reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Joanna, ja też się nie znam. Jednak u Madzi w 1 klasie w podstawówce był chłopiec najprawdopodobniej z ADHD. Kiedyś Madzia miała połamane wszystkie rzeczy w plecaku, bo rzucił go na podłogę i po nim skakał. Oceny miał fatalne. Był głośny, wulgarny i wszyscy byliśmy tym zniesmaczeni. Przecież każdy chce jak najlepszych warunków dla naszych skarbów.
W 2 klasie chłopak przeszedł do innej klasy. Widocznie tez nie czuł sie dobrze. I o dziwo stała sie tam prymusem, przewodniczącym klasy, a nawet szkoły. Jest ministrantem w kościele i nie ma żadnego problemu ze swoją nadpobudliwoscia. Okazało się, że wystarczyłą zmiana nauczyciela, którychciałby wyciagnać to co najlepsze, a nie tylko odwalić kilka godzin i do domu.
Jeżeli wystarczyła zmiana nauczyciela i środowiska,by chłopiec "zgrzeczniał"to na pewno NIE BYŁO TO ADHD.Z tą chorobą nie jst tak prosto.
A zmiana dla większości ADHD-owców ,nasila problemy,bo tracą poczucie bezpiczeństwa...
Dobra już nic nie mówie...dla zaintersowanych.
Nadpobudliwość psychoruchowa - serwis informacyjny o ADHD

reklama
Jeżeli wystarczyła zmiana nauczyciela i środowiska,by chłopiec "zgrzeczniał"to na pewno NIE BYŁO TO ADHD.Z tą chorobą nie jst tak prosto.
A zmiana dla większości ADHD-owców ,nasila problemy,bo tracą poczucie bezpiczeństwa...
Dobra już nic nie mówie...dla zaintersowanych.

Ja właśnie pisłam o tym poczuciu bezpieczeństwa. W tej klasie go nie miał dzięki nauczycielowi. Ale też nie jestem fachowcem, żeby stwierdzić jakąś patologię.

A w ogóle to się witam dziewczyny. Niestety nie mam siły dzisiaj z Wami posiedzieć. Cały dzień Maja nie schodziła mi z rąk.

reklama
ja sie na rogaliki pisze,MArcinskie albo orzechowe, bardzo chetnie
wymienie sie za to ciasteczkami müsli:tak:

EWAMAT zdrowka dla coreczek i sily dla CIEBIE!Q

Do góry