reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik
IgG 70,2 (wynik dodatni 3,0 i powyżej)
IgM 0,67 (wynik dodatni 0,60 i powyżej)
Myślę ze nie masz się jezzcze co denerwować. Igg świadczy o przeciwciałach w wyniku wczesnie przebytej choroby a igm masz bardzo niskie praktycznie na granicy błędu. Możliwe ze lekarz będzie kazał zrobić jeszcze iga ale wątpię:)

Lekarz każe Ci po prostu powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy IgM spada czy rośnie

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik

Ostatnio czytałam artykuł o tym jak to teraz spada przyrost naturalny przez covid. Dzięki temu niżowi demograficznemu dzieciom urodzonym w pandemii będzie łatwiej wybrać szkołę czy znaleźć pracę 😁
Ja nie planuję nikomu mówić do końca 13 tygodnia, a że rodzina popuka się w głowę to wiem już teraz, wcale się nie będę dziwiła. Zresztą kto normalny funduje sobie dziecko w moim wieku. Do tego ryzyko że kolejne dziecko urodzi się z wadą.

Mąż wrócił w grudniu z Wigilii forumowej w nastroju zróbmy sobie trzecie dziecko. Popukałam się w czoło i zamiast dziecka pozwoliłam mężowi i dzieciom kupić królika.
W temacie toksoplazmozy to podobno królik nie zaraża groźnymi w ciąży chorobami, jedynie może mieć robale i warto go odrobaczyć.

mój wynik
Moze zrób badanie na awidnosc. Wtedy ono wykaże czy dawno temu przeszłaś toxmo czy jestes świeżo po.🙂 ja miałam trochę przygód bo mój lekarz stwierdził, że jestem w trakcie zakażenia, wypisał już mi skierowanie do szpitala zakaznego. Zrobilam sobie awidnosc, a okazało się, że dobre przynajmniej 4 miesiące temu musialam chorowac na to... a ile nerwów przeżyłam to tylko ja wiem 😫

Mąż wrócił w grudniu z Wigilii forumowej w nastroju zróbmy sobie trzecie dziecko. Popukałam się w czoło i zamiast dziecka pozwoliłam mężowi i dzieciom kupić królika.
W temacie toksoplazmozy to podobno królik nie zaraża groźnymi w ciąży chorobami, jedynie może mieć robale i warto go odrobaczyć.
Żadne zwierze które było w domu przed ciąża nie zagraża 😊wszystko co mogliśmy załapać już dawno załapane wiec spoko 🤣

reklama
Myślę ze nie masz się jezzcze co denerwować. Igg świadczy o przeciwciałach w wyniku wczesnie przebytej choroby a igm masz bardzo niskie praktycznie na granicy błędu. Możliwe ze lekarz będzie kazał zrobić jeszcze iga ale wątpię:)
Tak myślisz? Rzeczywiście, ten wynik jest na granicy, więc może to infekcja sprzed ciąży? Taką mam nadzieję, ale zobaczymy, mam wizytę jutro :) na razie rzeczywiście staram się już tym nie denerwować

Do góry