karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Karola, nie przejmuj sie sąsiadka. Ja rękami i nogami podpisuję się pod słowami Rozalki 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

nigdy Oliwki nie musztrowałam z powtarzaniem słów, a mówi już całymi zdaniami, więc, że to jest jedyna metoda na nauczenie dziecka mowy to jest totalna bzdura
Dziecko uczy się mowy w czasie normalnej rozmowy, czytanie książeczek, śpiewanie piosenek, czyli tak jak pisała Rozalka a nie przez musztrę, no bo jak inaczej nazwać sadzanie półotoraroczniaka na dywanie i przez cały dzień kazanie mu powtarzać jakieś sylaby i słowa 

jutro egzamin z emisji głosu - masakra ponoć :-/o matkozbytnio nie wiedziałam gdzie o tym napisać.
wczoraj była u mnie sąsiadka która pracuje w przedszkolu jest pomocą przedszkolanki no i chwile gadałyśmy ( ma 3 letnia coreczkę) no i ona się mnie spytała czy ja robie ćwiczenia językowe z Szymkiem.
zbytnio nie wiedziałam o co chodzi o jakie ćwiczenia. no i się spytałam i zrobiłam wielkie oczy. kurczę ja chyba jestem marna mama albo już sama nie wiem
ona jak Ola jej coreczka miała 1,8 miesięcy uczyłą ją codziennie jednego słowa cał dzien je wałkowała literowała sylabowała siadałą z małą na dywanie i tak non stop aż w końcu mała powiedziała.
to wyglądało tak: np. kasa powiedz k powiedz a powiedz s powiedz a powiedz ka powiedz sa powiedz ka-sa
podobno to jedyny sposób pewny aby dziecko nauczyło się mówić.
no ja czasem tak SZymkowi mówię ale bez przesady nie robie mu wykłądów z językoznastwa i nie siedzimy godzinamy i nie powtarzamy non stop tegp samego. zreszta on czesto nie chce powtórzyc sylab dobiero po pewnym czasie sam cicho sobie sprobuje.
a wy jakies ciwczenia macie???
, kobieta jest albo stuknięta albo nie ma co robić, Karola, dajże spokój własnemu sumieniu, jest czyste jak łza
I jak Jenni,ktos wie?
ja wam odpowiemIrka jak Jenni![]()

Nowlasnieja wam odpowiem
Jenni jest w domciu i jeszcze nie spi;-) ...

zapomnialas trafiam na konowalow a nie lekarzy

az