szalenie ;) też to poczujesz nie martw się

Zupełnie się zgadzam :) Jestem w 19 tyg. i czuję ruchy od około tygodnia właśnie, więc się nie martw, wszystko przed Tobą :) Teraz mój maluch tak mnie kopie, że czuję go średnio co pół minuty kiedy siedzę (teraz też) więc jeszcze zostaniesz przyzwoicie skopana :-D

Hej mamusie;)

Nie pisałam kilka dni bo trafiłam do szpitala niestety... Dziś dopiero wyszłam.
W sobotę rano miałam podejrzenie wyrostka, co się okazało to nie wyrostek tylko nerki;(
Mam spory zastój moczu w nerkach i stąd mam takie bóle. Jeśli znowu będę je miała to muszę
jechać prosto na oddział do szpitala;( Więc mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze. Przez szpital schudłam znowu 2 kg, jestem totalnie bezsilna, a lekarz każe mi cały czas leżeć i nie przemęczać się.

Idę na łóżeczko kochane, jak będę miała sił więcej to nadrobię te 20 stron, które napisałyście.

Buziaki dla Was;****

Mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze, dbaj o siebie :)

onanana, pisałam że w schody w sensie pod górkę ;-) A mieszkanie jak dla kogo duże, 85 m2 z ogródkiem 170 z :)

Zazdroszczę 85m i ogrodu!!! :D My mamy 50m + balkon na którym mam leżaczek i mogę sobie czasem poranną kawę wypić, ale to wszystko. Wiele bym dała za ogród, gdzie mój malec będzie się uczył biegać ;))

Dziewczyny ja wiem jakie to niebezpieczne i w zyciu bym tak nie zrobiła. Ale na słowa, ze kiedyś tylko tak sie jeździło i nikt z tego afery nie robił to chyba mam tylko jeden argument - mandat. Cóż, są jeszcze ludzie, którzy tak myślą, ech...

Strach mnie ogarnia jak myślę sobie o nieodpowiedzialności innych ludzi... A czy któraś z Was myślała o adapterach do pasów w aucie? Bo czeka mnie podróż z Gdańska do Warszawy za parę tygodni a już 2 mce temu czułam lekki dyskomfort na tym samym odcinku i chciałabym wiedzieć, czy może mi któraś coś polecić :)

Dziewczyny ,jesli nie dacie rade to ogladajcie na dwojce o 22.55 -Moje wielkie cyganskie wesele. siostra ogladala to w angli i mowi ze ,naprawde warto. to jest dokument o cyganach robiacych wielkie wesela.

Mnie dziś cały dzień nie było. Załatwialiśmy z M różne sprawy przed jego wyjazdem. Jutro jedzie za granice do pracy ,zobaczymy jak mu tam pójdzie.:tak:

Dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwie pary różowych bodziaków. :-) Mała cały dzień spała ,a teraz daje mi popalić hi. Teraz będe musiała zastanowić się nad imieniem bo ja nie mam pomysłu ,za to M wymyślił ,że może Klaudia ,ale ja nie jestem przekonana i tak sama wybiore. Mieliśmy umowe ,że on wybiera dla chłopca ja dla dziewczynki :-D Lece wyciągnąć pranie ,bo już się wyprało i potem postaram się zasnąć.

Przebrnęłam. Bardzo aktywne jesteście :)

Cześć dziewczyny. Mam zaległości, trochę mnie nie było. Byłam drugi raz w szpitalu na tydzień przez uporczywe wymioty. Czuję się teraz w kratkę.
Wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że będziemy mieli SYNKA!!! Co prawda marzyłam o córeczce, ale cieszę się, że Kruszynka jest zdrowa i duża. Teraz myślę i myślę o swoim synku, jaki będzie itp. :) Będzie miał na imię NATAN.

Gratuluję syneczka :) Oj masz Ty z tymi wymiotami, kiedy w końcu dadzą Ci spokój. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. Trzymaj się i bądź dzielna.

Dziewczyny ,wlasnie uswiadomilam sobie ze za 6 dni to moja druga rocznica slubu. Czy powinnam cos kupic mezowi?. Jezu ,nie mam pojecia co i czy sie w ogole cos kupuje?
Kochane z wiekszym stazem prosze doradzcie..

To nie musi być nic wielkiego, może być jakiś drobiazg lub wspólne wyjście :) Nie pamiętam już co robiliśmy w 2 rocznicę, ale każdą rocznicę organizujemy wspólnie, żeby to był taki NASZ dzień :)

Hej mamusie;)

Nie pisałam kilka dni bo trafiłam do szpitala niestety... Dziś dopiero wyszłam.
W sobotę rano miałam podejrzenie wyrostka, co się okazało to nie wyrostek tylko nerki;(
Mam spory zastój moczu w nerkach i stąd mam takie bóle. Jeśli znowu będę je miała to muszę
jechać prosto na oddział do szpitala;( Więc mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze. Przez szpital schudłam znowu 2 kg, jestem totalnie bezsilna, a lekarz każe mi cały czas leżeć i nie przemęczać się.

Idę na łóżeczko kochane, jak będę miała sił więcej to nadrobię te 20 stron, które napisałyście.

Buziaki dla Was;****

Leż i dużo pij. Nerki to nic przyjemnego, przy pierwszej ciąży prawa nerka przestała mi pracować z początkiem 7 miesiąca ciąży. Wiem co czujesz. Ale nie denerwuj się. Przeleczysz i wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny czy wolno noworodka wozić autem bez fotelika, trzymając na rękach? Kiedyś dyskutowałam na ten temat z koleżanką i ona twierdziła, ze tak. Mi sie wydawało, ze odkad wprowadzili foteliki to jest nakaz wożenia w nich dzieci.
Widziałam też ostatnio jak babka wiozła dziecko w gondoli na tylnym siedzeniu. Czy tak mozna?
Wiem, ze takie przewożenie dziecka jest niebezpieczne i nigdy bym tak nie zrobiła. Chciałam wiedzieć tylko co mówia o tym przepisy zeby móc uciąć głupia rozmowę i tyle.

To jest właśnie dobijające. XXI wiek, a pojawiają się opinie z ciemnogrodu. Dziewczyny się już wcześniej wypowiedziały, podpisuję się pod tym. Ręce opadają.

kachutka mi też polecała koleżanka jakiś stary szpital w K-cach, kiedyś był tam Zakon, chyba Benedyktynów, wiesz o jakim mówię? Aa i podobno w Sosnowcu jest nowo otwarty szpital. Aaa czy w tej Klinice na Łopianowej, Łobianowej (nie wiem dokładnie), można rodzić na NFZ? Bo też ma dobre opinie

Nie wiem czy to nie Łubinowa, mniejsza o to wiadomo o co chodzi, nie wiem Gola, trzeba by tam zadzwonić. W Sosnowcu szpital nr 1 odremontowany, ordynatorem jest dr Ornowski, był ordynatorem w starej 2 i cała ekipa podobno jest tam przeniesiona. Sporym zainteresowaniem cieszy się ten szpital teraz.
Ja w Katowicach rodziłam w kolejowym szpitalu - omijać szerokim łukiem.

Teraz będę rodzić w Rudzie Śląskiej.

Dzień dobry mamuśki:-)
Alergia daje mi popalić, normalnie w ciąży mam te wszystkie objawy bardziej nasilone:-/
Na szczęście przed chwilą popadało i ruszyło się powietrze;-)
agutek sprawdzę sobie na necie te wszystkie szpitale i gina zapytam.
W ogóle muszę się wybrać do okulisty i mam nadzieję, że nie będę musiała mieć cesarki ( z rok temu jedna okulistka mi powiedziała, że powinnam mieć, ale wcześniejsi nigdy nic nie mówili, więc chcę to jeszcze u przynajmniej dwóch zweryfikować)
Sikam po kilka razy w nocy, brzuchol mi urósł!! Sąsiadka największa bojcora w bloku wczoraj, spytala mojej mamy mamy o ciążę, myślała, że to 2- góra 3 m-c, i mina jej zrzedła , że ona - taki szpieg szoguna, co siedzi tylko z fajką w oknie i koduje, zauważa ciążę później;-):-D heh No tak czy siak, brzuch robi się ciążowy!
pozdrawiam-y ;)

Ponko, ja mam adapter do pasów Be safe i używam właściwie od początku, gdzieś tak od 8tc, bo już wtedy mnie pas uciskała. Na razie jestem zadowolona. Bez pasów sobie nie wyobrażam jeździć, a w adapterze mi wygodnie, nic nie uciska brzucha.

reklama
Gola84 nie przejmuj się na zapas okulistą, u mnie na razie nic nie mówiła.ufff, ja też po parę razy w nocy wstaje na siusiu, ale to normalka dzidziuś coraz bardziej nam naciska na pęcherz, ja też na osiedlu mam jedną reporterkę co wszystko wiedząca jest, ale o dziwo na razie nic do mnie nie pepla, czyżby nie zauważyła:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry