reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe 2020

Nigdzie nie znalazlam w necie info ze to moze byc cos niepokojacego, tylko o nozkach piszą :D zapytam pediatre za tydzien na szczepieniu. Za bardzo chyba sie przygladam swojemu dziecku 😩

reklama
O rany, sama? Mój jak sie go kładzie to zaraz zaczyna sie wiercic i protestować. No nie widzę szans na takie coś 😅
Oj to widzę że Wasze córy troche typ mojej starszej z tym spaniem w dzień 😞 wspolczuje! Dla pocieszenia jej sie jakos wlasnie w okolicy 4tego mca uregulowało i zasypiała w dzień przy piersi lub w wózku.
Tfu tfu żeby nie było to jest raz na dobę i przetrzymujemy ją tak z 3-4h i wtedy pada ze zmęczenia🙂
Ale dziś to nam daje popalić 😑

Dziewczyny, jak usypiacie teraz Wasze dzieciaczki? U mnie od jakiegos czasu juz nie ma zasypiania przy piersi. Skaczemy na piłce ale tu też robi się trudniej. No i wiadomo - ręce i kregosłup odpadają. Jakie macie sposoby?
Po karmieniu leży przyulona obok mnie (piersi schowane już w biustonoszu) albo odkładam do łóżeczka, kładę rękę na policzku i po kilku minutach śpi a ja wychodzę z pokoju Światło zawsze gaszę a w nocy karmie przy takim przytłumionym. Mała zasypia kładąc sobie rękę na policzku albo podkłada je pod kark. Od urodzenia tak robię jeśli chodzi o spanie i nic się nie zmieniło.

U mnie w dzien doslownie glosniej westchnę i mała się budzi ale przychodzi wieczór, tak koło 20 i normalnie oczy jej się zamykają i zasypia. Wczoraj to musiałam ją budzić na kąpiel bo o 19 zasnęla, nie była zbyt zadowolona :D a póżniej tak kolo 22 po ostatnim karmieniu już zasypia sama ewentualnie wlasnie gładzę po policzku, daje smoczka (chociaz zaraz wypluwa ale chwile działa) i czasami puszczam szum jak nie moze sie wyciszyc. Po nocnym karmieniu na szczęście się nie rozbudza, ja nie przewijam w nocy bo jak kilka razy przewinelam to juz nie bylo spania...

Ja nie przewijam w nocy bo jak kilka razy przewinelam to juz nie bylo spania...
Też tak robię od dłuższego czasu, poza tym zauważyłam, że przez całą noc pampers jest suchy i dopiero nad ranem Nela "nadrabia" zaległości.

Dziewczyny,kolejne pytanie czy Wasze maluszki mają zaczerwienieniona przestrzeń między pośladkami? To nie jest chyba odparzenie, nie wiem jak temu zaradzić 🙄 macie jakieś pomysły?

A smarujesz czyms przy przewijaniu? Ja przy kazdej zmianie pieluszki smaruje linomagiem, nieduzo ale zeby zawsze cos bylo i jest ladna pupka.

Moze z gołym tyleczkiem Nela powinna troche polezec? Nie mam doswiadczen z bepanthenem ale linomag maść moge polecic bo dwa razy posmarowalam zaczerwienienie i zaraz zeszlo :)

Wietrzymy tyłeczek w miarę możliwości, ale kupię linomag. Używałam go na początku i rzeczywiście tego zaczerwienienia nie było, ale nie skojarzyłam tego. Chyba uznałam, że noworodki nie mają tego problemu, bo linomagu używałam tylko w pierwszych tygodniach życia.
Spróbuję z nim na nowo :)
Dzięki @Darapuszkin

reklama
Do góry