reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Demollka no niestety dietka.A tak za mna chodzi cos slodkiego ze nabuzowana zloscia od dwoch dni chodze.

NowaNatka ja mialam po glukozie 50 wynik 169 a Tobie jak wyszlo i jakie masz zalecenia?

Teraz doczytalam Kropku dobrze ze wszystko ok bo jakprzeczytalam to trochu sie wystraszylam.

Carolajna fajnie ze wrocilas

reklama
po godz mialam wynik 154 a po 2h 143 (norma to <140) wnecie czytalam ze to juz nie tolerancja glukozy i pewnie czeka mnie dieta w srode ide do gina i zobaczymy co powie . robilam glukoze 75g

Jestem z powrotem :) jak nerwy puściły to sie trochę udało przespać:)

Lekarka powiedziała ze czasem się tak zdarza ze się coś nazbierało i chlupnie jak wstajemy ale ze odczyn mam ok i ze ona nawet infekcji by się nie spodziewała ale wiadomo żebym obserwowała bo to mogło być przyczyną ze coś się zaczyna :(

Bozienko byłam najpierw w szpitalu. Była chyba wpół do 7 oczywiscie żywej duszy!!!! No mormalnie opustoszale jak akademik pół szpitala bym mogła wynieść bo wszystko otwarte a nikogo na posterunku.. stwierdziłam idę do medicoru i oczywiście pani położna w recepcji bardzo szybko wzięła mnie do gabinetu zanim mi pokazała tętno dziecka żebym się uspokoiła juz z oddziału zeszła pani doktor która zbadala mi śluz pozni3j szyjkę następnie usg dp szyjkę a na końcu zbadala mi usg zwykłym czy z dzidzia wszystko ok potwierdziła ze jej się też wydaje ze właśnie skończyłam 27 tc i ze dzidzia jest większa o tydzień z pomiaru główki no i zbadala ilość wód plodowych czy jest odpowiednia wiec powiem szczerze że czułam ze się mną "zajeto" a nie ze mnie zbyt na koniec powiedziała żebym się nie stresowala ze jeżeli mamnochote to mogę sobie kupić takie testy w aptece ale ze w każdej chwili jak coś to żebym się zgłaszala do nich

Demolka nic nie dzqigalam naprawdę :) mąż mi nawet najlżejsze rzeczy przekłada itp może się trochę przefo4sowalam ale nie dźwiga i staram si3 nie podnosić rąk do góry ale z tego co czytałam na necie to mogę leżeć a infekcja jak się zawieruszy to swoje zrobi i wody mogą się lać dlatego się wystraszylam a w kość mi ostatnio żeby dały nie byłam w formie i się mnie ból gardła i katar złapał to i inne dziadostwo mogło dlatego się bałam

Ati fajnie ze coś dla siebie kupiłaś nie miej wyzutow a jak nie podołasz finansowo to tak jak Caro mówi będziemy dlaczego paczki;)

U mnie też ostatnio krucho z kasą przez ten zus wiec nam wszystko wstrzymało a i tak musieliśmy się trochę na głowic logistyczne żeby to co się nam trochę przesunelo i za wcześnie pojawiło do oplacania żeby ogarnąć

uroki zusu mam nadzieje ze w poniedziałek będę miała wpłacone juz za 7 tygodni chorobowego.. n8exh ich szlak jak się spieszą i patrzą na to z czego człowiek ma żyć ..

U mnie glukoza wysoka tylko na czczo, po obciążeniu w normie. Mam wynik do zrobienia jeszcze jeden i po nim lekarz zdecyduje czy muszę iść do szpitala na jakieś badania dodatkowe.

Dziewczynki dacie rade :) ja za słodyczami od czasu ciąży... no masakra ile jadłam jak mnie ciagnelo a teraz jak mus to mus najgorszy pierwszy tydzień jak na odwyku. Najlepiej się wszystkiego z domu pozbyć. Bo ciągnie cholernie.. jak wróciłam od lekarza w ten dzień i się kladlam spać a tam krówki przy łóżku to myślałam że oszaleje ale wiemy dla kogo to robimy i ze warto:) a i tylek tak nie rośnie. Wiec napewno nam się to przyda. Ja na diecie jestem od 3 tygodni i trzymam wagę ta sama cały czas czyli 8 na plusie a przecież dziecko rosnie:) a wczęśniej leciały kilogramki szybko..

Nie taka młoda blondynka dosyć nawet wysoka i bardzo sympatyczna a położna pytała czy mnie zatrzymują a lekarka postanowiła ze przecież nic się nie dzieje wiec po co:)

NowaNatka mnie powiedziala ze moge jesc kasze,brazowy ryz,makaron razowy,na sniadanie graham na przyklad,warzywa wszystkie ale nie rozgotowane, na pol twardo,owoce max dwa male na dzien oprocz gruszki,winogronu i banana,ziemniaki w malenkiej ilosci,mieso tylko kurczak gotowany,mam unikac smazonego,warzywa mozna wszystkie,soki rozcienczone i najlepiej max 3 szklanki dziennie ryby tez moge jesc.Slodyczy calkowity zakaz :/ musztardy tez zabronila,ketchup kazala ograniczyc.Bez ograniczen za to moge parowki i jajka :D;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ściągnij cie sobie apke indeks glikemiczny z taką truskawka w ikonce. Naprawdę bardzo pomocna w nauce co można co nie dużo rzeczy opisanych jaki ma poziom cukru przydatna na początki jak się człowiek uczy co można a co nie:)

Do góry