reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny siedzę i ryczę...Ludzki brak empatii czasem jest podły :sad: Po raz kolejny usłyszałam,że jestem nieodpowiedzialna zachodząc w tę ciążę. Wiem,że jestem po 4cc i znam wszystkie zagrożenia, ale na litość boską....przecież nie zaszłam w tę ciążę bez porozumienia z lekarzem! Już w poprzedniej nasłuchałam się, jaka jestem beznadziejna. Że jesteśmy z mężem dzieciorobami. Przełknęłam z godnością i robiłam swoje. Dziś mi znowu ktoś próbuje odebrać tę radość....Mam coraz mniej siły walczyć ze wszystkimi, więc milczę pokornie i udaję,że to nie boli. Tylko tak strasznie mi przykro,że zamiast nam życzyć dobrze, dostaję pogardę....Tak łatwo każdemu oceniać i mówić,że to nieodpowiedzialne, że przecież powinnam się cieszyć tym co mam.....Nie umiem sobie z tym radzić. Nie chcę z nikim walczyć i tłumaczyć się ze swoich uczuć. Nie chcę nikomu nic opowiadać.....boję się tylko,że nie uda mi się ochronić swojego szczęścia znowu :sad:

Madzia ja wiem. Ja to wszystko wiem, że to nasza sprawa, tylko gdy człowiek tak bardzo się boi, a ktoś jeszcze do tego dokłada, to ciężko być ponad tym. Pomyśl sama, jakbyś się czuła, gdyby na wiadomość o ciąży ktoś Ci powiedział, "czy Ty jesteś niepoważna? Przecież to chore". W zeszłej ciąży potrafiłam się bronić, a teraz nie chcę! Nie mam siły już na to....

Magda ciepłe uściski dla Ciebie. Zauważyłam, że chyba każda ciąża jest ulubionym tematem osób postronnych, szczególnie tych nieżyczliwych. Albo masz dziecko za wcześnie, albo za późno, albo za dużo dzieci, albo twierdzą, że nie masz warunków, że nie dasz rady, zawsze obcy ludzie są najmądrzejsi. Po tym jak informacja o mojej ciąży rozeszła się po moim zakładzie pracy słyszałam jak dwie wstrętne baby dyskutują sobie czy mój mąż zdąży i da radę wychować dziecko, czy jest już za stary.
Nie musisz się nikomu tłumaczyć, ja Cię naprawdę podziwiam, wychowywanie kilku dzieci z równoczesnym byciem w ciąży to nie lada wyczyn, dla mnie jesteś bohaterką i pewnie tego zazdroszczą Ci inni ludzie - siły i determinacji oraz chęci dawania siebie innym :tak:

Magda kochanie ja wiem ze ciezko nie zwracac uwagi ale zazwyczaj takie bzdury piernicza osoby ktore nie maja pojecia co czujemy.To nasza sprawa...wy wiecie co mozecie czego nie...co zazdrosc dupe im sciska czy jak.Nie mawidze takiego wpierniczania sie i jeszcze celowo krzywdzenia kogos.

Magda a kto to taki "mądry"? Wiem,że to boli ale nie możesz brać tego do siebie!!! Nie wolno Ci się przejmować takim głupim gadaniem, a z taką osobą to już bym w ogóle kontakt urwała! Jak tak można!?
Nie tłumacz się, nie odpowiadaj! Olej to i takie osoby! Przytulam i nie martw się tym! :*

Magda twoje życie twoja sprawa możesz mieć nawet 10 dzieci jeśli tylko będziesz chciała i nic nikomu do tego z mężem jesteście szczęśliwi dzieci też się pewnie cieszą albo będą cieszyć . A temu komu tak ci mówił niech go myszy zjedzą !!!!!!!

reklama
Do góry