Ja tez bym chciala żeby cos zaczęło sie u mnie! Te czekanie jest najgorszeTak bym chciała ale jak narazie nic więcej się nie dzieje. Tylko skurcze ciągle męczą...![]()
reklama
WspółczujęTak bym chciała ale jak narazie nic więcej się nie dzieje. Tylko skurcze ciągle męczą...![]()

A ja wylądowałam w szpitalu. Poszłam na KTG, zapisywał się skurcz za skurczem, do tego tętno zaczęło malej skakać i kazano mi przyjechać na oddzial... Niby rozwarcie się nie robi, wody też nie odpływają ale skurcze nie chcą odpuścić

nawet mi nie mow. Ja jutro bede miala trzecie ktg w tym tygodniu. Nie wiem czemu, to pierwsze srednio wychodzilo bo mala spala, ale ostatecznie wyszlo ok. Dzisiaj ponoc wszystko w porzadku. Ale jeszcze na jutro mnie zaprosili... jakis dziwny lekarz mi interpretowal i nie dowiedzialam sie dlaczego mam znowu przyjsc

kwiatek250
Fanka BB :)
Kinga001
Spokojnie, będzie dobrze. Lepiej takie skurcze przechodzić w szpitalu niż w domu. Tam już się Tobą zaopiekują. A my trzymamy kciuki

Spokojnie, będzie dobrze. Lepiej takie skurcze przechodzić w szpitalu niż w domu. Tam już się Tobą zaopiekują. A my trzymamy kciuki

kwiatek250
To dziwne. Powinien był Ci wyjaśnić, a tak niepotrzebnie się teraz denerwujesz. Przejdź do tego zadaniowo... idziesz jutro, robisz to i wracasz do domu.
nawet mi nie mow. Ja jutro bede miala trzecie ktg w tym tygodniu. Nie wiem czemu, to pierwsze srednio wychodzilo bo mala spala, ale ostatecznie wyszlo ok. Dzisiaj ponoc wszystko w porzadku. Ale jeszcze na jutro mnie zaprosili... jakis dziwny lekarz mi interpretowal i nie dowiedzialam sie dlaczego mam znowu przyjsc![]()
Dziwne, bo ja miałam wczoraj raz i wszystko wyszło ok, a mały się raczej podczas badania nie ruszał, zresztą w ogóle wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, bo ktg rejestruje tylko pracę serduszka i ewentualne skurcze
nawet mi nie mow. Ja jutro bede miala trzecie ktg w tym tygodniu. Nie wiem czemu, to pierwsze srednio wychodzilo bo mala spala, ale ostatecznie wyszlo ok. Dzisiaj ponoc wszystko w porzadku. Ale jeszcze na jutro mnie zaprosili... jakis dziwny lekarz mi interpretowal i nie dowiedzialam sie dlaczego mam znowu przyjsc![]()

Maluszek001
Tylko jeszcze żeby z tych skurczy coś więcej wynikałoKinga001
Spokojnie, będzie dobrze. Lepiej takie skurcze przechodzić w szpitalu niż w domu. Tam już się Tobą zaopiekują. A my trzymamy kciuki![]()

Maluszek001
Ktg rejestruje też ruchy dziecka. ☺ na górze masz pasek od tętna, niżej jest od skurczy i na nim też się zapisują ruchy dziecka. Takie kropeczki wtedy się pojawiają ☺Dziwne, bo ja miałam wczoraj raz i wszystko wyszło ok, a mały się raczej podczas badania nie ruszał, zresztą w ogóle wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, bo ktg rejestruje tylko pracę serduszka i ewentualne skurczeI te "bazgroły" na całej długości wydruku mieściły się w takim zielonym pasku pośrodku, pewnie to jakaś norma, a Ty jak miałaś?
Maluszek001
Tutaj jakieś przykładowe ktg z neta wzielam i zaznaczyłam gdzie są ruchy dzieckaDziwne, bo ja miałam wczoraj raz i wszystko wyszło ok, a mały się raczej podczas badania nie ruszał, zresztą w ogóle wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, bo ktg rejestruje tylko pracę serduszka i ewentualne skurczeI te "bazgroły" na całej długości wydruku mieściły się w takim zielonym pasku pośrodku, pewnie to jakaś norma, a Ty jak miałaś?

Załączniki
reklama
A to ja tam chyba żadnych kropek nie miałam (chyba, że nie zauważyłam), znaczy, że siedział cicho jak mysz pod miotłąKtg rejestruje też ruchy dziecka. ☺ na górze masz pasek od tętna, niżej jest od skurczy i na nim też się zapisują ruchy dziecka. Takie kropeczki wtedy się pojawiają ☺