• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

Gola ale jeśli w listopadzie będzie chłodniej to ja zamiast polarkowego zakładam normalny kombinezon,a pod spód body z dł.rękawem i cieplejszy welurkowy pajac. z tym jeżdżeniem to ci wierzę,bo ja mam jeszcze większy bandzioch i nie wyrabiam juz za kierownicą,ale jak mus to mus ;-)

reklama
ponko super,pierwszy spacerek juz za wami,zazdroszcze coraz bardziej :-)
Ja tez sie zastanawiam co by spakowac na wyjscie ze szpitala dla synka,a u nas jeszcze taka zmienna pogoda jest ze ja juz nie mam zielonego pojecia co ze soba zabrac :eek:

Ssabrinaa ja również mam dylemat co spakować dla małego, niby mam jeszcze czas bo 6 tygodni, ale pogoda może być różna. Chyba spakuje dwie torby: jedną z cieplejszymi rzeczami a drugą z lekkimi, a do szpitala wrzuce kilka sztuk pajacyków bawełnianych bo przecież na oddziale jest jak w saunie. Nie wiem po co kupiłam sobie flanelowy szlafrok, ale był taki ładny w misie:)

Wiecie, pogoda teraz zmienia się z dnia na dzień. Te które będą rodzić w połowie listopada mogą się już spodziewać śniegu i mrozu...Wtedy będą potrzebne cieplejsze rzeczy. Ja do szpitala ciuszków nie zabieram, bo u nas dziciaczki ubiera się w szpitalne. Natomiast na wyjście przygotuję dwa zestawy i mężuś przywiezie ten który będzie w dany dzień odpowiedni.
Pierwszy zestaw, lżejszy: body z krótkim rękawem, pajacyk i ciepły kombinezon. Plus oczywiście czapa itp.
Drugi zestaw, cieplejszy: body z długim, pajacyk welurkowy lub taki ciepły welurkowy dresik, skarpetki i gruby kombinezon.
Bo tak naprawdę może być taka pogoda jak teraz a może też być dzika zima:eek:

Ja ze szpitala dzidziusia zabiorę pewnie w: body dł.rękaw+pajacyk(albo welurkowy albo bawełniany)+śpiworek do fotelika, do tego oczywiście czapka(bawełniana). U mnie nie będzie temperatury na minusie.Po drugie dziecko do auta tylko i później z auta a do szpitala mam 3 minuty samochodem...

Ja jeszcze nie myślałam w co małą zapakować na powrót ze szpital ale chyba najwyższa pora coś staremu naszykować, bo znając życie on by sam nie wymyślił co potrzeba;-)
Wróciliśmy niedawno ze spacerku, zaniosłam rodzicom ciacho (nawet nie wiecie jakie to piękne jak teraz mamy do nich spacerkiem max 10 min a wcześniej autem 10 min:tak:), przeszliśmy przez ryneczek, potem zakupy w biedronce (na jutrzejszą wizytę koleżanek z pracy:-)). Planuję rano zrobić zapiekankę a potem ją odgrzać bo jak się z nimi umawiałam zapomniałam że mam gina na 15.00 (one przyjdą po pracy- pracują 16, a do gina mam teraz na nogach 3 minuty:-D) i muszę zrobić coś co mogę zgrzać, więc znalazłam jakiś przepis i będę go wypróbowywać, mam nadzieję że jak mi nie wyjdzie zbyt smaczne to popatrzą łaskawym okiem;-)
Dziś w końcu przyszły rolety do Majowego pokoju, ubrałam w nie okno (z..ebka od męża była że zaś skaczę po krzesłach) i wyglądają ok ale pokój muszę jakoś urządzić, dodać jakieś kolorki bo póki c ma trochę smutnawo i pusto (no ale nie ma się co dziwić jak stoi tam tylko komoda i łóżeczko). Może wrzucę jutro fotki to mi doradzicie co tam powyprawiać tanim kosztem.
Życzę Wam przespanych nocek moje kochane:tak::tak:

Dzień dobry mamy:)
Spałam kolejną noc dobrze :) Wczoraj na RMFie mówili, że od drugiej połowy listopada atak ostrej zimy - pożyjemy zobaczymy...
onanana powodzonka mała na wizycie!! &&&&&&&&&
Madziu jeśli faktycznie będzie zimno ubiorę maleńką tak sam jak piszesz:)
Idę coś zjeść , bo zaraz żołądek mi przyrośnie do kręgosłupa:/
buźkuję :*

i my juz na nóżkach i po śniadanku
noc wkońcu przespana, z małą pobudką po śnie, jak Margana córcie urodziła.

z tą pogodą to nie nadążam , zmienia się co chwile, zapowiadają teraz jeszcze nawet do 20 stopni, a potem listopad, grudzień, styczeń ostra zima no zobaczymy

agutek fajno że się odezwałaś i oki u WAs
IWONECZKA TO GRATULUJĘ CÓRCI- ZDRÓWKA DLA WAS!!!!!!!!!!!

SORRY ŻE TYLKO TYLE WCZORAJ PRAWIE CAŁY DZIEŃ NA nogach praca i dziś 3/4 dnia spędzę w pracy dlatego spadam bo na 9 muszę być a wrócę wieczorkiem :(

reklama
Witam z rana:tak:u nas noc przespana tylko 3 pobudki do wc ale to już norma da się przeżyć, słoneczko już zagląda do okna posiedzę dziś na ogrodzie to może jeszcze kolorów nabiorę :-D
onanana powodzenia na wizycie kciuki zaciśnięte:tak:
ponko super że już macie spacerek zaliczony pogoda słoneczna to trzeba korzystać ;-)
agutku fajnie że jesteście już w domku, :tak:

wstaję już bo zaraz robotnicy wkroczą do akcji i kolejny dzień stukania:szok:
przejadę się dziś cmentarz babcia męża obchodziła by dziś urodziny, kwiatka kupiłam żeby fajnie i kolorowo miała:tak:
miłego dnia życzę :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry