anek chyba byly teraz jakies podwyzki cen za prąd. My chyba tez mamy okolo 140zl miesiecznie, tylko ze u nas sporo sie urzywa kompa i TV. Ale wiesz trzeba brac tez pod uwage inne rzeczy np czajnik co jest strasznym pradożercom, albo pralka - to też sporo pradu pobiera.
Nie wiem czy to pocieszajace, ale moja kolezanka placi miesiecznie nawet 700zl za prąd mieszkajac w domku i ciagle nie jest w stanie wyjasnic tego z rejonem enegetycznym.
aaa no i my tez od Tauron

z nimi ciężko coś wyjaśnić. nawet wczoraj tam bylam i nic nie zalatwilam. Kolejki straszne
mery beth powiem ci ze w krakowie naprawde ciezko o prawo jazdy, bo egzaminatorzy sie przyczepia wszystkiego. Dla porownania moi szwagrowie zdawali na kat C+E i w Krakowie ich oblali to sie zapisali chyba w Tarnowie czy Nowym Saczu na egzamin i zdali go od razu... Wolalabym za granica robic prawko ale nie mam takiej opcji

O skurczach nog z ginem nie rozmawialam bo to swierza sprawa, ale na skurcze macicy polecal mi wlasnie magnez (obojetne jaki) oraz Nospe.
gola mam podobnie z tym nocnym czuwaniem. Tez wstaje w nocy min 2 razy i siedze na lozku nie mogac sobie znalesc miejsca. zagladam do Macka zeby zobaczyc czy spi spokojnie. To chyba tez intuicja daje mi sie we znaki. Tylko ze ja juz ostatnie 2,5 roku mialam taki nocny tryb czuwania nad łózeczkiem dzieciecym wiec dla mnie to norma