reklama

Listopad 2011

anus sprobuj na razie przemywac pepek spirytusem. Wodka jest za słaba, nie odkazi tak jak trzeba. A Octanisept to mysle, ze za mało jak juz smierdzi. Jak nie bedzie poprawy po kilku dniach to dopiero bym podała antybiotyk.

A jesli chodzi o podawanie antybiotyku to jak sie boisz łyżeczka (moja pieknie leki pije z łyzeczki) to spróbuj strzykawka lub pipetka. Sa tez takie małe buteleczki do podawania leków. Do duzej buletki nie dadawaj, bo nie wiadomo ile dziecko z tego wypije.

Ostatnia edycja:
reklama
anus oj tak to świeta prawda, że teraz Maciek wydaje mi sie byc olbrzymem w porownaniu z Kubą :szok:
:-D Mam takie wspomnienie tego dnia gdy wybieralam sie do szpitala na KTG (wiedzialam ze moge tam juz zostac na porod) to kladlam Macka spac i przygladalam mu sie myslac o nim jaki jest kochany i bezbronny i ze tak żal mi zostawiac mojego maluszka na te dni pobytu w szpitalu.
a jak wrocilam do domu z noworodkiem to zupelnie inna rzeczywistosc mnie zbiła z rytmu.... Nagle Maciek okazal sie wielki i taki już dorosły :sorry: - chyba przez te dni co w szpitalu bylam tak urusl mi w oczach. I teraz odkad jest maly Kubus to starszego traktuje już bardziej po doroslemu. Pozwalam mu wiecej decydowac o sobie i zachecam do samodzielnosci. Zaluje ze nie robilam tego juz wczesniej. No ale najwazniejsze ze w koncu sie otrzasnelam, że mój synek już nie jest dzidziusiem tylko niemal przedszkolakiem :-p:-D a to zobowiazuje.
To chyba jest prawda, ze to jak sie chowaja nasze dzieci zalezy od tego, co nam mamom siedzi w glowach. Jesli widzimy je jako maluchy to tak beda sie zachowywac, a jak wiecej wymagamy to oni tez do tego dorosna.

No i takze chcialam miec jedno dziecko po drugim z mala roznica wieku, aby po odchowaniu ich (do wieku przedszkolnego/szkolnego) w koncu zajac sie soba, swoja kariera, o ile bede miala jakas perspektywe na to, bo na razie w tematyce zawodu jestem daleko w tyle....

Ostatnia edycja:
Nimfii PIEKNIE TO opisałas wszystko. Może bedziesz w przyszłości poradniki dla Młodych Mam pisała? skoro Kasia Cichopek pisze to my tez możemy :-)

Margana w UK spirytusu brak, ale już czekam na przesyłke z Polski. no co za kraj....DZIEKUJE SLICZNIE ZA ODPOWIEDZ

lece posprzątać łazienke, to juz pora na to.

Hwj kochane :-)
U nas wszystko w porzadku maly slicznie spi w nocy,posszedl spac o 00:00 potem pobudka na jedzonko o 3:00 i o 6:00 a potem dopiero kolo 10:00 :-) akurat wstaje w porach kiedy to i Ja i tak musze wstac zeby odciagnac mleczko,wiec jestem jak na razie zadowolona i o dziwo dzisiaj mam duzoooo energii :-D
U nas jest dzisiaj cudowna pogoda i zaraz sie zbieramy na pierwszt spacerek :-D sloneczko swieci i jest na plusie,lekki wiaterek wieje ale nawet go sie nie da odczuc ;-) wiec ide korzystac z malym ;-)
Gola spokojnie,przezuce posta pozniej ;-)
oj nikt nie odpowiedział na moją wiadomość więc powtórzę jak zmienić suwaczek kombinuję i nie wychodzi :no:

mirelka kochana zeby zmienic suwaczek musisz wejsc we wlasne USTAWIENIA i tam wejdz w EDYTUJ SYGNATURE i tam masz 2 okienka w ktorych zmieniasz i testujesz suwaczki a potem tylko zapisac i gotowe ;-):-D
Niuniunia witaj kochana z spowrotem,i czekamy na focie niuni ;-):-D

Dobra Ja zmykam mamuski i brzuchatki ;-) odezwe sie pozniej ;-)

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa dziękuje bardzo cosik jeszcze pokombinuje później, teraz lecę przystawić małą do cyca oj nie będzie łatwo znowu ten płacz butla przygotowana będzie stała w pogotowiu:-)

anus gdy podrosnie drugi syn pewnie bedzie mi latwiej ogarnac te dzieciece umysly ;-) Szkoda ze nie mam porownania do tego jak rozwija sie dziewczynka, ale za to wychowanie chlopcow bede miala "w jednym palcu"

Co prawda to prawda ;-) Bo o ile mozna sie domyślać co chodzi po glowie malemu dziecku, to potem zgadnać co kryje sie w umysle nastolatka, czy dziecka dorastajacego -to nie lada wyzwanie :sorry:

reklama
Hej dziewczyny! :)

Niuniunia, aż przykro słyszeć, że są jeszcze takie położne... Rzeczywiście zalatuje komuną, a jak pierwsze dziecko, to jak mamy wiedzieć co robić? Nawet z drugim jest ciężko, bo każdy maluch inny, nie ma reguły jak będzie ssał, spał itd... Dobrze, że jesteś w domu, popytaj się, czy w okolicy nie ma jakiejś poradni laktacyjnej, w razie problemów będziesz wiedziała gdzie uderzyć :tak:

Mam w końcu chwilę dla siebie. Obudziłam się o 9:00 i od tego czasu co chwila przystawiam małego do cyca albo łażę po pokoju bo płacze. Nie wiem co się dzieje. Śpi teraz od pół godziny i błagam, żeby pospał jeszcze trochę, bo wariuję.
W dodatku A. zaprosił dzisiaj znajomych, będą za ok. godzinę a ja już wypruta z sił... no ale skąd miał wiedzieć, wczoraj było fantastycznie, Filip TYLKO spał, za to dzisiaj, dla odmiany, nie spał w ogóle :sorry:

We wtorek skończył mi się połóg, a w poniedziałek mam pierwszą wizytę u gina. Mam nadzieję, że zaproponuje mi jakąś DZIAŁAJĄCĄ antykoncepcję, bo w tabletki to ja już nie uwierzę, a drugiego dzieciaczka na razie nie planujemy :-D

Aaah, dobrze mieć trochę ciszy w domu, ten płacz rozdzierał mi serducho powoli... Biedak, nie wiem co go męczyło dzisiaj :-(
Idę zrobić sobie coś do jedzenia, za dużo to ja dzisiaj nie jadłam. Trzymajcie się mamusie :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry