reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Wydaje mi się, że w teorii to może być niewzruszony, ale jak powiesz mu, że masz skurcze to się okaże kto kogo będzie musiał wspierać żebyście do szpitala dojechali:-p. U mnie jest niby tak samo, ale jak mojemu Mężowi mówię, że mam skurcz Braxtona-Hicksa to już panika w oczach i już by mierzył czas co ile te skurcze:laugh2:

reklama
Ja też dzisiaj miałam ciężki dzień, po prostu nie miała na nic siły. Chciałam odkurzyć i kurze wytrzeć ale na dobrych chęciach poprzestalam :-D. Obrałam tylko ziemniaki do obiadu i zrobiłam mizerie. Chciałam wyjść wieczorem na spacer ale u nas ślisko i troszkę się bałam. Biodro zaczęło mnie boleć od wczoraj ale nie jest tragicznie i faktycznie lepiej chodzić ale wtedy boli kręgosłup :-( :(

Jutro mam wizytę, więc dzisiaj była depilacja i tak wyglądam jakbym chciała chyba samobójstwo popełnić :-D

Bettina mój ostatnim razem tak zapier..... do szpitala że myślałam że po drodze urodzę :baffled: U mnie w takich sytuacjach to ja bardziej opanowana.

Torba spakowana tylko będę musiała kosmetyczkę i laczki dorzucić.

mkvet u nas do szpitala tylko dla siebie biore rzeczy bo dla bobasa daja wszystko ubranka tez ;) a torba na porodowke .,co spakowalas? bo u nas tez wszystko zapewniaja ale i tak spakowalam podpaski podklady na materac itp..

a co do straszenia meza ostatnio w nocy stekalam jak przewracalam sie z boku na bok,maz zapytal co sie stalo.w nerwach odpowiedzialam ze rodze zerwal sie na rowne nogi i juz chcial mnie wywiesc na ip z wielkimi oczami.wiec nie straszymy panow:) heh

Ja nie zapomnę jego miny jak powiedziałam, że mam skurcze przepowiadające hahaha myślałam, że padnę :-p

Anit z tą depilacją teraz to masakra jakaś hahaha
U nas TŻ w sytuacji kryzysowej jest opanowany, z niego schodzi jak już jest po wszystkim. A ja przeżywam na "świeżo" ;-) ;) Niech ta zima się kończy już bo nie potrzeba nam dodatkowych stresów w drodze do szpitala :laugh2:

Tak niby jeszcze " chwila" ale lepiej być przygotowanym żeby właśnie potem nie latać dlatego mam zamiar w tym tygodniu to zrobić. W ogóle to moja druga dzidzia . Z pierwszym lezalam już w szpitalu po terminie 4 dni przed porodem więc nie było tej paniki i całego stresu związanego z dojazdem do szpitala itd a teraz moze być różnie dlatego mam troche obawy ale jakoś to będzie . Mam nadzieję ze nie zasypie śniegiem, 15km do szpitala jednak mam :-)

Mkvet na pewno o n iczym nie zapomnialas, a nawet jesli, to masz jeszcze czas na przypomnienie sobie :)

Kamisia czytalam, ze torbe do szpitala powinno sie miec spakowana trzy tygodnie przed terminem porodu, ja mialam juz wczesniej i boje sie, ze nie bede pamietac gdzie co mam :> wiec tez sie nie spiesz, albo mape sobie zrob moze :p

Bettina no mi też zostalo jeszcze tylko tak naprawde szczoteczke do zebow upchnac. Swoja droga ciekawe czy Twoj maz zachowa zimna krew jak zaczniesz rodzic. Moj tez jest opanowany i w sumie nie przypominam Go sobie zeby kiedys panikowal bardziej niz ja :) a z tymi bolami, no coz, musimy jakos wytrwac, w koncu nie jestesmy same, a w kupie sila! :)

Anit ostroznie z ta depilacja, bo jeszcze sobie krzywde zrobisz, ja sie ostatnio strasznie pocielam :/

NowaNatka u mnie podobno też dają dla Malucha, ale można mieć własne, więc chyba wolałabym własne.
A dla mam to jest lista:
  • koszule (najlepiej rozpinane z przodu)
  • skarpety
  • szlafrok
  • ręczniki
  • płyny do picia
  • majtki jednorazowe (siatkowe)
  • klapki pod prysznic
  • podstawowe przybory toaletowe
Ale ja wzięłam jeszcze takie podkłady higieniczne poporodowe. Wolałabym nie musieć o nic tam dodatkowo prosić tylko po prostu mieć, żeby nie stresować się brakiem. No i oczywiście obowiązowo wszystkie dokumenty.

Dziewczyny a czemu nie używacie kremów do depilacji? Tak ciężej się pociąć;P

Bettina a teraz mi się przypomniało odnośnie pogody. Tydzień temu jechałam na badania właśnie do szpitala w którym będę rodzić i rano jechał ze mną M a u nas śnieg nasypal a do tego mróz i niczym nie posypane no i te 17 km jechaliśmy, jechaliśmy i jechaliśmy i ja sobie myślę jezu jak będę miała skurcze i będzie taka pogoda to mój bedzie w takim stresie że będę musiała sama jechać albo wyciągnie sanki i będzie mnie ciągnął :biggrin2::-D

Mkvet i NovaNatka moge wiedziec gdzie rodzicie? Ciekawa jestem gdzie daja rzeczy dla maluszkow dla mnie to by bylo fajne rozwiazanie :)

Mkvet ja ostatnio bez kremu tak z braku laku, musialam sie ratowac maszynka no i wyszlo jak wyszlo ;/

reklama
Do góry