reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kurcze nie bylo mnie dwa dni na forum q tu tyle stron do nadrobienia ;D my z mężem wlasnie wzięliśmy się za renowacje ogrodu, robienie tarasy itp. Wiec mloda z nami ciagle jezdzi na zakupy ;P jest mega zainteresowana wszystkim. Co do jedzenia to na drugie śniadanko dostaje od paru dni kaszke i jest zachwycona. Potem jakies warzywo po południu ze sloika. I to kiz słabiej jej idzie. Ale dalej mleko ppdstawa i nadgania nocą bo sie budzi 2,3 razy. Noce znowu niespokojne. Problemy mamy z zasypianiem. Mala zanim usnie to się przewala z boku na bok, na brzuch, kręci, wierci. Podnosi nogi, skopuje kocyk. A potem sie sama z tego powodu denerwuje. Tragedia ;/
No to szkoda że takie problemy z zasypianiem macie😔

reklama
My już nie dajemy, ale nie wiem, czy już oduczyliśmy, chłopak ostatnio traci cierpliwość do młodego i chce smoczka dawać, ale ja jestem twarda 😂 W sumie nawet nie wiem, czy on był nauczony smoczka, bo pod koniec już rzadko dostawał, często sam nie chciał. Każde dziecko inne i też nie ma co na siłę zabierać, dopóki jest małe oczywiście. Wczoraj widziałam w sklepie dziecko z 3 latka na pewno, siedziało w wózku spokojnie, ale ze smoczkiem w buzi i coś mówiło z tym smoczkiem 🤨 komicznie to wyglądało 😂
Mój to wogole antysmoczkowy jest🤣🤣🤣

My już nie dajemy, ale nie wiem, czy już oduczyliśmy, chłopak ostatnio traci cierpliwość do młodego i chce smoczka dawać, ale ja jestem twarda 😂 W sumie nawet nie wiem, czy on był nauczony smoczka, bo pod koniec już rzadko dostawał, często sam nie chciał. Każde dziecko inne i też nie ma co na siłę zabierać, dopóki jest małe oczywiście. Wczoraj widziałam w sklepie dziecko z 3 latka na pewno, siedziało w wózku spokojnie, ale ze smoczkiem w buzi i coś mówiło z tym smoczkiem 🤨 komicznie to wyglądało 😂
omg 😱 3 lata nie chce oceniać ale to jest szaleństwo
nam powiedzieli że pomiędzy 8-12 ms potem mogą następować problemy z połykaniem, jedzeniem, mową.

Mój słoiczka mi zje, moje wcina aż mu się uszy trzęsą 🤣

My kupiliśmy joystick z fisher price, to jedyna zabawka jaką ja mu kupilam i dzięki niej polubił już wcześniej leżenie na brzuszku.
Na rehabilitacji była taka kaczucha z wodą, zamknięta w kuli, chciano ja kupić, ale chyba stówę kosztuje, więc spasowałam 🤣🤣
Czyli, że jednak domowe lepsze? 😂 A jak gotujesz? Bo ja wszystko na parze, lepsze jest, a część buraka dodatkowo mu upiekłam dla odmiany

U naszego fizjo też była taka kaczuszka z wodą w kuli z Fisher Price i zaraz mu kupiłam, bo mu się podobała, ale po początkowym szale, już teraz nie robi na nim wrażenia, ale jakoś 3 dychy za nią dałam.

omg 😱 3 lata nie chce oceniać ale to jest szaleństwo
nam powiedzieli że pomiędzy 8-12 ms potem mogą następować problemy z połykaniem, jedzeniem, mową.
No moja miala 2 lata, i dostawała tylko na noc i to nawet nie całego ttlko juz kawałeczek (bo ucinalam) jej został i jeszcze go brała do buzi😂😂 któregoś dnia powiedzialam, że oddałam innym maluszka i okej 😀 zobaczymy jakie zęby jej urosną czy krzywe 😂

Czyli, że jednak domowe lepsze? 😂 A jak gotujesz? Bo ja wszystko na parze, lepsze jest, a część buraka dodatkowo mu upiekłam dla odmiany

U naszego fizjo też była taka kaczuszka z wodą w kuli z Fisher Price i zaraz mu kupiłam, bo mu się podobała, ale po początkowym szale, już teraz nie robi na nim wrażenia, ale jakoś 3 dychy za nią dałam.
Ja gotuję normalnie w wodzie, a potem dodaje mu trochę tej ugotowanej wody do blendera, jak jest zbyt gęste. Ale woli moje, teraz już chyba wszystkie warzywa jadł i zaczynam dawać owoce.

30 zł ta kaczucha ? To nie źle spojrzałam na necie 🤣

reklama
No moja miala 2 lata, i dostawała tylko na noc i to nawet nie całego ttlko juz kawałeczek (bo ucinalam) jej został i jeszcze go brała do buzi😂😂 któregoś dnia powiedzialam, że oddałam innym maluszka i okej 😀 zobaczymy jakie zęby jej urosną czy krzywe 😂
Ja miałam żeby w każdą stronę świata, a smoczka ani minuty nie ssalam 🤣

Do góry