Kanarek23
Początkująca w BB
Właśnie, jak to z tym informowaniem pracodawcy.
W którym tygodniu to planujecie?
Tak wstępnie myślałam, żeby powiedzieć we wrześniu

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie, jak to z tym informowaniem pracodawcy.
Ja mam podobny zamysłTak wstępnie myślałam, żeby powiedzieć we wrześniukoleżanki z zespołu informowały właśnie tak w 4 miesiącu
Tak wstępnie myślałam, żeby powiedzieć we wrześniukoleżanki z zespołu informowały właśnie tak w 4 miesiącu
Ja jak tylko dostanę zaświadczenie od lekarzaWłaśnie, jak to z tym informowaniem pracodawcy.
Przecinek mi sie zgubil 4,6mmJuż masz taką dużą dzidzię?Jak to możliwe? Ja w 7+5 miałam 1,2 cm
![]()
No jakość śniadania nie powalała, bo naszło mnie na bagietkę z serem żółtym, wędliną i odrobiną keczupujedynie co no to dobrze wiedzieć, że tak mi szaleje cukier i jak już ta xonvea działa na mnie i nie mam nudności to muszę wrócić do bardziej
Oo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości iA jeszcze z innej beczki, dziewczyny polecam opaski akupresurowe sea band na mdłości. Co prawda dziś założyłam dopiero pierwszy raz, więc ciężko stwierdzić, czy to te opaski, czy po prostu mam lepszy dzień pod względem samopoczucia, ale w porównaniu do ostatnich dni to dziś prawie nie czuję jakbym była w ciąży, co więcej teraz wzięłam się za obiad i wrócił mi apetyt w końcu, a już dawno nie czułam chęci na cokolwiek, bardziej wmuszałam w siebie, żeby zminimalizować mdłości![]()
Ja musiałam bardzo szybko poinformować, mam taką pracę że jest strasznie stresująca i nie mogłam ryzykować i już w 6 tygodniu dostałam l4. Choć powiedziałam mojemu szefowi, że na początek na 3 tygodnie bo niewiem jak będzie.Właśnie, jak to z tym informowaniem pracodawcy.
u mnie powiem Wam, że mdłości chyba zaczynają ustępować, ale ciągle czuję taką niemoc, totalnie nie mam na nic siły i do wszystkiego się zmuszamOo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości iże ginekolog zapisał mi xonvea, wzięłam dopiero pierwszy raz tabletkę na noc ale jestem po tym bardzo senna ale na razie odpukać jest w miarę ok
![]()
ja też od razu poszłam na l4. Dopiero w poniedziałek poinformowałam pracodawcę o ciąży. Musiałam to zrobić, bo moje stanowisko wymaga dość szybkiego zastępstwaJa musiałam bardzo szybko poinformować, mam taką pracę że jest strasznie stresująca i nie mogłam ryzykować i już w 6 tygodniu dostałam l4. Choć powiedziałam mojemu szefowi, że na początek na 3 tygodnie bo niewiem jak będzie.