reklama

Listopad 2011

Rzeczywiście cicho dzisiaj. Ja sama nie miałam w ogóle czasu żeby siedzieć.
Dzień spędziłam bardzo fajnie, trochę leniwie, bo spałam 2,5 godziny w ciągu dnia. A teraz A. się kładzie i mnie się nie chce ;)
Linki wszystkie obczaję jutro, jakoś wieczorem nie lubię za długo przy komputerze siedzieć, oczy mnie bolą po całym dniu patrzenia :-D
Na przyszły tydzień zaplanowaliśmy sobie weekendowy wyjazd do Warszawy, po drodze odwiedzając babcię A. i oznajmiając jej, że będzie prababcią. Ciekawa jestem jej reakcji ;-)

W ogóle zauważyłam, że pomimo braku przyrostu wagi mam już straaaaszne rozstępy na udach. No cóż, mogłam się tego spodziewać, już miałam wcześniej na biodrach i piersiach (jeszcze przed ciążą) ale po smarowaniu kremem przeszło. Teraz nie wiem jak to będzie, bo wtedy już mi skóra się nie rozciągała, a teraz może być coraz gorzej. Mam nadzieję, że chociaż krem to zahamuje skutecznie.

reklama
Dzień dobry mamuśki:)
Witamy świeżą mężatkę:-D pepsi, jak w ogóle po uroczystości??:)
Wczorajszy dzień suuper- mieszkanko brata świetne, obiadek pyszny, a później lody i wracaliśmy wieczorem do domu objedzeni na maksa!;-)
życzę miłego dnia wszystkim brzuszkowym koleżankom :-D

Witamy mezatke!!Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!
Ja apetyt mam wielki juz do przodu 8 kg szok a co bedzie dalej:)
Czekam srody na usg połowkowe juz nie moge sie doczekac..
Mam pytanie odniosnie witamin jakie bierzecie, ja biore femibion(dawny feminatal) a w piatek w szkole rodzenia duzy nacisk połozyli jescze na kwasy omega 3 wiec biore je tez ale bez konsultacji z lekarzem..
Pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia ja czekam az mały mnie w koncu kopnie...

Właśnie nie wiem czemu lekarze nie przepisują kwasów omega 3, podobno w II i III trymestrze są bardzo ważne. Sama zapominam się zawsze o nie zapytać na wizycie, bo nie jem dużo ryb (mieszkam nad morzem a i tak o świeżą trudno). Co do witamin biot prenatal classic i zauważyłam, że w dni w które je biorę (bo czasem zapominam) jest mi zawsze strasznie niedobrze (jakieś pół godziny po wzięciu witamin). Zastanawia mnie, czy to ma coś wspólnego.

Pepsi, opowiadaj jak było :)

Rzeczywiście cicho dzisiaj. Ja sama nie miałam w ogóle czasu żeby siedzieć.
Dzień spędziłam bardzo fajnie, trochę leniwie, bo spałam 2,5 godziny w ciągu dnia. A teraz A. się kładzie i mnie się nie chce ;)
Linki wszystkie obczaję jutro, jakoś wieczorem nie lubię za długo przy komputerze siedzieć, oczy mnie bolą po całym dniu patrzenia :-D
Na przyszły tydzień zaplanowaliśmy sobie weekendowy wyjazd do Warszawy, po drodze odwiedzając babcię A. i oznajmiając jej, że będzie prababcią. Ciekawa jestem jej reakcji ;-)

W ogóle zauważyłam, że pomimo braku przyrostu wagi mam już straaaaszne rozstępy na udach. No cóż, mogłam się tego spodziewać, już miałam wcześniej na biodrach i piersiach (jeszcze przed ciążą) ale po smarowaniu kremem przeszło. Teraz nie wiem jak to będzie, bo wtedy już mi skóra się nie rozciągała, a teraz może być coraz gorzej. Mam nadzieję, że chociaż krem to zahamuje skutecznie.
A jaki stosujesz krem a rozstępy? Bo mi się też zaczynają robić na udach:(

Stosuję właśnie, ale jakoś tak nieregularnie, bo ostatnio przez moje roztrzepanie nie pamiętałam. I jest jak jest, niestety na udach się pojawiły i obawiam się, że znikną dopiero po porodzie.

Witamy mezatke!!Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!
Ja apetyt mam wielki juz do przodu 8 kg szok a co bedzie dalej:)
Czekam srody na usg połowkowe juz nie moge sie doczekac..
Mam pytanie odniosnie witamin jakie bierzecie, ja biore femibion(dawny feminatal) a w piatek w szkole rodzenia duzy nacisk połozyli jescze na kwasy omega 3 wiec biore je tez ale bez konsultacji z lekarzem..
Pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia ja czekam az mały mnie w koncu kopnie...
Ja też borę femibion a jes coś takiego jak femibion Natal 2 i tam jest taka różowa pigułka podstawowa i dodatkowo kapsułka z kwasami właśnie powinno się to stosować od 13 czy 14 TC

Dzieki Bryszka! ja wiem ze tak jest rzeczywiscie Dha tylko podobno za mało ze norma dla nas wynosi 400-600 a w femibionie jest tylko 200ml.Trudno ja biore jeszcze dodatkowo mam nadzieje ze małemu nie zaszkodze..

reklama
Witam was brzuchatki :-)
pepsi jeszcze raz gratuluje i szczescia zycze ;-):-)
ponko Ja tez mam rozstepy z przed ciazy i tylko mam nadzieje ze mi sie wiecej ich nie porobi:tak: a stosuje oliwke dla dzieci i jakis tam krem na rozstepy i tez czasem mi sie zapomni jeden dzien nic nie posmarowac no ale na drugi juz musze bo skora swedzi i ciagnie i sama sie domaga :tak::-)
agalodz ja jem zelazo i pregnacare ale tych drugich mam jeszcze moze z 10tabletek a potem kupie pregnacare plus z Omega 3 :tak: i tez mi nic polozna nie powiedziala o witaminach,ogolnie one nic nie mowia a jak bym miala na nie liczyc i te bardzo odlegle wizyty to bym byla bez witamin wiekszosc ciazy:tak: mysle ze te witaminy dzidzi nic nie zaszkodza ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry