reklama

Listopad 2011

reklama
ja znowu na obiad robię młodą kapustkę z koperkiem i wczoraj zrobiłam roladki z polędwiczki, z salami , serem żółtym i kiełbasą, nawet takie sobie wyszły:) A wieczorem na urodziny do znajomych śmigamy:)

pepsi

W tej uroczystej chwili,
gdy słowo 'tak' oznacza
zwycięstwo miłości,
przyjmijcie życzenia szczere:
szczęścia, zdrowia, radości.
Niech uśmiech waszych dzieci
pochodnią wesela świeci.
Dobroć, mądrość
niech czynem kieruje,
a harmonii współżycia
nigdy nie brakuje.

My wlasnie wrocilismy z zakupow w markecie. Upatrzylismy fotelik dla Macka w przedziale wagowym 9-36kg, tylko zamowimy przez Allegro bo bardziej sie oplaca :)
Samochod nam sie cos psuje :( Jakis problem z rozrusznikiem. A mielismy jechac wieczorem na wycieczke, to nie wiem czy wypali. Ech! ale mam nadzieje ze autko da sie jakos tanio naprawic ;)
Bo juz duzo kasy wydalismy w tym miesiacu.

Wczoraj mąż w koncu kupil wymarzonego koma HTC Desire. Troszke sie nim pobawil, ale jak dla nie dotykowe ekrany nie sa wygodne w uzyciu.

Ostatnia edycja:
Gratuluję nowego nabytku - fajny fonik:) Ja od dwóch lat w przyjaźni z iPhone`m jestem - też nie zamieniłabym na żaden inny (no chyba, że bialego iPhone`a 4;), a mój chłop ma normalny stary telefon, nawet bez aparatu i też jest super zadowolony (z resztą on nie może mieć innego, bo albo gubi, albo mu kradną, albo upuści w ciężarówie i szlag trafia;-) Objadłam się i turlam się jak stonka:-D

pepsi77 Wszystkiego co najlepsze na nowej Drodze Życia!!! Duzo miłości, zrozumienia i wielu wspaniałych chwil we troje:-)

ponko co do krwi pępowinowej to ja się kiedyś zagłębiałam w ten temat i nie jestem do końca przekonana do tego. Fakt, ze jest to droga sprawa, ale pewnie niejedna z nas poświeciła by te pieniądze, gdyby miała pewność, ze to kiedyś może uratować jej dziecko. No właśnie - gdyby była pewność. Myślę, ze jest to jeszcze zbyt świerza sprawa zeby można było się konkretnie wypowiadać na temat jej skuteczności. A widziałam też już dziecko, które dostało swoją krew pępowinową i zmarło.

Margana, wiem, że to nie daje 100% pewności, że będzie dobrze, ale jednak zawsze szanse są większe. Dostałam od położnej gazetkę na ten temat i napisali tam co mogą tym leczyć. Krew możesz deponować na wiele lat, a za 10 lat może się okazać, że będą mogli o wiele więcej, tak szybko nauka się rozwija... Już teraz naprawdę wiele można zrobić, chociaż jak Ty napisałaś, wiem dobrze, że to nie daje gwarancji.
Nie jestem w 100% przekonana do tego, bo to drogie strasznie a w chwili urodzenia maleństwa pewnie będziemy nieźle spłukani, ale na pewno będę jeszcze o tym więcej czytać.
Dla mnie jest niesprawiedliwe, że to jest płatne. Ratowanie życia nie powinno kosztować, a tak Ci, którzy mają kasę mogą komórki przechować, a biedni już nie. Nie powinno tak być.

Ja wróciłam z wylegiwania się na plaży. Mój A. może wreszcie ćwiczyć po wielomiesięcznej kontuzji i strasznie szczęśliwy był, aż miło popatrzeć jak tam sobie wariował na piachu jak dziecko. Wróciliśmy zmachani (byliśmy na rowerach) a tu się właśnie zachmurzyło i chyba będzie padać... tak więc sobotę wykorzystałam jak się da :) Jeszcze do mamy na scrabble wpadamy za parę godzin ;)

ponko jasne, ze sa szanse, ze to kiedyś uratuje dziecku zycie. Tak jak nie ma pewnosci na skuteczność, tak nie ma pewności na nieskuteczność. A to prawda, ze to nie w porzadku, ze to kosztuje i w dodatku az tyle. Moze kiedyś sie doczekamy czasów kiedy zabieg pobierania krwi pepowinowej bedzie standardem przy każdym porodzie? No moze predzej nasze dzieci:baffled:

Obejzałam sobe ten film, który polecałyscie i bardzo i się podobał:-) Super jest pokazana dzidzia w środku. Ale ten poród to jakoś tak lajtowo tam wyglądał;-) I wiecie co? Jak tylko powiedzieli, ze zaplanowali slub miesiąc przed narodzinami to od razu sobie pomyślałam: a co jak coś sie wydarzy?;-)

A oglądając filmik chyba poczułam KOPA :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Pepsi życzę Tobie i Twojemu (pewnie już w tej chwili) Mężowi oraz Maleństwu byście zawsze byli szczęśliwi, by spełniały się Wasze marzenia i plany a przeciwności zawsze pokonywali wspólnie.

Wszytkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry