• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2011

nimfii - mój gin mówi, że najlepiej brać ASMAG FORTE, jest w nim 34mg jonów magnezu i dlatego, żewłaśnie nie ma wit. B6. Normalnie powinno się łykać magnez z tą witaminą, bo wtedy się lepiej wchłania, ale trzeba zwrócić uwagę na to, jakie witaminy dla ciężarnych się już bierze. Ja np. biorę PREGNAPLUS i tam w składzie jest B6 i dlatego gin mówił, że w razie skurczy brać asmag.

Dziewczyny walnę teraz z innej beczki. Odebrałam dziś pocztę i się ZAŁAMAŁAM. Przyszło nam rozliczenie za prąd i nowe druczki wpłat. I do 25.08. muszę zapłacić 400pln!!! A każdy comiesięczny rachunek jest po 139pln. Qrde mieszkam sama z tatą i tyle prądu? Jak to u Was jest z tymi rachunkami? My prąd oszczędzamy, światło wyłączamy, tylko TV u mojego taty w pokoju a u mnie laptop chodzi cały dzień... Zepsuł mi się humor na dziś totalnie.

reklama
Gola - jak Ty masz fajnie z dziadkiem :)

ankusch - witamy po urlopie. Życzę skutecznej walki z katarem...zdrowiej :)

Dziewczyny walnę teraz z innej beczki. Odebrałam dziś pocztę i się ZAŁAMAŁAM. Przyszło nam rozliczenie za prąd i nowe druczki wpłat. I do 25.08. muszę zapłacić 400pln!!! A każdy comiesięczny rachunek jest po 139pln. Qrde mieszkam sama z tatą i tyle prądu? Jak to u Was jest z tymi rachunkami? My prąd oszczędzamy, światło wyłączamy, tylko TV u mojego taty w pokoju a u mnie laptop chodzi cały dzień... Zepsuł mi się humor na dziś totalnie.

Sporo, u nas 2 kompy, trochę telewizor, pralka co drugi dzień, zmywarka codziennie, często piekarnik i nie całe 90zł za prąd płacimy.
Może ktoś wam na lewo prąd ciągnie....ciągle się słyszy o takich historiach?

Mnie za 4 miesiace rachunek przychodzi ok. 500 zł ale mam podgrzewacz wody elektroniczny telewizor komputer pralka kuchenka i plyta na prad i czajnik elektryczny a teraz to jeszcze wiatrak cale dnie chodzi.

Hej babeczki!

Witam sie popołudniowo. U mnie dzień na pełnych obrotach. Rano bryknęłam do jednego urzędu z papierami, a potem na siłownię. :tak: Zaczęłam dostosowany do mojego stanu lekki trening i póki co jest super! :-) Cieszę się, bo zawsze byłam aktywna, a tu te plecy i biodra nie dawały mi żyć... Ale odpukać, czuję się OK! :-) A potem wysprzątałam całą chatę, wstawiłam pranie, wziełam kąpiel i miałam chwilę dla siebie. :-) Zaraz śmigamy z moim M. na jakiś obiad - nie chce mi się dziś gotować... A w przyszły wekend śmigamy do znajomych nad fiordy!!! :-):-):-) Dostaliśmy zaproszenie na weekend! :-) Jedzie się 5 h. Widoki są tam cudne! :tak:

images

images

Anek - współczuję tych rachunków... Takie coś może naprawdę popsuć humor... Ale może oni Wam jakąś przedpłatę naliczyli?

Madzia - super, ze zakupy udane! Nie ma to jak upolowac okazję! ;-)

Nimfi - ja w PL też próbowałam i 4 razy oblałam! :-D:-D Za każdym razem trafiałam na takich palantów-egzaminatorów, że takiego pecha to tylko ja chyba mam!!! :crazy: Dopiero za ost. razem babka była w miarę OK, ale ja się z kolei zdenerwowałam... :eek: A teraz będę zdawała tutaj i cieszę się z takiego obortu spraw, bowiem tu jest dozwolone jeżdżenie po mieście z osobą prywatną. :-) Mój M. jest świetnym kierowcą, już jeździmy razem po parkingach, a niedługo śmigamy do ruchu drogowego! :tak: Jedyne co musimy, to "L" sobie przykleić z tyłu na szybie! :tak: Współczuję Ci tych skurczy z całego serca! A lekarz coś Ci doradził na to czy tylko magnez? Kurczę, sama nie wiem, czy jest jakaś rada na to... :sorry:

Gola - miłego wypoczywania!

OK, my zmykamy na jedzenie. Miłego popołudnia, babeczki!

Anek na moje to płacisz od groma!!! u mnie dwa laptopy niemal 24 h, dwa telewizory lodówka (klasa C) zamrażarka (baaaardzo stara klasa aż strach pomyśleć) pralka non stop w uzyciu no i standardowo światło radyjko mikrofalówka.... Piecyk gazowy ale pod prądem cały dzień rónież a płacę 100 zł miesięcznie.... może powinnaś zgłosić gdzieć bo moja znajoma dostawała coraz to większe rachunki aż doszło do kilkunastu tyś za miesiąc!!!! i okazało się że licznik był do wymiany, wymienili i cacy
Nimfi ja poradziłam się farmaceutki i ona też zaleciła Asmag i biorę i choć kiedyś bardzo skurczowa byłam to w ciązy nawet pół skurcza nie doświadczyłam(odpukać!!!) Właśnie ona powiedziała że to najczęściej zalecają ginekolodzy za 50 tabletek płace niecałe 9 zł więc nie nadwyręża to jakoś budżetu polecam Tobie!!!!

Jestem już w domu. Dziękujemy , wypoczęłyśmy z Poleńką za wszystkie czasy :-D. Zapisałam się po drodze do przyszpitalnej Szkoły Rodzenia- zajęcia zaczynam w przyszłą środę o 17:00.
Ale upał.... U nas też "śmigło" chodzi cały dzień
Anek zgadzam się z laskami, najlepiej sprawdzić czy z licznikiem wszystko ok, różne "cuda" się zdarzają

Kati Sto Lat !!!!!!!!!!!!!!!!
nimfii mi też ginka w pl poleciła Asmag forte ,mówiła że w ciąży jest najlepiej właśnie bez witB6 łykać ;) , mam nadzieje że ci pomoże , ja się czuję lepiej odkąd go biorę
Madzia super zakupki :) , ja to ubolewam że mnie takie atrakcje omijają ,no ale w zamian mam inne ;)
Anek myślę że warto to sprawdzić skoro inni płacą dużo mniej to chyba jest coś nie tak
u mnie dzisiaj pogoda ciężka tzn ani słońca ani deszczu i niby ciepło ale chłodno no tak dziwnie ,no ale zaliczyliśmy plac zabaw i obiad miałam z wczoraj więc luzik :)

Nimfii wspolczuje tych skurczy, wiem co czujesz, mnie zlapal taki fatalny skurczy w lydke chyba 3-4 razy, mam nadzieje ze nie bedzie sie powtarzac zbyt czesto,

Mary-beth ale zazdroszcze wycieczki na fiordy, mysmy planowali w wakacje wlasnie wycieczke po Norwegii ale malutka zmienila nasze plany :)

Kati wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i samych radosnych dni

Ja dzis po pracy wybralam sie na basen, troche poplywalam - prawie 1000 metrow, jestem zadowolona a potem posiedzialam w jacuzzi, mily relaks :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry kochane mamusie:)
Niestety śpię fatalnie w nocy - budzę się ok 2 i nie śpię do ok 4, po czym o 6tej wstaję. Rozmawiałam z lekarzem, mówił mi, że takie coś mają kobiety często przed samym porodem, organizm zaczyna przestawiać się na inny tryb (nieprzespane noce, czuwanie nad dzieckiem) i , że jeśli to jest właśnie to, to wyjątkowo wcześnie mnie dopadło:/ Poza tym hormony dają mi po dupie jak nigdy wcześniej... Jakoś źle mi odkąd wstałam, zaraz muszę się zbierać do pracy, zwieźć L4.
Miłego dnia ciężaróweczki:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry