reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
dziewczyny a jak to jest z tym zasiłkiem rodzinnym, chodzi mi o te 48 zł na dziecko, komu i jak długo to przysługuje? Bo ja brałam na urlopie wychow. Niedawno przyszlo mi pismo ze przyznali mi na wrzesien i pazdziernik, i co dalej? jesli ide do pracy to chyba mi to juz nie przysługuje, czy sie myle?

dziewczyny a jak to jest z tym zasiłkiem rodzinnym, chodzi mi o te 48 zł na dziecko, komu i jak długo to przysługuje? Bo ja brałam na urlopie wychow. Niedawno przyszlo mi pismo ze przyznali mi na wrzesien i pazdziernik, i co dalej? jesli ide do pracy to chyba mi to juz nie przysługuje, czy sie myle?

przysługuje jeśli zarobki w 2008 roku nie przekraczały 504zł na osobę w rodzinie :tak:wiec nawet jak idziesz do pracy to możesz dostać:tak: ewentualnie jak w przyszłym roku zarobki przekroczę wymagany limit to nie dostaniesz ;-):tak:

Witam :-)

przysługuje jeśli zarobki w 2008 roku nie przekraczały 504zł na osobę w rodzinie :tak:wiec nawet jak idziesz do pracy to możesz dostać:tak: ewentualnie jak w przyszłym roku zarobki przekroczę wymagany limit to nie dostaniesz ;-):tak:
Dokładnie tak jest :tak:
Musisz Oliwieczka iść do Urzędu Skarbowego po zaświadczenie o dochodach Twoich i męża za rok 2008, bo będzie potrzebne przy składaniu wniosku. Jak się nie ma własnej działalności, to zdaje się wydają od ręki, a jak się ma działalność, to czeka się tydzień. Ostateczny termin składania wniosków o rodzinne jest do 31 października.

Witam :-)

Dokładnie tak jest :tak:
Musisz Oliwieczka iść do Urzędu Skarbowego po zaświadczenie o dochodach Twoich i męża za rok 2008, bo będzie potrzebne przy składaniu wniosku. Jak się nie ma własnej działalności, to zdaje się wydają od ręki, a jak się ma działalność, to czeka się tydzień. Ostateczny termin składania wniosków o rodzinne jest do 31 października.
z tego co ja wiem można składać obojętnie do jakiego terminu :sorry: a nie że to konkretny termin bo przecież jak ktoś urodzi w grudniu to nie czeka ze złożeniem wniosku do końca października następnego roku ;-)tylko tyle że jak ma się przyznane do końca października to ma się ciągłość tego rodzinnego :tak:

ja nie wiem czy się wyrobię z tym październikiem bo czekam za dowodem wiec nie wiem czy na stary albo na kwitek mi wydadzą zaświadczenie i u nas mimo tego że się nie ma działalności nieraz jak jest dużo ludzi czeka się za zaświadczeniem tydzień wiec trzeba jechać dwa razy do nich :wściekła/y:

Witam z rańca :-)

Ostatnia edycja:
Hejo

Rosmerta, witaj po wakacjach:-)

Ja ostatnie dni mam ''zalatane". Zalatwiam sprawy urzedowe, lekarzy i kosmetyczke. A w sobote wracamy do Ie. Troszke mi smutno, ale sie ciesze ze znow bede miala meza.;-)

reklama
Witam, wlasnie wrocilam z zakupków po drodze bym wjechala w samochod ...przez moją nieuwage...jakas taka jestem dzisiaj niedorobiona :no:

dzieki Kasia i Gosia za wyjasnienia :tak:

ide robic obiad ...pranie musze poskładac przygotowac jakis obiadek na jutro zebym po pracy nie musiala gotowac.... tylko zjesc od razu;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry