reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja kawa przestałam pić w 3im trymestrze, i na razie mnie nie ciągnie. Herbaty piję sporo z miodem i cytryną, uwielbiam, lub z czerwonych owoców, no i z piciem wody się przeprosiłam, znowu 2-2,5l dziennie piję🤔.
W Paryżu jest tak wilgotno, że na razie nawilżacza nie potrzebujemy,mamy 70 % wilgotności średnio w domu, a po wywietrzeniu 50%. I plucha za oknem🤦‍♀️. Wiosną, lub bardziej latem, pomyślimy😄.

reklama
Ja znowu słyszałam, że ceramiczne na kaloryfer są najskuteczniejsze... tylko w lato to trzeba coś innego załatwić, prysznicem siebue i dziecko polewać🤪😃😜.

Dziewczyny a jak u Was z kawa/herbata? Ograniczacie dalej? Ja pije jedna mocna kawe rano i wieczorem herbate. Ale chetnie bym przytulila druga kawe... ☕
Ja na początku ciąży czarnej kawy w ogóle nie piłam, nie było łatwo zrezygnować, ale jakoś się bałam, z czasem się odzwyczaiłam, a potem znów zaczęłam pić, ale raczej nieregularnie. Aktualnie jak piję czarną z ekspresu to tylko jedną dziennie plus max jedna herbata w ciągu dnia, jak latte to do tego max 2 herbaty (oczywiście wliczam w to tylko te co mają teinę, ziołowych czy owocowych nie liczę), z samymi herbatami też nie przesadzam, bo jednak teiny mają niewiele mniej niż kawa kofeiny ;) Staram się tak mniej więcej szacować zawartość kofeiny we wszystkich spożywanych napojach, żeby nie przekraczać bezpiecznej dawki.
Co do dwóch kaw w ciągu dnia, to zależy jakie pijesz, ale myślę, ze powinnaś zmieścić się w normie, oczywiście już bez herbaty wtedy.

Ja kawę piję jedną dziennie ale bardzo słabą i mała. Ale z herbatą się nie ograniczam, bo uwielbiam herbatę. Także pije w mega ilościach w ciągu dnia. Zmieniam tylko ze zwykłej na owocową itp:D

Jeżeli chodzi o nawilżacz to chyba najlepszy jest po prostu ceramiczny na grzejnik na wlewaną wodę. My zakupiliśmy nawilżacz elektryczny i powiem szczerze że słabo. Powietrze się nawilża tylko dookoła nawilżacza tam gdzie jest włączony. Do tego mocno się to powietrze wychładza. Ale żeby nawilżało powietrze w całym pomieszczeniu to nie zauważyłam. Potem zakupiliśmy właśnie zwykłe ceramiczne na grzejniki i sobie wiszą ciągle i powietrze w pomieszczeniach jest zupełnie inne. A plus taki że nie trzeba go włączać i wyłączać itp. Także jak kto woli.
Dzięki bardzo. Też postawię na ceramiczny i zobaczymy jakie bd rezultaty ;)

Aaa dziewczyny zostalo mi 2 dni do planowego terminu !!! I wiecie co? Boje się jak cholera ;D !!! Im bardziej te oczekiwanie sie wydłuża tym moj strach jest większy;D tez tak macie ?

Aaa dziewczyny zostalo mi 2 dni do planowego terminu !!! I wiecie co? Boje się jak cholera ;D !!! Im bardziej te oczekiwanie sie wydłuża tym moj strach jest większy;D tez tak macie ?
A ja tak bardzo chce do domu. Dzieciaczki sie dra na caly szpital. Oka nie da sie zamknac. Było mi tak fajnie samej na sali a o 12 dostalam dziewczynę 😥😥😥😥smuteczek

reklama
Do góry