reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Tak wracając do tematu l4, jest tu może ktoś kto ma własną działalność?
Planuje do końca września „pracować” później l4. Zastanawiam się jak to
Dokładnie wygląda z „wypłatą” z zusu.

@LiliankaKornelka 30.06 mam wizytę u siebie :)

No jakość śniadania nie powalała, bo naszło mnie na bagietkę z serem żółtym, wędliną i odrobiną keczupu🙈 jedynie co no to dobrze wiedzieć, że tak mi szaleje cukier i jak już ta xonvea działa na mnie i nie mam nudności to muszę wrócić do bardziej

A jeszcze z innej beczki, dziewczyny polecam opaski akupresurowe sea band na mdłości. Co prawda dziś założyłam dopiero pierwszy raz, więc ciężko stwierdzić, czy to te opaski, czy po prostu mam lepszy dzień pod względem samopoczucia, ale w porównaniu do ostatnich dni to dziś prawie nie czuję jakbym była w ciąży, co więcej teraz wzięłam się za obiad i wrócił mi apetyt w końcu, a już dawno nie czułam chęci na cokolwiek, bardziej wmuszałam w siebie, żeby zminimalizować mdłości 😱
Oo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości i🤮 że ginekolog zapisał mi xonvea, wzięłam dopiero pierwszy raz tabletkę na noc ale jestem po tym bardzo senna ale na razie odpukać jest w miarę ok:)

Właśnie, jak to z tym informowaniem pracodawcy.
W którym tygodniu to planujecie?
Ja musiałam bardzo szybko poinformować, mam taką pracę że jest strasznie stresująca i nie mogłam ryzykować i już w 6 tygodniu dostałam l4. Choć powiedziałam mojemu szefowi, że na początek na 3 tygodnie bo niewiem jak będzie.

Oo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości i🤮 że ginekolog zapisał mi xonvea, wzięłam dopiero pierwszy raz tabletkę na noc ale jestem po tym bardzo senna ale na razie odpukać jest w miarę ok:)
u mnie powiem Wam, że mdłości chyba zaczynają ustępować, ale ciągle czuję taką niemoc, totalnie nie mam na nic siły i do wszystkiego się zmuszam 🙈 robi mi się nie dobrze jak jestem głodna. Zanim jeszcz smok mózg dostanie sygnał że czas coś jeść to jest nagły ścisk w żołądku i nie ma przebacz muszę zjeść cokolwiek.

reklama
Ja musiałam bardzo szybko poinformować, mam taką pracę że jest strasznie stresująca i nie mogłam ryzykować i już w 6 tygodniu dostałam l4. Choć powiedziałam mojemu szefowi, że na początek na 3 tygodnie bo niewiem jak będzie.
ja też od razu poszłam na l4. Dopiero w poniedziałek poinformowałam pracodawcę o ciąży. Musiałam to zrobić, bo moje stanowisko wymaga dość szybkiego zastępstwa 🤷‍♀️

Do góry