reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie synek w nocy wstaje raz albo w ogóle. Śpi zazwyczaj od 21 do 6 z jedną przerwą albo od 21 do 5 bez przerw. Także czytając Wasze wpisy chyba nie powinnam narzekać. Bardzo rzadko ulewa, kolek już prawie nie ma, śpi w dzień co 3 h średnio. Wieczorem ma dłuższą przerwę, bo od 15-16 do 21 nie śpi. Z przekręcaniem główki już też się poprawił :) a od jak dawna Wasze maluszki łączą obie rączki i chwytają obiema przedmioty? Bo u nas się zaczęło parę dni temu jak synek skończył 3 miesiące :)
Moja jeszcze nie chwyta zabawek sama. Czasami tylko swojego smoczka 😂 w ogóle nie interesują ja zabawki

reklama
U mnie synek w nocy wstaje raz albo w ogóle. Śpi zazwyczaj od 21 do 6 z jedną przerwą albo od 21 do 5 bez przerw. Także czytając Wasze wpisy chyba nie powinnam narzekać. Bardzo rzadko ulewa, kolek już prawie nie ma, śpi w dzień co 3 h średnio. Wieczorem ma dłuższą przerwę, bo od 15-16 do 21 nie śpi. Z przekręcaniem główki już też się poprawił :) a od jak dawna Wasze maluszki łączą obie rączki i chwytają obiema przedmioty? Bo u nas się zaczęło parę dni temu jak synek skończył 3 miesiące :)
Zanim skończył 3 miesiące już chwytał, ale nieporadnie. Teraz już o wiele pewniej to robi, ma 3,5 miesiąca :D

Och ja już nie mogę się doczekać rozszerzania diety 😜

U nas też przerwy różnie raz 3 h, raz 4 h, zależy jak pośpi. Ale faktycznie może trochę się wydłużyło bo kiedyś dłużej niż 3 h nie wytrzymała 😊. Moja od kilku dni je 5 razy dziennie łącznie 850ml, jesteśmy na mm.
Hmm w zasadzie ja to chyba inaczej liczę bo jak wlewam 150ml wody to wychodzi 170ml i liczę że zjadła to 170ml
Ja w sumie nie wiem jak liczyć, więc liczę pojemność samej wody, bo tej dokładnie wiem ile daję, ale z proszkiem faktycznie jest więcej 🤦‍♂️

To jeszcze lepiej niż mój 🤯 bo mój w dzień zazwyczaj niewiele śpi, raczej jak już to przysypia na chwilę, ewentualnie na spacerze pośpi, ale dla mnie najważniejsze, że noce przesypia ☺️
Mój sam jeszcze nie chwyta zabawek, jedynie tetrę, moje włosy, smoczek, czy swoje ubranko, w sumie zabawki go nie bardzo interesują 😅 dopiero jutro kończy 3 miesiące 😉

Moj ostanio o 18 30 idzie spać o północy butla i pitem o 5rano

U nas od jakiegoś tygodnia wiecznie rączki złączone jak do modlitwy 😀 i uwielbia tulic w ten sposób misiową grzechotkę 😀

reklama
U nas od jakiegoś tygodnia wiecznie rączki złączone jak do modlitwy 😀 i uwielbia tulic w ten sposób misiową grzechotkę 😀
U nas jeszcze nie łączy tak rączek , także czekam cierpliwie ;). Za tydzień skończy 3 miesiące. Ona jest z końcówki miesiąca więc mogę poczytać jakie postępy robią wasze dzieci i spodziewać się takich u nas ;).
Wiadomo każde dziecko rozwija się inaczej ale to moje pierwsze i lubię poczytać jak to jest u was ;).
A to moja śmieszka :)

Załączniki

• IMG_20210516_110233.jpg
    IMG_20210516_110233.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 88
Do góry