aneczka a wiec odpuść sobie te domowe obowiązki ;-) Może jak facet zobaczy ze nie masz sily czy ochoty tego robic, i ze musi ci pomoc to inaczej spojrzy na cala sprawe i twoj wysiłek. Ja robilam tak samo bedac w pierwszej ciąży, że latałam wokół męża, obiadki pod nos, kanapeczki do pracy, dogodzic we wszystkim zeby tylko nie mial sie do czego przyczepic. A ile razy ja przez to plakalam, że "musze" robic to wszystko, a on nawet tego nie doceni tylko kolejne rządania stawia. No i w koncu przyszedl dzien kiedy sobie powiedzialam, ze tak naprawde to nic nie musze. Moge robic to na co mam ochote. |No a w ciąży to faceci powinni skskac wokół nas i nam pomagac
gola skurcz powinien byc krotki tak do 1 min jest okej

Mnie meczy to strasznie jak mam napieta macice tak dlugo - 1-2h. Widac taka moja uroda, bo w pierwszej ciazy to samo bylo.
margana przy problemach z szyjka kazdy skurcz trzeba obserwowac dokladniej

Mnie to wczoraj gin powiedzial, ze poki z szyjka jest okej to tak moze byc.
agutek zauwazylam ze u mnie skurcze czesciej pojawiaja sie wlasnie gdy odpoczywam. Po raz pierwszy mi dowaliły jak lezalam przed TV i 2h ogladalam film. Dopiero jak ruszylam tyłek z wersalki to macica sie uspokoila

I jak tu być mądrym? Jednak staram sie zwolnić tempo dla własnego dobra
smerfetka daj znac po USG ;-)
No i na takie bole zawsze dobrze miec pod reka Nospe albo buscopan. Moj gin mowi zeby brac to od razu bez zastanowienia